Destinatii de vacanta

Descoperirea lumii e cel mai bun mod de a-ti imbogati viata. Viziteaza cele mai frumoase orase si plaje din lume si afla care sunt obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi. Petrece-ti sarbatorile in locuri de poveste si descopera caile mai putin umblate.

La  Defense, noul Paris

La Defense, noul Paris

17 august, 2007

Oare ce s-ar mai putea spune despre Paris? Lumea are impresia ca il cunoaste deja, desi inca nu l-a vizitat. Este un subiect atat de discutat, incat farmecul parca i-a fost stirbit. Parisul este sinonim cu atmosfera de epoca si cu imaginile de pe cartile postale (vezi Tour Eiffel, Notre Dame, Sacre Coeur , Moulin Rouge, iar lista poate continua pe inca vreo doua pagini). Un lucru este cert: eleganta, unicitatea locurilor, de la cele perfect conservate in timp, pana la cele mai noi, cosmopolite, iti taie efectiv rasuflarea si te marcheaza iremediabil. Ceea ce surprinde, realmente, este zona cea mai noua a orasului, cartierul modern La Defense. Straniu este faptul ca, aici, desi te pierzi printre zgarie-nori si constructii futuriste, parfumul orasului vechi nu dispare. S-a reusit cu succes o…

mai mult >
Port Aventura, parcul senzatiilor tari

Port Aventura, parcul senzatiilor tari

14 august, 2007

Port Aventura este cel dintai parc tematic creat de catre Universal Studios in Europa, in urma cu 10 ani. Aflat pe Coasta Daurada, mai precis in statiunea Salou dinestul Spaniei, este cel mai mare parc de pe continentul nostru si al doilea de pe glob. Suprafata sa, de peste 34.000 metri patrati, este divizata in cinci zone: calma Mediterania, exotica Polinezia, milenara China, Mexicul plin de culoare si nu in ultimul rand, impresionantul Vest Salbatic. Peste 30 de moduri de a calatorii, 100 de spectacole zilnice, variate magazine si 75 de restaurante cu diferite specifice sunt doar cateva din numeroasele motive pentru care ar trebui sa ajungeti in Port Aventura. O ora si doua zeci de minute, cam atat dureaza calatoria cu trenul din Barcelona pana in Salou. Mare atentie insa la plecarea din…

mai mult >
Palatul Topkapi - Istanbul

Palatul Topkapi - Istanbul

16 iulie, 2007

Oare de ce Istanbulul ademeneste anual atatia turisti straini? Poate faptul caestesingurul oras din lume construit pe 2 continente genereaza o atractie deosebita... Pozitia strategica in care se gaseste si frumusetile naturale de care este inconjurat au facut ca orasul sa fie ravnit de mai multe popoare cuceritoare. Pe parcursul istoriei a fost succesiv centru al civilizatiei romane, bizantine si ulterior otomane. Fostul Constantinopol este amplasat de-a lungul celor doua tarmuri ale Stramtorii Bosfor si pastreaza pana astazi numeroase vestigii, urme ale influentelor de factura bizantina si islamica. Daca ajungeti in Istanbul veti gasi cu siguranta nenumarate obiective turistice pe care sa le vizitati; nu trebuie totusi sa ratati cateva simboluri ale orasului, si anume: Moscheea Albastra,…

mai mult >
Manastirea Namaiesti

Manastirea Namaiesti

25 mai, 2007

Daca aveti sansa de a calatori prin judetul Arges, veti descoperi, la numai 5 km N-V de Campulung, la o altitudine de 765 de metri, un ansamblu monahal cu totul special. Este vorba de Manastirea Namaiesti, asezata in apropierea soselei ce strabate satul cu acelasi nume, peste drum de casa memoriala George Toparceanu. Nu s-au pastrat marturii clare legate de momentul intemeierii manastirii si a bisericii sapate in piatra. Cea mai veche atestare documentara a manastirii dateaza din 1386, fiind vorba despre un hrisov prin care Mircea cel Batran satul din vale catre schitul de maici Namaiesti. In 1503 manastirea este pomenita si intr-un document semnat de Radu cel Mare, in 1547 intr-un act emis de Mircea Ciobanul, in 1590 intr-unul al lui Mihnea Voievod, pentru ca tot dintr-un hrisov, semnat in…

mai mult >
Castelul Bran, dincolo de legenda

Castelul Bran, dincolo de legenda

18 mai, 2007

La nivel international trebuie sa recunoastem ca Romania ca destinatie turistica este aproape necunoscuta. Multi straini nici nu au auzit de tara noastra iar cei care stiu cate ceva despre ea isi rezuma cunostintele la cateva nume: Hagi, Nadia, Mutu dar mai ales Dracula. Cum strategii romani ai turismului (probabil in colaborare cu ceva colegi de-ai lor mai experimentati - straini) au reusit sa creeze o legatura artificiala intre Vlad Tepes (aliasDracula) si Castelul Bran, a rezultat un brand de exceptie: Castelul lui Dracula. Pozitia geografica a cetatii este una privilegiata: la mai putin de 30 km de Brasov, pe soseaua ce iese prin cartierul brasovean Bartolomeu si leaga Brasovul de Campulung, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Destinatia sa era aceea de fortareata de protectie a vamii…

mai mult >