on

Gama integrata pentru protectie impotriva incendiilor, sub marca Honeywell Home

19 decembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

București, România, octombrie 2022 – Resideo Technologies Inc. (NYSE: REZI), unul dintre cei mai importanți furnizori globali de soluții de confort și securitate în locuințe, a anunțat că noua sa gamă de detectoare Honeywell Home R200 pentru CO, fum, căldură și detectoare combinate este disponibilă pe scară largă în Europa. Noua gamă este potrivită pentru majoritatea aplicațiilor rezidențiale, înlocuind portofoliul anterior Seria X.

montare detector fum Resideo

 

Noul portofoliu de produse cuprinde cele mai avansate tehnologii din domeniu. În plus, proprietarii de locuințe beneficiază și de un design elegant și modern, care se integrează ușor în decorului fiecărei locuințe. Produsele sunt disponibile în șase țări din Europa de Est, inclusiv România, și au o durată de viață de 10 ani și o garanție de 10 ani.

 

Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România, subliniază importanța extinderii gamei în mai multe țări:  „Produsele avansate de protecție împotriva incendiilor în locuințe sunt esențiale, mai ales în piețe precum România, unde încă avem peste 7.000 de incendii pe an înregistrate doar pe segmentul rezidențial. Un avantaj important al gamei constă în faptul că pot funcționa integrat, răspunzând celor mai importante nevoi ale clienților. În plus, produsele oferă utilizatorilor informații importante despre calitatea aerului din interiorul locuinței, pentru a asigura un mediu ideal pentru sănătatea și siguranța tuturor”.

 

Intoxicația cu monoxid de carbon este al doilea cel mai mare risc specific echipamentelor de încălzire pe bază de combustibili fosili, după cel de incendiu. Cu ocazia lansării noii game de produse, Resideo a realizat un sondaj la nivel regional despre nivelul de conștientizare al publicului cu privire la riscurile prezenței acestui gaz în aerul interior.

 

Rezultatele arată că românii sunt printre cei mai expuși din acest punct de vedere, în condițiile în care peste 90% dintre locuințe au aparate de încălzire cu ardere internă. Cu toate acestea, românii se dovedesc a fi bine informați cu privire la ce trebuie să facă în cazul unei intoxicații. Cei mai mulți români (61%) au instalat sau intenționează să instaleze detectoare de monoxid de carbon în locuințele lor.

 

Monoxidul de carbon este un gaz generat de arderea incompletă a combustibililor fosili. Acest gaz este inodor și extrem de toxic. Cele mai frecvente efecte ale intoxicației cu monoxid de carbon sunt durerile de cap, amețelile, pierderea cunoștinței sau chiar decesul.

 

Studiul comandat de Resideo arată că majoritatea românilor (93%) știu ce trebuie să facă în caz de intoxicație cu monoxid de carbon. Cu toate acestea, aproximativ 40% dintre respondenți au declarat că nu știau că dispozitivele de încălzire îi pot expune riscului de intoxicare cu monoxid de carbon. 7% dintre români au declarat că au suferit în viața lor o intoxicație cu monoxid de carbon. În comparație, ponderea respondenților care au declarat că au suferit un incendiu în casă/apartament a fost de două ori mai mică (3%).

 

Sondajul a vizat, de asemenea, locuitori din Polonia, Slovacia, Republica Cehă și Ungaria. În aceste țări, ponderea echipamentelor de încălzire fără combustibil în domeniul rezidențial depășește 30%.

 

Noua gamă de produse ajută instalatorii profesioniști și consumatorii să protejeze ceea ce contează cel mai mult în locuințe, oferind:
 

 Fiabilitate dovedită și testată, cu toate certificările europene, specifice țărilor în care se vinde produsul.
 

 Un plus de liniște: în prezent aceasta este singura gamă - care cuprinde detectoare de CO, fum, căldură, detectoare combinate și detector de Dioxid de carbon R200C2 – care vine cu o durată de viață de 10 ani și o garanție de 10 ani standard.
 

 O mai bună notificare a utilizatorului final prin intermediul detectoarelor interconectate, care pot declanșa simultan detectoarele de CO, fum și căldură.
 

 Nu este nevoie să cumpărați un modul radio separat pentru ca dispozitivele să fie interconectate wireless. Soluțiile Resideo au deja modulul radio încorporat.

 

În plus, proprietarii de locuințe se pot baza pe un design elegant și modern care se potrivește cu estetica decorului fiecărei locuințe.

 

Caracteristici cheie ale detectorului de CO:
 

• Durată de viață de 10 ani, garanție 10 ani 
 

• Semnalizare final perioadă funcționare 
 

• Design super-slim
 

• Semnalizare sonoră și cu text roșu pentru persoane cu deficiențe de auz 
 

• Mod silențios/mut
 

• Semnalizare baterie descărcată 
 

• Protecție în caz de intervenție neautorizată

 

Caracteristici cheie ale detectoarelor de fum, de căldură si combinate:
 

• Senzor termic (pentru detectorul de căldură)
 

• Durată de viață de 10 ani, garanție 10 ani 
 

• Montaj pe tavan sau perete
 

• Interconectare wireless
 

• Interconectare cu maximum 12 dispozitive
 

• Autotestare automată

 

Notă editori:
• 1 Se aplică termene și condiții. Detalii complete pot fi găsite în manualele de instalare pentru produsul respectiv.
• Marca Honeywell Home este folosită pe baza unei licențe pe termen lung emise de Honeywell International Inc.

 

Despre Resideo


Resideo este un producător și distribuitor mondial de top de produse din domeniul tehnologiei și al soluțiilor pentru confort, securitate, eficiență energetică și automatizare. Având la bază o tradiție de 130 de ani, Resideo este prezent în peste 150 de milioane de locuințe, cu 15 milioane de sisteme instalate anual. Continuăm să deservim peste 110.000 de profesioniști prin distribuitorii noștri de top, inclusiv divizia noastră ADI Global Distribution, care exportă în circa 100 de țări, din peste 200 de depozite din întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Resideo, vă rugăm vizitați www.resideo.com

 

detector fum

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum iti poti schimba furnizorul de energie electrica Cum iti poti schimba furnizorul de energie electrica
Generatorul de curent electric - Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi unul Generatorul de curent electric - Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi unul
Fiecare camera cu "becul" ei Fiecare camera cu "becul" ei
Tot ce trebuie sa stii despre bransamentul la reteaua electrica Tot ce trebuie sa stii despre bransamentul la reteaua electrica
Supratensiuni la joasa tensiune: masuri de prevenire a supraincarcarii retelei Supratensiuni la joasa tensiune: masuri de prevenire a supraincarcarii retelei
Codul de protectie electrica – cum il citesti si ce semnificatie are Codul de protectie electrica – cum il citesti si ce semnificatie are

Vezi mai multe articole