on

Dippanels.ro ne dezvaluie secretele scarilor interioare din lemn

05 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In locuintele cu cel putin doua etaje, scara interioara este un element important care, pe langa faptul ca asigura accesul intre doua etaje, este si un element decorativ.

Pe langa aspectul functional, scarile interioare trebuie sa raspunda si unor exigente de design, si anume: sa raspunda nevoilor estetice ale beneficiarului final, sa se incadreze corespunzator in modul de finisare al zonei adiacente, materialele, tipul de constructie si modelul scarii sa fie in concordanta cu celelalte elemente decorative si sa reziste la traficul impus. Modele de scari interioare potrivite pentru orice tip de spatiu vei gasi si pe site-ul partenerului nostru de incredere, Dippanels.ro.

O scara interioara este realizata din: casa scarii, rampa scarii, podest, parapet, balustrade, mana curenta, treapta, contratreapta, ochiul scarii si vang.

Tipuri de scari interioare

Scarile pot fi clasificate in functie de materialele din care sunt construite, in functie de modul in care sunt construite, dar si in functie de forma pe care o au.

In functie de materialele din care sunt construite vom avea: scari din lemn, scari din beton, scari din piatra naturala, scari din fier forjat, scari din inox sau otel, scari din sticla securizata, dar si scari din materiale mixte, spre exemplu: scari din beton si lemn, scari din beton si gresie, scari din lemn si sticla etc.

In functie deforma lor vom avea: scari drepte, scari cu doua rampe sau mai multe rampe, scari in forma de U, scari circulare, scari curbate.

In functie de felul in care sunt construite vom avea: scari cu sau fara vanguri, scari suspendate, scari cu grinzi de sustinere, scari cu ax central, scari placate.

Scara interioara poate fi un real pericol, mai ales pentru copii sau cei mai invarsta. Dar apeland la o echipa de profesionisti, aceasta poate fi transformata intr-un element sigur pentru toti utilizatorii, indiferent de varsta acestora. Dincolo de siguranta, rezistenta si aspect, scara interioara iti poate oferi si extra spatiu pentru depozitare. Iata care sunt cele mai importante cerinte pe care o scara interioara trebuie sa le respecte:

- Sa asigure o utilizare confortabila – atunci cand urci sau cobori, trebuie sa depui un efort minim pentru a parcurge diferenta de nivel. De asemenea, atunci cand circuli pe scara trebuie sa ai senzatia de confort. Daca ai in permanenta impresia ca te vei impiedica, atunci nu este deloc o scara confortabila. Din acest motiv latimea scarilor interioare trebuie sa fie de cel putin 90 cm, distanta dintre trepte (inaltimea contratreptelor) trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 17,5 cm, iar adancimea acestea trebuie sa se situeze in jurul valorii de 25 cm.

- Sa fie rezistenta si stabila – o scara interioara trebuie sa faca fata tuturor solicitarilor la care este supusa: la greutatea oamenilor care circula pe ea, la greutatea propriilor elemente componente, la cutremure si la tensiunile determinate de „asezarea casei”, tensiuni ce apar la casele nou construite. Din acest motiv trebuie sa ai in vedere o dimensionare corecta a scari, unde dimensiunea unei trepte sa fie cuprinsa in intervalul 62 – 64 cm (2h +l – unde l nu este niciodata mai mic de 25 cm), inclinatia medie este de 30-35° (exista si proiecte speciale unde inclinatia poate ajunge si pana la 65°).

Pentru a oferi sustinere si pentru a preveni eventualele caderi laterale, balustrade se monteaza la o inaltime cuprinsa intre 80 si 110 cm. Pentru o siguranta suplimentara se poate monta pe peretele opus al balustradei mana curenta. Aceasta are rol de sprijin, fiind foarte utila pentru copii si batrani.

Dippanels.ro urmareste cu strictete normele de constructie si design ale scarilor, completand normativele romanesti cu cele europene. Mai mult decat atat iti ofera consultata pentru a ajunge la implementarea unei solutii optime pentru locuinta ta. Cu orientare spre modelele de design scandinav, cu traditie in productia scarilor si structurilor din lemn, Dippanels.ro realizeaza scari din lemn cu un design impresionant, care sa puna in valoare spatiul in care acestea sunt amplasate. Acestia iau in calcul notele de design ce se regasesc in locuinta beneficiarului si le transpun in format 3D.

 

De ce sa optezi pentru o scara interioara din lemn?

Scarile din lemn sunt des utilizate in vestul si nord – vestul Europei datorita proprietatilor unice pe care acestea le prezinta.

Lemnul este un element natural cu calitati extinse in design. El se poate modela in asa fel incat scara sa puna in valoare spatiul in care este amplasata. Dippanels.ro produce doar scari din lemn ce se incadreaza in segmentul Premium, din lemn de esenta tare (fag sau stejar) dimensionat pentru a obtine rigiditate si rezistenta crescuta a structurii, mai mult decat atat, foloseste solutii de finisaj profesionale.

Scarile din lemn sunt capabile sa ofere o rezistenta crescuta, mai ales atunci cand sunt realizate din esente cu proprietati mecanice ridicate si prelucrate prin tehnologie avansata, ce poate respecta milimetric detaliile de executie, acestea devin structuri rigide si robuste ce vor rezista pentru foarte mult timp.

Spre deosebire de structurile din beton unde doar cofrarea poate dura pana la 10 zile, structurile independente (scari din lemn) se construiesc si se monteaza in acelasi interval de timp (aproximativ 10 zile). Mai mult decat atat, o data ce structura suport este instalata, acesta devine accesibila.

Vrei sa descoperi mai multe modele de scari interioare sau vrei sa iti personalizezi singur modelul dorit? Te invitam sa accesezi site-ul Dippanels.ro si sa vizualizezi o colectie impresionanta de scari din lemn, trepte din lemn, balustrade lemn, scari din lemn si sticla, scari interioare din lemn si metal, scari lemn si lumina si multe alte modele scari interioare. Mai multe detalii aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

10 modele de scari interioare 10 modele de scari interioare
Placarea cu trepte din lemn a scarii interioare din beton Placarea cu trepte din lemn a scarii interioare din beton
Arta designului pentru scarile de interior Arta designului pentru scarile de interior
Materiale utilizate la scari Materiale utilizate la scari
Cum construim corect o scara – partea 1 Cum construim corect o scara – partea 1
Placarea scarilor interioare – Gresie sau lemn? Placarea scarilor interioare – Gresie sau lemn?

Vezi mai multe articole