Curatatul ferestrelor

Curatatul ferestrelor

07 aprilie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Curatatul geamurilor si ferestrelor

Fereastra este legatura casei cu lumea exterioara, tocmai de aceea lumina care trece prin geam trebuie sa fie calitativa. Intrucat Pastele este atat de aproape si primvara a invadat nu doar exteriorul, ci si locuintele dumneavoastra, curatenia casei trebuie sa includa si spalatulferestrelor. Va prezentam mai jos o serie de trucuri pentru o curatire rapida si eficienta a geamurilor si ferestrelor.
1.Minimalizati timpul pentru curatarea sticlei
Nu este nevoie sa curatati foarte mult fereastra, pulverizati substanta de spalat si, dupa ce o lasati cateva minute sa actioneze, stergeti cu o carpa moale sau cu hartie de ziar si lasati sa se usuce. Verificati rezultatele si abia apoi reluati procedeul daca este necesar, insistand asupra portiunilor cu probleme.
2. Folositi o razatoare pentru geamuri ca sa indepartati depozitele lasate de insecte si particulele de mancare
In cazul urmelor lasate de insecte si a depozitelor de aces gen, o razatoare este mult mai eficienta decat obisnuitul detergent pentru geamuri. Fereastra trebuie sa fie eliberata de orice moloz daca este cazul si asezata in pozitia care nu da efectul de oglinda.
Depozitele de insecte sunt locuri comune pe exteriorul ferestrei. In plus, o razatoare pentru murdaria depusa pe geamuri este esentiala in curatatul ferestrelor de la bucatarie, care sunt adesea cele mai afectate in aceasta perioada. Atentie insa sa nu zgariati geamul!  
3. Mai putin detergent
Puteti realiza o curatire excelenta a ferestrei cu mai putin detergent pe cat ati putea crede. In fapt, apa curata lasa mult mai putine urme vizibile dupa uscare decat solutia de curatat. Drept urmare, cu cat detergentul este mai putin concentrat si veti folosi mai multa apa, curatatul va fi mai eficient. Acest lucru este valabil mai ales in cazul geamurilor mate de interior sau cele care au o tenta de culoare si, bineinteles, in cazul oglinzilor.
Este poate mai greu de curatat un geam cu pete de grasime cu mai putin detergent, insa trucul este sa insistati asupra zonelor cu probleme, insa in rest sa nu intindeti aceeasi solutie. Ati risca sa murdariti cu grasime si alte portiuni ale ferestrei.
4. Buretele natural, bun si pentru ferestre
Calitatea unui burate, mai ales daca este de origine marina, este ca poate fi abraziv, curatand cu delicatete sticla si, in acelasi timp, va permite sa va dati seama daca ati folosit prea mult detergent. Testul este usor: dupa prepararea unei solutii, cufundati buretele in recipient si daca, dupa strangere, spuma rezultata ramane pe mana si pe burete, ar trebui sa diluati, pentru ca este prea mult. In plus, bulele de spuma de la nivelul apei din recipient ar trebui sa fie foarte putin vizibile. Obiectivul este sa duceti apa la nivelul ferestrei si nu sa pierdeti ulterior timp pretios cu clatitul.  
Veti testa la final fereastra in lumina soarelui, care va da nota de rezultatul muncii dumneavoastra.
 
 
Curatatul geamurilor si ferestrelor

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Securitatea casei: de ce sa alegi geamuri cu sistem antiefractie Securitatea casei: de ce sa alegi geamuri cu sistem antiefractie
Lumina solara fara radiatii in casa ta Lumina solara fara radiatii in casa ta
Izolarea fonica... Izolarea fonica...
Alegerea usilor de exterior si interior – Ghid complet Alegerea usilor de exterior si interior – Ghid complet
Fereastra buna trece primejdia rea Fereastra buna trece primejdia rea
Sticla - cinci milenii de claritate Sticla - cinci milenii de claritate

Vezi mai multe articole