on

Cum se placheaza o structura din beton cu trepte din lemn masiv?

21 septembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca ai optat pentru o scara interioara din beton, dar aspectul ei nu te mai multumeste, afla ca poti schimba modul in care aceasta arata prin placarea treptelor cu lemn masiv. Astfel, vei schimba total imaginea scarii, aceasta imprumutand de la lemn un aspect mai natural si mult mai placut.

 

Cele mai folosite esente de lemn in realizarea treptelor pentru scarile interioare sunt fagul, stejarul, frasinul si paltinul. Acest lucru se datoreaza proprietatilor de rezistenta mecanica ridicata a acestora. Mai mult decat atat, lemnul de fag este alegerea care echilibreaza cel mai bine costul si rezistenta.

 

Placare trepte din beton cu lemn masiv

 

Scarile interioare din beton sunt cele mai utilizate structuri, acest lucru se datoreaza aspectului robust, rigiditatii si vibratiei limitate. Cu toate acestea, atunci cand se doreste placarea cu trepte din lemn masiv, scara interioara din beton are nevoie de un tratament mai special.

 

Iata ce trebuie sa stii despre placarea structurilor din beton cu trepte din lemn masiv!

 

Realizarea structurilor din beton nu este tocmai o operatiune usoara, dimpotriva este o una complexa ce necesita atat pricepere, cat si cunostinte in domeniu. Mai mult decat atat, uneori pot aparea diferente de adancime si inaltime intre treptele acesteia. Din acest motiv, inainte de montarea treptelor din lemn masiv este necesar sa se toarne o sapa autonivelanta. Atentie! Sapa autonivelanta nu va putea compensa diferentele mari de inaltime!

 

Indiferent de esenta de lemn pe care ai ales sa o folosesti la realizarea treptelor este necesar ca betonul sa fie uscat pana la o umiditate de 4-5%, mai mult decat atat trebuie aplicata si o bariera de vapori (aceasta are rolul de a opri schimbul de umiditate dintre lemn si beton). Daca aceste lucruri nu sunt realizate, treptele se vor curba si chiar vor aparea fisuri pe suprafata acestora. Pentru a evita ca acest lucru, structura de beton trebuie lasata sa elimine umiditatea reziduala pana cand aceasta va ajunge la 4-5%, in acest caz perioada de uscare se poate prelungi si pana la 6 luni de zile.

 

Cu ce se lipesc treptele din lemn pe o structura de beton?

 

Placarea scarilor din beton cu trepte din lemn se face prin lipire, cu ajutorul unui adeziv biocomponent sau monocomponent, dar si prin fixare mecanica cu ajutorul suruburilor. In cazul in care optezi pentru prima varianta este foarte important sa folosesti si un adeziv de calitate. Elasticitatea adezivului va permite fibrelor sa se dilate si sa se contracte fara riscul de aparitie a fisurilor.

 

Hanscelnegru, forumist incepator MisiuneaCasa, se confrunta cu urmatoarea problema: Dupa ce am reusit cu chiu, cu vai sa termin o casa acum ma lovesc de alta problema: vreau sa plachez scara interioara cu lemn.

 

Am gasit la magazinele de profil ceva trepte care nu mi s-au parut scumpe.

 

Am incercat sa gasesc si ceva oferte pe net, dar manopera mi se pare foarte mare: in jur de 40 lei/treapta.

 

Cum se placheaza o treapta de beton cu lemn? Este asa greu? Ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi?

 

Ce sfaturi a primit? Vezi mai multe detalii aici.  

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat Plachezi o scara interioara? Foloseste platforma unde toata lumea are de castigat
Cum utilizam spatiul de sub scara? Cum utilizam spatiul de sub scara?
Recomandare Misiunea Casa: Comanda trepte de la magazinul de trepte Recomandare Misiunea Casa: Comanda trepte de la magazinul de trepte
Scarile pentru pod - Cum sa faci alegerea potrivita pentru casa ta Scarile pentru pod - Cum sa faci alegerea potrivita pentru casa ta
De ce sa alegi o scara interioara din lemn De ce sa alegi o scara interioara din lemn
Materiale utilizate la scari Materiale utilizate la scari

Vezi mai multe articole