Destinatii de vacanta

Descoperirea lumii e cel mai bun mod de a-ti imbogati viata. Viziteaza cele mai frumoase orase si plaje din lume si afla care sunt obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi. Petrece-ti sarbatorile in locuri de poveste si descopera caile mai putin umblate.

Vara in toiul iernii

Vara in toiul iernii

19 februarie, 2007

In capitala statului Kazahstan, Astana, se va construi un urias cort transparent, in care va fi tot timpul vara. Proiectul va costa nu mai putin de 15 miliarde de dolari si va fi "oaza de caldura" din cea mai friguroasa capitala din lume. "Mi-am asumat un risc imens cu acest proiect, dar simt ca va fi un real succes. Am jucat o singura carte, iar daca gresesc o sa pun pe masa chiar si demisia mea", a declarat pentruBBC presedintele kazah. Conform declaratiilor unora din apropiatii presedintelui, "orasul verii" este cel mai ambitios proiect al tuturor timpurilor, tinand cont ca "nimeni nu si-a imaginat vreodata o oaza de vara in inima stepei". Cortul transparent din inima capitalei Kazahstanului, Astana, care va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, va avea 150 de metri inaltime si va…

mai mult >
Bijuteriile Coroanei - pazite de fantome

Bijuteriile Coroanei - pazite de fantome

09 octombrie, 2006

Una dintre cladirile care se afla pe orice harta a obiectivelor turistice din Londra si in acelasi timp, una dintre cele mai controversate din Europa si de care se leaga zeci de legende este Turnul Londrei, sau Turnul Alb. Turnul Londrei este o fortareata aflata pe malul nordic al Tamisei, a carui constructie a inceput-o Wilhelm Cuceritorul in jurul anului 1076. William II a terminat munca pe care a inceput-o Wilhelm Cuceritorul si, in 1097, a construit un zid de imprejmuire a turnului. Insa responsabil pentru aspectul pe care il are astazi Turnul Londrei este regele Henry VIII, care a ridicat si turnurile de pe colturile peretilor care imprejmuiesc Turnul. Acest complex a fost resedinta regala din secolul al XIII-lea pana in epoca reginei Elizabeta I, dupa care a fost transformat in inchisoare…

mai mult >
Cupola de sticla

Cupola de sticla

04 februarie, 2006

Aer curat sub cupola de sticla. Cladirea Parlamentului Germaniei, construita cu aproape 110 ani in urma, este o imbinare arhitectonica aproape perfecta a clasicului cu modernul. Noua cupola din sticla cu caracter ecologic, care a inlocuit-o pe cea veche, este dovada incontestabila ca resursele naturale se pot folosi cu succes, in orice spatiu, daca se recurge la un mic „compromis". Reichstag sau Cladirea Parlamentului este unul din simbolurile poporului german. Construita intre 1884 si 1894, in stil neo-renascentist, dupa crearea imperiului german, in 1872, grandioasa cladire a suferit de-a lungul timpului o serie de reparatii. Dupa ce au fost indepartate urmele lasate de primul razboi mondial, in 1933 cladirea a cazut prada unui incendiu devastator, pentru ca la sfarsitul celui de-al doilea…

mai mult >
Reabilitarea spatiului public - piata Schouwburgplein

Reabilitarea spatiului public - piata Schouwburgplein

24 ianuarie, 2006

Orasul ca spectacol urban Odata ajuns in Rotterdam, calatorul nu poate sa treaca indiferent pe langa piata Schouwburgplein care ocupa o parte insemnata din centrul postbelic al orasului. Flancat de teatrul municipal, sala de concerte si gara centrala, acest spatiu a redevenit o piata urbana animata, in urma unei serii de strategii inovatoare propuse de un grup tanar de arhitecti (West8). Acestia au reinterpretat piata Schouwburgplein ca pe un loc potrivit show-rilor de orice fel. Proiectul de reamenajare scoate in evidenta un mod diferit de utilizare a spatiului - ca scena destinata evenimentelor spontane, sau organizate, care sa contribuie la dinamica vietii orasului. Majoritatea obiectelor care „mobileaza" locatia sunt spectaculoase atat din punct de vedere formal, cat si al performantelor…

mai mult >
Domul din Milano

Domul din Milano

03 ianuarie, 2006

Daca esti in Milano si vii prin pasajul Vittorio Emanuele spre Piazza di Duomo, vezi statuia Fecioarei Maria. Cand ajungi, realizezi admirandu-l, ca, oricat timp ai avea, e insuficient. Constructia a fost inceputa in 1386, pe terenul ocupat de basilicile Santa Tecla si Santa Maria Maggiore, sacrificate in acest scop. Prima slujba din catedrala a avut loc in 1402 cu ocazia unei inmormantari. Abia dupa 16 ani a fost deschisa pentru enoriasi. Anul 1805, a gasit orasul sub comanda lui Napoleon Bonaparte, ce s-a incoronat imparat chiar in aceasta catedrala. Tot el a comandat completarea turlelor secundare. La inceputul secolului XX, a fost completata fatada si montata usa principala din bronz, ultima fiind instalata in 1965, cand a fost terminata lucrarea. Asadar, constructia edificiului a durat…

mai mult >