dezumidificator Aero360

Cum stii ca ai nevoie sa iti cumperi un dezumidificator?

16 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezumidificatoarele au ca singură menire reducerea umidității din locuințe, însă acțiunea lor se răsfrânge asupra confortului și sănătății persoanelor care locuiesc în încăperile unde sunt montate, precum și asupra aspectului și rezistenței pieselor de mobilier și a pereților.

Există numeroase semne care te vor ajuta să îți dai seama când ai nevoie să îți cumperi un dezumidificator. Tot ceea ce trebuie să faci este să te uiți prin casă și să le remarci. Iată câteva dintre cele mai comune semne:
- igrasie și mucegai pe pereți și tavan
- tapet care se scorojește, vopsea umflată
- podele din lemn care trosnesc, piese de mobilier din lemn slăbite sau mucegăite
- condens pe ferestre

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune semne care îți indică faptul că nivelul umidității din locuință este peste limita acceptabilă. În mod normal, nivelul umidității trebuie limitat la 30-50%, pe timp de vară, și 30-40%, pe timp de iarnă. Pentru a determina nivelul umidității din locuința ta poți cumpăra un higrometru sau umidometru. Acest aparat te va ajuta să afli procentul exact al umidității din orice încăpere.
Trebuie să știi că un mediu umed este mediul ideal pentru apariția unei varietăți de insecte de la gândaci și păianjeni la acarieni și termite.
Mai mult decât atât, un nivel de umiditate ridicat va determina apariția a numeroase probleme de sănătate. Alergiile pot fi cauzate sau dezvoltate din cauza petrecerii timpului într-un spațiu umed. Aceste probleme pot fi evitate, dacă se recurge la un simplu gest: acela de a cumpăra și monta un dezumidificator.

În cazul în care ai recunoscut în locuința ta unul sau mai multe semne din cele enumerate mai sus și te-ai decis să îți cumperi un dezumidificator, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont în momentul alegerii acestuia:
- volumul încăperii – dezumidificatoarele se aleg în funcție de volumul încăperii în care urmează să fie folosite;
- portabilitate – dacă plănuiești să cumperi un dezumidificator portabil, atunci va trebui să te orientezi spre un aparat care este compact și ușor de mutat dintr-o cameră în altă;
- capacitate – fiecare dezumidificator este prevăzut cu un recipient pentru colectarea apei; în general, dezumidificatoarele casnice au o capacitate redusă de colectare a apei, astfel că recipientul va trebui golit periodic;
- scurgere continuă – cel mai indicat este să alegi un dezumidificator prevăzut cu un racord la furtun; în acest mod vei putea evita necesitatea de a goli periodic recipientul pentru colectarea apei;
- consumul de energie – consumul de energie electrică este determinat de capacitatea dezumidificatorului și caracteristicile sale;
- prezența unui higrostat încorporat – dacă dezumidificatorul este prevăzut cu un higrostat, această funcție te va ajuta să ajustezi nivelul umidității din încăpere, și va determina pornirea și oprirea automată a dezumidificatorului în funcție de setările tale;
- filtre de aer detașabile – dezumidificatoarele ce prezintă filtre de aer detașabile necesită întreținerea acestora prin curățare și spălare; procedeul este foarte simplu, filtrele putând fi spălate cu apă și săpun.

Odată ce ai stabilit tipul de dezumidificator de care ai nevoie, tot ce rămâne de făcut este să te decizi asupra mărcii și prețului pe care ești dispus să îl plătești pentru achiziționarea sa.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

voicu tasica

09 septembrie, 12:59

foarte complet si pe intelesul tuturor acest articol.Multumesc profesionistului.

Alte articole

Cum scapi de mucegaiul de pe pereti Cum scapi de mucegaiul de pe pereti
Umiditatea din casa: Care este nivelul optim? Umiditatea din casa: Care este nivelul optim?
Baia si bucataria sunt cele mai mari "surse" de condens Baia si bucataria sunt cele mai mari "surse" de condens
Spune "nu" igrasiei Spune "nu" igrasiei
"Plansul" termopanelor "Plansul" termopanelor
Temperatura punctului de roua Temperatura punctului de roua

Vezi mai multe articole