on

ELLE Decoration Romanian Design Awards si-a desemnat castigatorii

04 iunie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

ELLE Decoration Romanian Design Awards a anuntat castigatorii celei de-a cincea editii a competitiei de design interior si de obiect recunoscuta la nivel international in cadrul galei care a avut loc in showroom-ul ClassIN din Bucuresti. Peste 200 de proiecte au fost inscrise la cele patru categorii (Cea mai buna amenajare a unei locuinte private, Cea mai buna amenajare a unui spatiu public, Cel mai bun obiect de design al anului, Premiul publicului), un numar dublu fata de editia precedenta.

Competitia ELLE Decoration Romanian Design Awards a luat nastere pentru a satisface o nevoie, aceea de a face accesibile proiectele care inspira, surprind si imping limitele designului autohton”, a declarat Ileana Raducanu, redactor-sef ELLE Decoration. „Tocmai ideea de a adresa o nevoie, si nu o audienta, a dus la crearea in timp a unei comunitati pasionate de designeri si arhitecti a caror creativitate ne face placere s-o premiem si sa-i oferim recunostinta pe care o merita”, a adaugat Ileana Raducanu.

Apetitul crescut pentru design si arhitectura a fost vizibil nu doar in cadrul comunitatii reunite in cadrul evenimentului, ci si in randul publicului care si-a sustinut proiectele preferate. Au fost inregistrate 25.000 de voturi online, dintre care 9.000 de voturi au fost acordate sectiunii de amenajare a unei locuinte private.

In categoria „Cea mai buna amenajare a unei locuinte private” au existat sase nominalizari, iar castigator a fost desemnat proiectul „Natural Elegance”, un exemplu de amenajare in care au fost utilizate materiale naturale si suprafete texturate care sunt puse in evidenta si echilibrate de iluminarea fiecarei camere.

 

 

In acest an, castigatorul trofeului pentru „Cea mai buna amenajare a unui spatiu public”, a fost proiectul salii de fitness BEAT 45, o amenajare construita cu o gama de culori si materiale restranse in jurul a trei elemente (minimalism, lux si spectacol).

 

 

Cel mai bun obiect de design al anului”, colectia Shade de patru covoare grafice care exploreaza conexiunea dintre lumina si spatiu, create prin metoda hand-tufted cu lana din Noua Zeelanda si matase de bambus, a fost desemnata castigatoare.

Recunoasterea publicului, acordata prin premiul cu acelasi nume, a revenit proiectului Mandachi Hotel&Spa, un complex hotelier care reuneste toate atributele unui sejur de lux: spatii de cazare generoase, restaurant a la carte, cafe & bar, centru Spa & Wellness ultramodern si de fitness.

La editia din acest an au mai fost acordate patru trofee, doua dintre acestea revenind arhitectului Bogdan Babici, fondator Tecon Architects si castigator al premiului pentru sustenabilitate oferit de Grundig Romania, cat si al celui pentru intreaga activitate oferit de ELLE Decoration. Cu o experienta de aproape 20 de ani, acesta a creat identitatea a numeroase proiecte prin care a promovat calitatea spatiului construit, siguranta in exploatare, confortul, designul, dar si reconversia si reintroducerea in circuitul civil a cladirilor de patrimoniu.

Echipa Romanian Design Week a primit premiul pentru cel mai activ sustinator al designului pentru proiectul cu acelasi nume prin care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural. De asemenea, proiectul  Deltacraft a fost recunoscut drept cel mai bun designer de obiect al anului prin prisma activitatii de mediere catre o abordare responsabila a procesului de design, sustenabila din punct de vedere natural si constienta din punct de vedere cultural.

Premiile si nominalizarile tuturor categoriilor pot fi gasite aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cine sunt expozantii celui mai mare targ de mobila din Romania - BIFE-SIM 2013 Cine sunt expozantii celui mai mare targ de mobila din Romania - BIFE-SIM 2013
Videanu repartizeaza casele de lux Videanu repartizeaza casele de lux
Averi topite: cel putin zece mii de bucuresteni au case cu 30% mai ieftine fata de pretul de achizitie - 03 August 2009 Averi topite: cel putin zece mii de bucuresteni au case cu 30% mai ieftine fata de pretul de achizitie - 03 August 2009
De ce ar cumpara cineva un apartament cu 2 camere in Asmita pentru 117.000 euro De ce ar cumpara cineva un apartament cu 2 camere in Asmita pentru 117.000 euro
Cel mai scump apartament din Londra a fost vandut cu 153 de milioane de euro. Cat va costa mobilarea lui Cel mai scump apartament din Londra a fost vandut cu 153 de milioane de euro. Cat va costa mobilarea lui
Tu ce ti-ai lua: apartament sau casa? - 16 Februarie 2009 Tu ce ti-ai lua: apartament sau casa? - 16 Februarie 2009

Vezi mai multe articole