design industrial masa

Farmecul aparte al designului industrial

21 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Halele industriale reconvertite in spatii de locuit sau ateliere de creatie sunt la mare cautare in ultima vreme in toata europa. Asta nu inseamna ca nu poti imprumuta elemente de design indutrial si in apartamentul tau clasic cu trei camere. Ce inseamna asta? Culori neutre, spatii largi, elemente bloc, lemn, metal si, de ce nu, beton, folosite in cele mai creative moduri, serialitate, simplitate si minimalism. Iata cateva idei care iti vor aduce in casa un aspect aerisit, functional si cu farmec (post) industrial.

1. Foloseste texturi primare
Fie ca lasi descoperit un perete de caramida sau reconditionezi sumar dusumeaua veche a casei. Designul industrial nu se fereste de un aspect texturat si nefinisat. Dimpotriva, este una din marcile originalitatii sale.

2. Biroul industrial
Reteta este simpla: un birou din metal si lemn sau, pentru curajosi, un vechi banc de lucru dezafectat, colturi abrupte, sertare aerisite si functionale plus cateva elemente de culoare, ca rame de tablouri sau lucrari de arta. Toate acestea fac un birou contemporan si functional.

3. Elemente din beton
Desi betonul nu pare cel mai prietenos material cu care sa iti decorezi casa, au aparut din ce in ce mai multe obiecte care nu numai ca dau un accent curajos ansamblului, dar sunt si functionale. De la clasicele jardiniere, s-a ajuns la mese de beton, scaune de beton, lampi, ceasuri de perete si chiar delicate masute de cafea care imita caramizile din beton.

4. Obiecte de iluminat industriale
Daca va doriti doar un detaliu subtil care sa apartina acestui trend, lampile sunt exact accesoriile cu personalitate de care aveti nevoie. Fie ca e vorba de lampi originale din mediul industrial, cu rame nefinisate din lemn sau metal, fie de un design reinterpretat, ca aceste abajururi minimaliste din hartie. Sursa foto: dua-collection.com

5. Adauga pete de culoare
Schemele de design industrial nu trebuie sa fie plictisitoare. Desi se recomanda culorile neutre si interventiile minimaliste, o pata indrazneata de turcoaz sau rosu, portocaliu sau galben neon va balansa perfect austeritatea stilului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana
Descopera un site pe care vei gasi proiecte case de vacanta! Descopera un site pe care vei gasi proiecte case de vacanta!
Design minimalist Design minimalist
Arhitectura neconventionala - Xanadu Dome Home Arhitectura neconventionala - Xanadu Dome Home
Hearst Castle Hearst Castle
Tour of life Tour of life

Vezi mai multe articole