barbat care deseneaza o casa

De ce prefera romanii creditele pentru modernizarea casei?

07 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Foarte multe bănci din România au în portofoliu lor credite destinate modernizării locuinței, atractive pentru mulți dintre noi. Cu toții ne dorim dacă nu un confort sporit, cel puțin o casă dotată cu facilitățile de bază necesare unui trai decent.
Creditele pentru modernizarea casei pot fi folosite atât pentru locuințele vechi, cât și pentru cele achiziționate recent, indiferent că vorbim de o casă sau de un apartament. Modernizarea casei nu implică numai schimbări arhitecturale sau un design modern, ci și o izolație corespunzătoare a imobilului și asigurarea rezistenței sale. S-a dovedit de foarte multe ori că o locuință ai cărei pereți se bucură de o izolație solidă, care este prevăzută cu ferestre de tip termopan și este ventilată corespunzător va permite locatarilor săi să plătească mai puțin cu cheltuielile de întreținere și să se bucure de facturi rezonabile la energie electrică și încălzire.
De asemenea, un alt factor ce te va ajuta să faci economii, în special când vine vorba de factura la electricitate, este achiziționarea unor aparate electrocasnice de clasă A și A++, acestea consumând foarte puțină energie fără a-ți compromite confortul.

Creditele pentru modernizarea casei îți pot permite să aduci un plus de confort traiului tău prin achiziționarea unei piscine, saune, home cinema sau sisteme de supraveghere.
După cum vezi sunt numeroase motive pentru care creditele pentru modernizarea locuinței sunt tentante și se numără printre preferatele românilor.

Fiecare bancă își poate stabili proprii termeni în vederea acordării și rambursării creditelor, astfel că este indicat să analizezi cu atenție toate ofertele de pe piață și să iei decizia care te avantajează cel mai mult.
Dacă vrei să aduci schimbări majore locuinței, înainte de a contracta creditul, ar trebui să discuți cu un arhitect. Acesta poate să îți facă o estimare de buget, ajutându-te astfel să împrumuți o sumă apropriată ca valoarea de cea care ai nevoie pentru a-ți transforma visurile legate de locuința ta în realitate.

Ține cont atât de rata lunară implicată de contractarea creditului, cât și de suma totală de rambursat. În acest mod îți poți face o idee exactă asupra costurilor totale ale creditului tău.
Una dintre ofertele băncilor care ne-a atras atenția este creditul pentru modernizarea casei aflat în portofoliul Intensa Sanpaolo Bank. Creditul este disponibil în lei și euro, putând fi împrumutați minim 3.000 euro și maxim 100.000 euro sau echivalentul acestor sume în lei. Pentru obținerea creditului nu se solicită avans.

În cazul acordării unui credit de modernizare a casei prin Intensa Sanpaolo Bank, sumele de până la 50.000 euro pot fi ridicate în numerar, având la bază documente justificative, iar diferența de până la 100.000 euro se folosește numai prin virament bancar direct către furnizorii de materiale sau antreprenori. Documentele justificative pot fi facturi, chitanțe, bonuri fiscale sau declarații pe proprie răspundere. Banca acordă credite pentru modernizarea casei și în situația în care lucrările sunt efectuate în regie proprie.
Dobânda pentru creditul în lei se calculează ținând cont de indicele ROBOR la 3 luni plus 3.75%, iar la creditul în euro în funcție de indicele EURIBOR la 3 luni plus 6.10%.

Perioada de rambursare a creditului este cuprinsă între 6 luni și 25 de ani. Suma împrumutată trebuie să fie cheltuită în maxim 90 de zile calendaristice calculate din momentul semnării contractului de credit de ambele părți.
Intensa Sanpaolo Bank finanțează maxim 60% din valoarea totală a sumei pe care dorești să o investești în modernizarea locuinței. Valoarea se stabilește în funcție de devizul de lucrări primit. Creditul pentru modernizarea casei acordat de această bancă va fi garantat cu imobilul și asigurarea acestuia.

Pentru a obține un astfel de credit trebuie să ai vârsta minimă de 18 ani, vârsta maximă neputând depăși 70 de ani la finalul perioadei de creditare. Veniturile minime realizate trebuie să fie de minim 800 lei sau echivalentul acestei sume în euro, iar vechimea la actualul loc de muncă trebuie să fie de cel puțin 3 luni neîntrerupte. Vechimea totală în muncă va fi de minim 12 luni. Sunt acceptați maxim 3 codebitori cu grad de rudenie I.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Asigurarea locuintei (III) Asigurarea locuintei (III)
Romanii vor fi obligati sa isi asigure casele - 2008-10-14 Romanii vor fi obligati sa isi asigure casele - 2008-10-14
Guvernul vine in ajutorul celor care doresc o casa Guvernul vine in ajutorul celor care doresc o casa
Asigurarea locuintei (II) Asigurarea locuintei (II)
Cum obtinem finantare pentru o casa noua Cum obtinem finantare pentru o casa noua
Home banking, ghiseul bancar la un click distanta Home banking, ghiseul bancar la un click distanta

Vezi mai multe articole