Destinatii de vacanta

Descoperirea lumii e cel mai bun mod de a-ti imbogati viata. Viziteaza cele mai frumoase orase si plaje din lume si afla care sunt obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi. Petrece-ti sarbatorile in locuri de poveste si descopera caile mai putin umblate.

Manastirea Namaiesti

Manastirea Namaiesti

25 mai, 2007

Daca aveti sansa de a calatori prin judetul Arges, veti descoperi, la numai 5 km N-V de Campulung, la o altitudine de 765 de metri, un ansamblu monahal cu totul special. Este vorba de Manastirea Namaiesti, asezata in apropierea soselei ce strabate satul cu acelasi nume, peste drum de casa memoriala George Toparceanu. Nu s-au pastrat marturii clare legate de momentul intemeierii manastirii si a bisericii sapate in piatra. Cea mai veche atestare documentara a manastirii dateaza din 1386, fiind vorba despre un hrisov prin care Mircea cel Batran satul din vale catre schitul de maici Namaiesti. In 1503 manastirea este pomenita si intr-un document semnat de Radu cel Mare, in 1547 intr-un act emis de Mircea Ciobanul, in 1590 intr-unul al lui Mihnea Voievod, pentru ca tot dintr-un hrisov, semnat in…

mai mult >
Castelul Bran, dincolo de legenda

Castelul Bran, dincolo de legenda

18 mai, 2007

La nivel international trebuie sa recunoastem ca Romania ca destinatie turistica este aproape necunoscuta. Multi straini nici nu au auzit de tara noastra iar cei care stiu cate ceva despre ea isi rezuma cunostintele la cateva nume: Hagi, Nadia, Mutu dar mai ales Dracula. Cum strategii romani ai turismului (probabil in colaborare cu ceva colegi de-ai lor mai experimentati - straini) au reusit sa creeze o legatura artificiala intre Vlad Tepes (aliasDracula) si Castelul Bran, a rezultat un brand de exceptie: Castelul lui Dracula. Pozitia geografica a cetatii este una privilegiata: la mai putin de 30 km de Brasov, pe soseaua ce iese prin cartierul brasovean Bartolomeu si leaga Brasovul de Campulung, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Destinatia sa era aceea de fortareata de protectie a vamii…

mai mult >
Istorie si turism in Cetatea Rasnovului

Istorie si turism in Cetatea Rasnovului

11 mai, 2007

Venind dinspre Campulung (Arges) spre Brasov, trecand prin Rasnov (cu 15 km inainte de Brasov) este imposibil sa nu va atraga atentia silueta cetatii din localitate. Desi se afla in apropierea Castelului Bran aceasta cetate are istoria si specificul sau, fiind un foarte important punct de atractie turistica. Asezata pe dealul ce se inalta in partea de sud a centrului orasului Rasnov, cetatea a fost construita prin efortul colectiv al localnicilor ajutati fiind si de cei din comunele invecinate (Cristian si Vulcan). Fiind construit de catre niste simpli tarani edificiul a fost denumit si cetate taraneasca. Acest nume generic s-a mentinut deoarece asezarea a pastrat, inclusiv in perioada de inflorire a breslelor, un pronuntat caracter agrar. De altfel acest tip de fortificatii alcatuiau in acea…

mai mult >
Manastirea Dealu, mai mult decat un simplu schit

Manastirea Dealu, mai mult decat un simplu schit

03 mai, 2007

Importanta istorica a orasului Targoviste este indiscutabila; cum timp de aproximativ 300 de ani a fost capitala Tarii Romanesti era inevitabila dezvoltarea sa din punct de vedere socio-economic si religios. Nu numai Targovistea s-a dezvoltat in aceasta perioada ci si zonele limitrofe. Astfel in zona a inflorit viata spirituala iar asta s-a manifestat prin construirea anenumarate biserici si manastiri. Poate cea mai importanta manastire din judetul Dambovita si una din cele mai insemnate din tara este Manastirea Dealu, nume cu o puternica rezonanta cultural-istorica. Este o manastire de maici, amplasata pe un deal, la 6 km de Targoviste. In 1431 Alexandru Voda Aldea doneaza manastirii doua sate, Alexeni si Razvad, pentru pomenirea lui Mircea cel Batran - prezumtivul ctitor si tatal voievodului.…

mai mult >
Urmele timpului peste Cetatea Fagarasului

Urmele timpului peste Cetatea Fagarasului

17 aprilie, 2007

Asezat undeva la jumatatea drumului intre alte doua mari centre medievale - Brasov si Sibiu, orasul Fagaras are istoria sa. Centrul de interes al orasului, din acest punct de vedere, este Cetatea Fagarasului, unul dintre cele mai mari si mai bine conservate fortificatii medievale din intreaga tara si chiar din Europa. Acest complex feudal a carui edificare a demarat spre sfarsitul secolului al XIV-lea (conform unor studii constructia a inceput in 1310) si a carei construire a continuat, prin adaugiri succesive, pana spre jumatatea secolului alXVI-lea, a avut la baza o fortificatie din lemn, protejata cu un sant si un val de pamant, ridicata in secolul al XII-lea. Prin urmare s-a facut dovada existentei unei organizari politico-militare autohtone voievodale timpurii in Tinutul Fagarasului.…

mai mult >