Dezvoltatorii imobiliari din Arad prefera firmele de constructii din Ungaria - 16 Ianuarie 2009

16 ianuarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltatorii imobiliari din Arad prefera firmele de constructii din Ungaria
16 Ianuarie 2009
 
Mai multi dezvoltatori imobilari din Arad au apelat la firme din Ungaria pentru constructia de blocuri, sustinand ca, astfel, costurile de productie sunt mai mici, deoarece timpul de executie este redus cu cateva luni.
Unul dintre dezvolatorii imobiliari a angajat o firma din Szeged (Ungaria) pentru constructia a zece blocuri, iar zilnic aproximativ 200 de muncitori din tara vecina fac naveta pentru a ajunge la locurile de munca, scrie NewsIn. De asemenea, firma din Ungaria si-a mutat la Arad si utilajele.
 
Pentru a putea lucra si pe timpul iernii, blocurile au fost invelite cu folie de polietilena, care pastreaza o temperatura optima de lucru in interior. „Toata schela este invelita cu o folie speciala de polietilena si sub ea se poate incalzi suprafata unde se lucreaza. Astfel, nu sufera nici muncitorii de frig, iar materialele de constructii se pastreaza mai bine“, a declarat Karoly Bitay, reprezentantul companiei maghiare.
 
Reprezentantii dezvoltatorului imobiliar din Arad spun ca muncitorii maghiari respecta termenele stabilite in grafic. „Am preferat sa contractam o firma de constructii din Ungaria, nu numai pentru ca isi respecta termenele prevazute in contract, dar si pentru ca au finalizat lucrari in avans cu 6 luni fata de ceea ce era stipulat. Asta inseamna pentru noi o reducere de costuri“, a declarat Gabriela Gavrilescu, reprezentantul companiei ARED Arad.
 
Angajatii firmei din Ungaria au spus ca salariul pe care il primesc muncind in Romania este mai mare, decat daca ar lucra in tara lor. „Am lucrat si in Germania si in Italia, iar acum am venit sa lucram la Arad. Castigam un pic mai bine ca in Ungaria“, a spus unul dintre muncitori.
 
Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Arad sustine ca dezvoltatorii imobiliari din Arad apeleaza la firme din strainatate, deoarece muncitorilor romani din constructii pleaca sa lucreze in strainatate, unde sunt mai bine platiti. „Dar, am observat ca si la noi salariile din sectorul constructiilor au crescut considerabil, astfel ca nu excludem intoarcerea constructorilor romani in tara“, a afirmat Lucia Opris, director adjunct al ITM Arad.
 
Distanta dintre Arad si Szeged, de unde sunt muncitorii maghiari care muncesc la ridicarea blocurilor, este de aproximativ 100 de kilometri.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Saracii vor o casa mai mult decat bogatii Saracii vor o casa mai mult decat bogatii
Presedintele asociatiei de proprietari este ales pentru o perioada de doi ani Presedintele asociatiei de proprietari este ales pentru o perioada de doi ani
Loteria caselor, varianta romaneasca - 24 Martie 2009 Loteria caselor, varianta romaneasca - 24 Martie 2009
Mugur Isarescu vrea sa se transforme in «agent imobiliar» Mugur Isarescu vrea sa se transforme in «agent imobiliar»
Garantia pentru Garantia pentru "Prima Casa", acordata si pentru construirea de locuinte - 18 Iunie 2009
Creditul mediu pentru casa, prea mic fata de preturi Creditul mediu pentru casa, prea mic fata de preturi

Vezi mai multe articole