Open space design

02 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Spatiul inseamna libertate. Pentru gand, sa zboare pana la cer, pentru imaginatie, sa zburde in zare, pentru creativitate, sa mestereasca nestingherita la tot felul de minunatii. Spatiul si libertatea inspira, locurile inguste, stramte si inghesuite
open space design
incorseteaza. Asa se face ca, indiferent daca locuiesti la bloc sau la casa, open space-ul este un desiderat.
 
In cazul in care locuiesti la bloc, poti obtine un open space pe stil american daca sufrageria este asezata langa bucatarie. Asta inseamna sa renunti la peretele despartitor, evident doar dupa ce ai realizat un proiect in acest sens, ai obtinut toate autorizatiile si aprobarile necesare si te-ai asigurat ca structura de rezistenta a blocului nu va fi afectata.  
In cazul in care la tine in bucatarie se fac pregatiri serioase pentru sezonul rece, adica se fierb intens borcane cu zacusca, tocana, gem, compot, ar fi mai bine sa nu desfiintezi peretele dintre sufragerie si bucatarie, chiar daca ai o hota puternica.
 
Livingul trebuie sa fie o prelungire a bucatariei iar culorile peretilor si ale pardoselii sa nu fie in contrast. Daca parchetul din living si gresia din bucatarie se pot contopi armonios, nu se poate spune acelasi lucru despre faianta bucatariei si tapetul sau zugraveala livingului. Faianta poate sa ramana doar pe peretele cu chiuveta si masina de gatit. Nu uita sa maschezi tevile de termoficare si pe cea de gaz. Alege mobilier minimalist, o canapea de dimensiuni mari dar renunta la biblioteca ce ocupa un perete intreg. Alege un punct de interes si decoreaza open space-ul in jurul lui cu poze, tablouri sau postere celebre, lampadare sau obiecte de colectie.
 
In cazul in care stai la casa, un open space maiestuos, cu deschideri atat pe orizontala cat si pe verticala, poti avea daca scara interioara coboara in living, in spirala sau in forma de L. De la etaj, din capul scarii, poti tine sub observatie tot ce se intampla jos. O alta idee isteata este peretele de sticla catre gradina din spatele casei. Acesta iti ofera atat lumina naturala din belsug cat si o frumoasa priveliste catre natura.
 
Evident, in functie de buget, sfaturile unui specialist in amenajari interioare va pot fi de mare folos in stabilirea reperelor generale si de stil.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Universitatea Politehnica Bucuresti Universitatea Politehnica Bucuresti
Gradina Botanica Gradina Botanica
Muzeul conceput ca un pod Muzeul conceput ca un pod
Decor in stil indian Decor in stil indian
Casa flamboaianta - Partea I Casa flamboaianta - Partea I
Interviu cu Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE Interviu cu Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE

Vezi mai multe articole