on

Locuinta profitabila: ghid de inscriere pe site-urile de inchiriere in regim turistic

30 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Stim, luxul de a avea mai multe proprietati este unul pe care si-l permit tot mai putine persoane. Insa, in comparatie cu tarile din Vestul Europei, in Romania pot fi intalniti in continuare destui proprietari, cu una, doua si chiar mai multe proprietati. In cele mai multe cazuri, acestia aleg sa locuiasca intr-una, iar pe celelalte le inchiriaza pe sume ce variaza in functie de conditiile oferite, de zona si de accesibilitate.

Exista, insa, proprietari care au transformat aceste locuinte in adevarate afaceri, prin platforme de inchiriere in regim turistic, cu ajutorul carora zeci de mii de calatori din intreaga lume isi gasesc cazare in multe dintre orasele cele mai vizitate ale Planetei. Dar cum te poti inscrie intr-un astfel de circuit si ce eforturi ar presupune aceasta activitate din partea ta?

Conditiile de inscriere

Practic, serviciile care ofera acest tip de gazduire s-au inspirat de la site-urile care se ocupa cu rezervarile la hoteluri, numai ca in acest caz vorbim despre un apartament intreg sau chiar despre o camera, in care pot fi acomodate una sau mai multe persoane, in functie de numarul de paturi. Inscrierea se face simplu: se initiaza un cont, se adauga pretul cazarii, descrierea apartamentului sau a camerei, facilitatile oferite, toate insotite de imagini cat mai atragatoare.

Conturile sunt monitorizate, iar tentativele de escrocherie sunt imediat identificate, iar membrii respectivi blocati. Recenziile primite de la clienti sunt foarte importante in atragerea de noi clienti, de aceea conditiile oferite trebuie sa fie ireprosabile. De aceea, in situatia in care gazda este plecata din oras sau nu poate ajunge la apartamentul inchiriat din diverse motive, este recomandata desemnarea unei alte persoane de contact, care poate interveni pentru a-I ajuta pe oaspeti cu diverse lucruri, de la o perna in plus, pana la repararea unui calorifer.

Ponturi pentru mai multi oaspeti

  1. Da un nume interesant locuintei tale, care sa ofere un indiciu despre facilitatile oferite sau despre amplasare. Adica, o descriere ceva mai complexa decat cele pe care le-ai putea regasi pe site-urile de imobiliare, de genul “apartament ultracentral, 5 minute de metrou”.
  2. Asigura-le vizitatorilor toate conditiile necesare pe durata sederii. Astfel, este esential ca acestia sa aiba la dispozitie spatii de depozitare, o lenjerie de pat curata, perne pentru toate persoanele cazate, o baie igienizata si atentii minore, precum sapunuri si sampoane mici si chiar o bucatica de ciocolata pe perna sau alimente si bauturi nedesfacute lasate in bucatarie. Stim, astfel de “recompense” sunt oferite si in hoteluri, insa nu inseamna ca nu va adauga multe recenzii favorabile contului tau.
  3. Curatenia este dificil de realizat in ritmul unui apartament foarte vizitat, asa ca, o recomandare ar fi angajarea unei persoane care sa se ocupe exclusiv de asta, daca proprietarul nu isi permite sa indeplineasca personal aceasta sarcina. Oricum ar fi, pastrarea ordinii si igienei din spatiul de inchiriat este extrem de importanta. De obicei, taxa pentru acest serviciu este perceputa inca din start, alaturi de pretul stabilit pentru noaptea de cazare.
  4. Atentia la detalii reiese si din pozele postate pe contul de pe platforma de inchirieri. De aceea, imaginile realizate cu ajutorul unui smartphone, oricat de performant, s-ar putea sa nu fie suficient de bune astfel incat sa-I convinga pe potentialii vizitatori. Recomandarea, in acest caz, este angajarea unui fotograf profesionist, care sa puna in valoare cat mai bine caracteristicile proprietatii.
  5. Primirea este un alt moment care conteaza destul de mult pentru experienta vizitatorilor. O gazda buna sau delegatul acesteia ar trebui sa astepte oaspetii in locuinta, sa le faca un tur al acesteia, sa le explice un pic imprejurimile si, eventual, sa raspunda la alte posibile intrebari ale vizitatorilor.
  6. Tariful perceput trebuie studiat atent, deoarece o depasire cu mult a mediei pietei poate reprezenta puncte in minus pentru afacerea ta. Chiar si un pret sub cotele percepute in aceeasi zona poate contribui la incoltirea unei mici neincrederi in mintea calatorului interesat de gasirea unei cazari.

Calculeaza bine acest pas

In cazul inregistrarii unei proprietati pe o platforma de inchirieri in regim turistic, riscurile raman prezente ca in cazul inchirierii acesteia in sistemul clasic. Electronicele si electrocasnicele pot fi defectate in urma unei proaste utilizari, anumite piese de mobilier ar putea ramane patate sau rupte si alte asemenea probleme din acelasi registru.

In plus, interactiunea cu persoane din diferite tari si culturi poate deveni obositoare pentru o persoana neobisnuita cu asa ceva, iar asigurarea suportului permanent pentru vizitatori poate deveni destul de inconfortabila.

Astfel, asa cum vezi, exista multe plusuri, dar si cateva minusuri in ceea ce priveste inregistrarea unei locuinte pe platformele de inchiriere in regim turistic. Insa, tu decizi in cele din urma daca ai determinarea si rabdarea pentru a intra in acest grup al proprietarilor care obtin profit si, in acelasi timp, le fac viata mai usoara calatorilor din intreaga lume.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cate ore e bine sa dormi si la ce te ajuta un somn odihnitor Cate ore e bine sa dormi si la ce te ajuta un somn odihnitor
Traditii, superstitii si obiceiuri de Anul Nou Traditii, superstitii si obiceiuri de Anul Nou
Generatorul atmosferic de apa potabila Generatorul atmosferic de apa potabila
4 trucuri care fac un spatiu mic sa para mai mare 4 trucuri care fac un spatiu mic sa para mai mare
Cum a fost la Construct Expo 2018 si la celelalte targuri dedicate amenajarilor de la Romexpo Cum a fost la Construct Expo 2018 si la celelalte targuri dedicate amenajarilor de la Romexpo
Vino intre 8 si 11 martie, la Romexpo, la 8 evenimente pe tema „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu” Vino intre 8 si 11 martie, la Romexpo, la 8 evenimente pe tema „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu”

Vezi mai multe articole