Ventilator suspendat

Exista racoare fara aer conditionat?

30 iulie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vara asta poti economisi energie renuntand la dependenta de aerul conditionat.

Casa ta poate fi racoroasa si in acelasi timp prietenoasa cu mediul. Iata cateva sfaturi simple care iti pot face vara mai placuta.

 

Draperii

1. Aerul cald afara, aerul rece in interior.

Principiul de baza este cat se poate de simplu si de logic. Trebuie sa faci tot posibilul pentru a impiedica lumina solara sa patrunda in casa si in acelasi timp sa permiti aerului rece sa intre in timpul noptii. Ziua tine geamurile inchise, perdelele si jaluzelele trase, mai ales pe partile sudice si vestice ale casei. Foloseste culori deschise ce reflecta lumina pentru protejarea geamurilor. In timpul noptii lasa usile dulapurilor deschise pentru ca si acestea pot capta caldura.

                               

Ventilator in loc de aer conditionat

2. Fratele mai mic al aerului conditionat – ventilatorul.

 

Aerul in miscare este automat aer mai rece. Plaseaza ventilatoarele in dreptul geamului pe timp de noapte pentru a aduce aerul rece in interior. O modalitate simpla de a-ti transforma ventilatorul in aer conditionat este sa pozitionezi un bol cu gheata in fata acestuia.

Retine faptul ca in timpul zilei ventilatorul nu isi face efectul decat daca te afli in raza sa de actiune. In caz contrar, nu il lasa pornit pentru ca motorasul sau poate produce, in schimb, mai multa caldura.

3. Identifica sursele de caldura.

Una e sa tii soarele si aerul cald departe de casa, alta e sa identifici sursele de caldura din interior.

Aparatele electrice si electrocasnice genereaza caldura chiar si atunci cand nu functioneaza. Daca nu esti acasa in timpul zilei, scoate din priza orice aparat de care te poti lipsi. Schimba becurile incandescente cu cele fluorescente care produc mai putina caldura. Stinge lumina ori de cate ori nu ai nevoie de ea.

Combate caldura inteligent si bucura-te de oaza racoroasa a casei tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele si dezavantajele garsonierei Avantajele si dezavantajele garsonierei
Reciclare becuri si acumulatori Reciclare becuri si acumulatori
Descopera secretele unui semineu samotat de calitate superioara Descopera secretele unui semineu samotat de calitate superioara
Icoanele din casa noastra Icoanele din casa noastra
Dragoste mare intr-o casa primitoare! Dragoste mare intr-o casa primitoare!
Trei tipuri de produse care nu trebuie sa-ti lipseasca dintr-o casa eco Trei tipuri de produse care nu trebuie sa-ti lipseasca dintr-o casa eco

Vezi mai multe articole