on

De ce sa alegi un blat de bucatarie din lemn masiv

04 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand vorbim despre selectia ununui blat de bucatarie trebuie sa luam in considerare mai multe criterii. Cele mai importante sunt: rezistenta, functionalitatea, utilitatea, dar si design-ul.

Un blat de bucatarie din lemn masiv va innobila incaperea prin unicitatea si prin texturile sale si va asigura un aer cald si primitor. Calitatea materialului ales, a finisajului si a prelucrarii vor influenta durata de viata a blatului de bucatarie.

Inca din cele mai vechi timpuri, lemnul este unul dintre cele mai folosite materiale datorita proprietati uimitoare pe care le are (rezilienta, rezistenta la tractiune si comprimare, durabilitate, izolare). Lemnul masiv este un element natural cu calitati extinse in design, de la stiluri traditionale si rustice, pana la cele moderne si minimaliste. Acesta are proprietatea de a regla umiditatea aerului si poate fi folosit atat in climatele reci, cat si in cele calde.

Te intrebi de ce sa optezi pentru un blat de bucatarie fabricat din lemn masiv, precum lemn fag, lemn stejar? Iata cateva avantaje a acestora.

Blaturile de bucatarie din lemm masiv:

• Sunt rezistente in timp;
• Se pot realiza cu usurinta in diferite forme, chiar si in forme atipice;
• Se potrivesc oricarui spatiu indiferent de stilul de amenajare ales;
• Sunt mai usoare comparativ cu alte materiale disponibile pe piata;
• Sunt rezistente la caldura;
• Estompeaza zgomotul;
• Se pot realiza dintr-o varietate mare de esente, nuante etc.;
• Nu necesita intretinere costisitoare sau complicata, ele pot fi slefuite si finisate devenind ca noi;

Vrei sa afli pretul unui blat de bucatarie din lemn fag sau lemn stejar? Mai multe detaii despre blat de bucatarie pret vei gasi aici.

Ce trebuie sa mai stii despre blatul de bucatarie din lemn masiv

Fagul si stejarul sunt cele mai utilizate esente lemnoase in productia blaturilor de bucatarie. Acestea sunt solutii durabile, care vor da o nota aparte spatiului in care vor fi amplasate, iar daca sunt tratate impotriva umezelii si a aburului vor trece cu brio testul timpului. Specialistii Dippanels.ro recomanda ca blaturile de bucatarie realizate din lemn fag sau stejar sa nu fie amplasate in exteriorul locuintei.

Elasticitatea si durabilitatea blatului de bucatarie din lemn masiv se obtin prin folosirea tehnologiei Finger Joint. Aceasta este folosita in procesul de productie al blaturilor din lemn. Prin aceasta fibrele lemnului sunt intrerupte, diminuand tensiunile aparute in cadrul blatului de lemn. Tehnologia Finger Joint este folosita si de partenerii nostri de incredere, Dippanels.ro.

Blaturile din lemn fag sau din lemn stejar se pot decupa cu usurinta, decupajul pentru chiuveta, robinet sau plita, priza blat bucatarie, nefiind o problema. Mai mult decat atat blatul din lemn se poate modela fara nicio problema de catre specialistii Dippanels.ro. Zona rotunjita, destinata servirii micului dejun, ondularea bordurii in zona chiuvetei, plitei, copierea formei peretelui sau orice alta idee de modelare a blatului din lemn masiv vor fi executate cu usurinta.

Daca vrei un blat de bucatarie cu spatii de inserare a protectiilor pentru vase incinse, canale de scurgere pentru chiuvete sub blat poti apela la Dippanels.ro.

Cum poti mentine blatul de bucatarie din lemn masiv in stare perfecta?

Lemnul masiv isi poate pierde din calitati daca nu este ingrijit si protejat. Iata ce trebuie sa faci pentru a-i mentine aspectul initial o perioada cat mai mare de timp:

• Pentru a evita patarea unui blad lemn masiv, sterge repede orice scurgere;
• Nu folosi suprafata blatului pentru a toca alimentele, foloseste un tocator pentru a nu afecta aspectul blatului;
• Curatarea se va realiza doar cu produse dedicate blaturilor din lemn, fara bureti aspri sau bureti cu fibre metalice;
• Nu depozita vase incinse direct pe suprafata blatului;
• Aplicati tratamentul cu ulei atunci cand pe suprafata blatului apar zone vizibil tocite sau atunci cand aspectul de zona umeda dispare.

Iata cum se poate aplica tratamentul cu ulei (uleierea) pe un blat de bucatarie din lemn masiv

Tratarea cu ulei a unui blat din lemn este cea mai buna alegere atunci cand vrei sa te bucuri de un aspect natural si autentic. Pe langa pastrarea aspectului vizual natural al lemnului masiv, fie el din fag sau stejar, tratamentul cu ulei pastreaza intacta textura naturala la atingere a lemnului.

Atentie! Nu este recomandata tratarea blaturilor din lemn cu lacuri si lazuri. Aceste solutii de finisaj au tendinte de fisurare, exfoliere si chiar aschiere. Aplicand aceste solutii vei complica atat repararea, cat si ingrijirea blaturilor din lemn. Mai mult decat atat facilitezi aparitia zonelor microbiene ce pot contamina cu usurinta alimentele.

Pentru a garanta reusita operatiunii si pentru a te putea bucura o perioada cat mai lunga de calitatile pe care lemnul masiv uleiat le ofera, trebuie sa respecti urmatoarele etape de finisare.

Aplicarea uleiului pe blatul din lemn masiv inainte de montaj

Inainte de montaj, blatul din lemn masiv trebuie uleiat, pe intreaga suprafata, in minim trei straturi. Ai nevoie de o laveta de bumbac sau o rola din burete. Dupa ce vei masa foarte bine uleiul, pentru a facilita absorbtia acestuia in profunzimea fibrei lemnului, la un interval de 15 – 20 min, este necesara stergerea suprafetei cu o laveta uscata pentru a indeparta excesul de ulei.

Atentie! Aceasta operatiune se va realiza dupa aplicarea fiecarui strat. In functie de uleiul folosit, operatiunea poate dura intre 24 si 48 de ore. Foloseste un ulei pentru suprafetele solicitate, astfel vei spori gradul de protectie si rezistenta blatului din lemn masiv.

Aplicarea uleiului pe blatul din lemn masiv cu urme vizibile tocire

Cu trecerea timpului vei observa ca blatul isi pierde din stralucire, nu te panica, asta inseamna ca stratul de ulei trebuie reimprospatat. Nu esti sigur ca trebuie sa reimprospatezi stratul protector? Testul urmator iti va spune daca este sau nu nevoie sa aplici ulei pe suprafata blatului. Specialistii Dippanels.ro iti stau la dispozitie cu sfaturi prind alegerea celor mai mune solutii de intretinerea a unui blat din lemn masiv (lemn fag, lemn stejar, lemn frasin), mai multe detalii aici.

Arunca cateva picaturi de apa pe suprafata blatului din lemn masiv, daca picaturile nu vor fi absorbite de fibrele lemnului atunci reimprospatarea nu este necesara, in caz contrar trebuie sa aplicati un nou strat protector pe suprafata blatului din lemn masiv.

Reimprospatarea stratului de ulei se realizeaza cu usurinta, ai nevoie de doua carpe curate din bumbac si ulei. Operatiunea dureaza doar 25 de minute.

Pasul 1

Curata foarte bine suprafata blatului.

Pasul 2

Inmoaie carpa curata din bumbac in ulei si maseaza suprafata blatului. Poti insista in zonele expuse umiditatii excesive. Daca blatul prezinta zone deteriorate, poti slefui zona afectata cu o hartie de granulatie 120 – 140 si apoi poti aplica stratul de ulei.

Pasul 3

Asteapta cel putin 15 minute, in acest timp fibra lemnului sa putea absorbi uleiul pana la saturare.

Pasul 4

Sterge excesul de ulei ramas pe suprafata blatului din lemn masiv.

Lemnul masiv va aduce un aer cald si primitor in orice locuinta. Daca vrei sa afli mai multe despre blaturile de bucatarie din lemn masiv, daca vrei sa afli pret blat bucatarie, asteptam cu drag intrebarile tale pe adresa redactiei contact@misiuneacasa.ro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Prevenirea incendiilor in bucatarie Prevenirea incendiilor in bucatarie
Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje
Proweststone ofera gama completa de blaturi din quartz compozit Proweststone ofera gama completa de blaturi din quartz compozit
Prima camera video HD ce recunoaste mancarea Prima camera video HD ce recunoaste mancarea
Fonta | Cele mai bune vase de gatit Fonta | Cele mai bune vase de gatit
Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie

Vezi mai multe articole