on

Fatade vitrate minimaliste, realizate cu sticla Guardian Glass, pentru o noua cladire de birouri - Aviatorilor 17

14 aprilie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Guardian Glass Europe a furnizat sticla pentrufatadele vitrate ale unei noi cladiri de birouri situata in zona Aviatorilor, un cartier premium, verde, din Bucuresti. Constructia are un regim de inaltime redus, cu fatadele principale vizibile de pe bulevardul Aviatorilor si a fost proiectata de biroul de arhitectura Bogart Construct din Cluj-Napoca, care a ales sticla Guardian SunGuard® SN 70/35 pentru a putea indeplini toate cerintele proprietarilor.
 
 
Cu un design arhitectural minimalist, imobilul de birouri Aviatorilor 17 este un proiect care intentioneaza sa incadreze o cladire noua intr-un tesut urban istoric si incurajeaza experienta senzoriala a privitorului, punand accent pe formele liniare ale volumetriei si materialele folosite in realizarea fatadei ventilate si a zonelor vitrate.
 
 
”In procesul de proiectare, dupa alegerea placajului de piatra naturala pentru fatada ventilata si a nuantei pentru tamplaria de aluminiu de tip cortina, am realizat mai multe simulari. Chiar daca programele arhitecturale realizeaza imagini cat mai apropiate de realitate, zona vitrata avea reflexii care nu erau in concordanta cu restul materialelor folosite. Nu doream ca la final sa rezulte o suprafata vitrata cu reflexie ridicata, care sa deranjeze privitorul si care sa dea o nota artificiala cladirii. Guardian Glass a reusit sa ne puna la dispozitie mai multe mostre fizice de sticla, iar de aici procesul de alegere a sticlei finale a fost mult mai facil, ajungand la un concept care imbina aspectul natural al materialelor cu nuantele neutre ale sticlei”, a explicat Ciprian Secara, arhitectul proiectului.
 
 
Datorita sticlei arhitecturale Guardian SunGuard® SN 70/35, cu o peliculă cu două straturi de argint, transparenta ridicata si neutralitate a culorii transmise, sunt atinse cerintele proiectului. Suprafetele vitrate sunt acoperite cu unitati de vitraj triplu Guardian Glass care contribuie la economii de energie, siguranta si izolare fonica ridicata. Produsul are un aspect neutru, cu o usoara tenta albastruie, fiind o solutie ideala pentru cladirile proiectate sa se bucure de multa lumina naturala.
 
 
 
Fatadele ale acestei cladiri sunt acoperite cu unitati de vitraj triplu, unde pelicula exterioara este sticla SunGuard® SN 70/35, care ajuta la reducerea nevoii de lumina artificiala si ofera o combinatie excelenta intre protectie solara si izolare termica eficienta. De asemenea, are un factor solar ridicat de 32% si o transmisie ridicata a luminii de 62% pe intregul ansamblu vitrat. Stratul intermediar de sticla este Guardian® ExtraClear iar, pentru cel interior, arhitectii au folosit ClimaGuard® Premium 2 pentru un plus de izolatie termica. Performanta generala al acestui vitraj triplu termoizolant a fost atinsa, conform cerintelor proprietarilor: eficienta energetica, multa lumina naturala in interior, blocand in acelasi timp o cantitate mare de caldura.
 
(Fotografii realizate de Arthur Tintu. Toate drepturile rezervate)
 
***********
 
Despre Guardian Glass 
 
Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din sticla float, sticla cu pelicula si produse derivate din sticla. In cele 25 de fabrici din toata lumea, Guardian Glass produce sticla de inalta performanta pentru uz exterior (atat in scopuri comerciale, cat si rezidentiale) si aplicatii arhitecturale de interior, precum si produse din domeniul transporturilor si tehnic. Sticla Guardian se gaseste in locuinte, birouri, masini si in unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de Stiinta si Tehnologie al Guardian Glass lucreaza in permanenta sa creeze produse din sticla si solutii noi, utilizand cea mai avansata tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa vada ce este posibil - see what's possible®. 
 
 
Despre Guardian Industries 
 
Guardian Industries, o companie globala cu sediul in Auburn Hills, Michigan, cu peste   16.000 de angajati ce opereaza in America de Nord si de Sud, Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Asia.
Companiile Guardian produc sticla float de inalta performanta; produse din sticla peliculizata pentru aplicatii arhitecturale, rezidentiale, de interior, pentru industria transportului si tehnic; si componente de inalta calitate placate cu crom si din plastic vopsit, pentru industria auto si a camioanelor. Viziunea Guardian este de a fi un partener preferat de clienti, furnizori, angajati si comunitati, pe baza unei relatii benefice, reciproce. Aceasta duce la atentia continua in ceea ce priveste imbunatatirea vietii oamenilor prin furnizarea de produse si servicii care valoreaza mai mult decat celelalte optiuni disponibile, facand aceasta in mod responsabil si consumand cat mai putine resurse. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Prima Casa a adunat 753 de contracte, circa 400 pentru apartamente cu 2 camere - 03 Septembrie 2009 Prima Casa a adunat 753 de contracte, circa 400 pentru apartamente cu 2 camere - 03 Septembrie 2009
Numarul de apartamente vandute lunar in cartierul Residenz a scazut la jumatate fata de anul trecut - 12 Iunie 2009 Numarul de apartamente vandute lunar in cartierul Residenz a scazut la jumatate fata de anul trecut - 12 Iunie 2009
Fatada blocului poate fi reparata si pe banii statului Fatada blocului poate fi reparata si pe banii statului
Parcari etajate Parcari etajate
Clientii care nu pot lua credit pentru casa pierd 10.000 de euro - 06 Februarie 2009 Clientii care nu pot lua credit pentru casa pierd 10.000 de euro - 06 Februarie 2009
Creditele sunt mai scumpe, depozitele mai avantajoase. Dar cum a reactionat populatia? Creditele sunt mai scumpe, depozitele mai avantajoase. Dar cum a reactionat populatia?

Vezi mai multe articole