Ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba – partea 1

23 august, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand locuiesti la casa si ai o curte mare cu gazon, ai nevoie automat si de o masina de tuns iarba. Oferta este bogata, dar un ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba este mereu binevenit. Este indicat sa cunosti care sunt cele mai importante caracteristici ale unei masini de tuns gazonul, cele dirijate prin impingere, tocmai pentru a sti care model este cel mai potrivit nevoilor tale.

In ceea ce priveste alimentarea, exista trei tipuri de masini de tuns iarba: electrice, cu acumulator si pe combustibil lichid (de regula, benzina).

Masinile de tuns iarba pe benzina sunt cele mai mai folosite de cei care lucreaza in domeniul toaletarii gazonului. De la specialistii si firmele de peisagistica, pana la angajatii care se ocupa de ingrijirea domeniului public, aproape toti folosesc masini de tuns iarba cu motor actionat de arderea unui combustibil. Fac zgomot mult si sunt grele, dar tund iarba rapid si sunt usor de folosit. Acestea pot avea motoare in doi timpi sau in patru timpi. In afara de faptul ca fac zgomot, masinile pe benzina mai prezinta un inconvenient: bujiile si uleiul trebuie schimbate la un anumit interval de timp, in functie de model si de nivelul de uzitanta, ceea ce, la modul general, presupun efectuarea unei revizii la o anumita perioada de timp. Cu toate acestea, sunt cele care se descurca cel mai bine cu tunsul gazonului pe suprafete mari in cel mai scurt timp si cu efort minim.

Masinile electrice de tuns iarba au un cablu lung, pentru a fi conectate la priza, iar asta constituie un inconvenient daca peluza este de mari dimensiuni. Totodata, atunci cand o manevrezi, trebuie sa ai grija sa nu treci cu masina peste cablu sau sa te impiedici de el. Spre deosebire de masinile pe benzina, cele electrice sunt mai usoare si au dimensiuni mai mici. Sunt solutia optimia pentru cei care au suprafete reduse de gazon, un buget limitat pentru achizitia masinii si care nu vor sa isi asume diverse revizii, asa cum sunt necesare in cazul masinilor cu benzina.

Masinile de tuns iarba cu baterii sunt dotate cu acumulatori Lead-Acid sau Li-Ion. Cele cu acumulatori Li-Ion sunt mai puternice decat cele cu baterii Lead-Acid, au o greutate mai mica si costuri mai mici de intretinere. Dezavantajul acestor masini de tuns iarba este dat de autonomia acumulatorului, astfel ca nu pot fi folosite mai mult de 60 de minute. Fata de cele pe benzina prezinta avantajul zgomotului redus, iar fata de cele cu cablu de alimentare prezinta avantajul libertatii de miscare, insa cu un cost de achizitie mai mare fata de celelalte doua tipuri.

In ceea ce priveste preturile, masinile de tuns iarba cu alimentare la retea au preturi ce pornesc de la 250 lei, cele pe benzina de la 750 lei, iar cele cu acumulator, in functie si de autonomia acumulatorului, sunt cele mai scumpe, cu preturi ce pornesc de la 1.500 lei.

Acestea ar fi cele mai importante caracteristici si particularitati ale masinilor de tuns iarba, caracteristici ce tin de modalitatea de alimentare a motorului. Despre alte aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi masina de tuns iarba, intr-un episod urmator.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Unelte care fac diferenta Unelte care fac diferenta
Dotari necesare pentru o firma specializata in prelucrare fier beton Dotari necesare pentru o firma specializata in prelucrare fier beton
Tipuri de nivele laser si cum stii de care ai nevoie Tipuri de nivele laser si cum stii de care ai nevoie
Cele mai utile scule si unelte pentru gospodaria ta Cele mai utile scule si unelte pentru gospodaria ta
Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco
Cum se intretine drujba Cum se intretine drujba

Vezi mai multe articole