on

Decongelarea corecta a alimentelor

05 august, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ai aflat pana acum, de pe site-ul Misiunea Casa, cum sa realizezi corect congelarea alimentelor si cat timp poti sa depozitezi alimentele in congelator si in frigider. Dar cum se face decongelarea alimentelor?

Ei bine, exista mai multe metode de a decongela alimentele, mai precis patru. Ti le prezentam in continuare.

Decongelarea in cuptorul cu microunde. Este o metoda la indemana daca ai acest aparat electrocasnic in bucataria ta. Orice cuptor cu microunde are si functia “defrost”. Aceasta metoda de decongelare este rapida, dar controversata deoarece alimentele decongelate la microunde pot dezvolta bacterii in functie de timpul petrecut in aparat si de temperatura la care au fost incalzite. Trebuie sa introduci alimentele fara ambalaj, intr-un vas special de sticla pentru microunde. La anumite intervale de timp trebuie sa intorci alimentele pe partea cealalta. Incerci sa vezi daca mijlocul este decongelat. In caz contrar, le introduci din nou la microunde.

Decongelarea in apa fierbinte. Aceasta metoda este recomandata fructelor de mare. Pui apa la fiert. Cand apa da in clocot, asezi fructele de mare intr-o sita pe care o scufunzi 2-3 minute in apa clocotita.

Decongelarea in apa rece. Este recomandata fructelor si legumelor, dar poti folosi aceasta metoda si in cazul altor alimente, astfel: carnea rosie o lasi in apa rece aproximativ 4 ore, carnea de pui aproximativ  2 ore iar fructele si legumele 1 ora. Acesti timpi sunt pentru cantitati de 500 grame.

Decongelarea in frigider. Conform legilor fizicii, dezghetul are loc la temperatura de 4 grade Celsius. In acest motiv, decongelarea alimentelor in frigider este metoda cea mai recomandata, dar care dureaza cel mai mult timp. Carnea rosie se decongeleaza astfel in 8 ore, cea de pui in 4 ore, iar fructele si legumele in 6 ore, tot in cantitati de 500 grame.

Mai exista si metoda decongelarii in solutie salina, recomandata pentru peste.  Pui apa rece intr-un bol, adaugi sare grunjoasa si putin otet de vin, apoi scufunzi pestele congelat in aceasta solutie. Timpul de decongelare variaza in functie de dimensiunea pestelui. Daca pestele este mare, atunci ai nevoie de 1 litru de apa, 150 grame sare si 50 mililitri otet.

Si inca ceva. Decongelarea la temperatura camerei nu este recomandata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Suedia ne-a aratat cum poate fi transformat gunoiul in energie Suedia ne-a aratat cum poate fi transformat gunoiul in energie
Ce ne spun codurile de pe fructe Ce ne spun codurile de pe fructe
Cum a fost la Construct Expo 2018 si la celelalte targuri dedicate amenajarilor de la Romexpo Cum a fost la Construct Expo 2018 si la celelalte targuri dedicate amenajarilor de la Romexpo
Vasul de gatit cu invelis ceramic Vasul de gatit cu invelis ceramic
Alimente congelate pe care iti recomandam sa le eviti Alimente congelate pe care iti recomandam sa le eviti
Vasul de gatit cu invelis din teflon Vasul de gatit cu invelis din teflon

Vezi mai multe articole