Motive geometrice in designul de interior

20 octombrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Designul in domeniul amenajarilor interioare se schimba permanent, in functie de trenduri. Motivele geometrice sunt din nou la moda, insa diversitatea de forme si culori reprezinta mereu o provocare pentru decor. Modelele geometrice pot oferi un aspect inedit si cu puternice ipostaze retro oricarei incaperi.

Poti folosi motive geometrice pentru unul dintre peretii camerei, tapiteria canapelei si a fotoliilor, covor, rafturi, corpurile de mobilier sau pentru corpurile de iluminat, dar nu pentru toate acestea la un loc deoarece va iesi un haos.

Atunci cand folosesti motive geometrice in designul de interior trebuie sa alegi un element din camera care va juca rolul domninant si sa hotarasti care va fi pattern-ul sau,  transformandul in piesa de rezistenta.

Daca alegi canapeaua sa joace rolul central, atunci nu folosi un covor cu motive geometrice. Daca alegi ca peretele sa aiba motive geometrice, atunci canapeaua din dreptul sau trebuie sa fie simpla si intr-o singura culoare. Daca ai ales o canapea cu motive geometrice, atunci pernele care decoreaza canapeaua nu trebuie sa aiba si ele tot motive geometrice.

In cazul in care alegi pentru living un tapet cu forme geometrice, este recomandat sa-l pui in valoare cu o mobila clasica, intr-o singura culoare. Pentru a evita aspectul incarcat, alege culori precum alb, gri sau negru.

Combinand diverse forme, texturi si sabloane rezulta un pattern care pare inspirat din picturile artistilor suprarealisti. Efectul va fi un decor dinamic, potrivit unui living modern, artistic. Fie ca este vorba despre romburi, triunghiuri sau cercuri, aceste motive abstracte vor da viata incaperii, oferind un design interior neconventional.

Sursa foto: Pinterest.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

In dungi si carouri In dungi si carouri
Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas
Podeaua de apa Podeaua de apa
Design-ul geometric, cea mai la moda sursa de inspiratie pentru casa ta Design-ul geometric, cea mai la moda sursa de inspiratie pentru casa ta
Oculus devansat - Scrisoare catre un viitor student la arhitectura Oculus devansat - Scrisoare catre un viitor student la arhitectura
Consumatorii de Gadgeturi Consumatorii de Gadgeturi

Vezi mai multe articole