Masina de tuns iarba

Ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba – partea a 2-a

24 august, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In prima parte a ghidului de achizitionare a masinii de tuns iarba am prezentat aspecte, caracteristici si particularitati ce tin de modalitatea de alimentare a motorului.

Vom aborda in continuare aspecte ce tin de modul de taiere a ierbii, puterea masinii, materialul carcasei si altele.

Modul de taiere si colectare a ierbii. Majoritatea masinilor de tuns iarba sunt prevazute cu un sac in care colecteaza iarba cosita. Insa, in ultima perioada au aparut si masini de tuns care sunt prevazute cu lame speciale, care maruntesc iarba, apoi o imprastie pe gazon. In felul acesta, iarba tunsa si maruntita se descompune mai repede si devine substanta nutritiva pentru iarba care creste. Totodata, in felul acesta nu mai este necesara colectarea ierbii taiate de catre serviciul de salubritate. Puterea masinii este importanta doar daca gazonul tau se afla in panta si iarba este mare si deasa. In cazul in care gazonul este pe un teren neted, fara denivelari, iar iarba nu este nici foarte deasa, nici lunga, atunci iti poti face treaba foarte bine cu o masina de tuns de dimensiuni mici sau medii.

Materialul din care este confectionata carcasa masinii de tuns iarba poate fi otel, aluminiu sau plastic. Otelul este durabil si mai scump deci, pe cale de consecinta, o masina de tuns a carei carcasa este din otel automat este mai scumpa decat una cu carcasa din plastic.

In final, sa prezentam si recomandarile noastre:
- Pentru o peluza cu o suprafata mica, de pana in 10 metri patrati, poti achizitiona o masina de tuns electrica cu cablu, cu lungimea lamelor de 30 centimetri.
- Pentru o peluza cu o suprafata medie, de pana in 25 metri patrati, poti achizitiona o masina de tuns electrica cu cablu sau acumulatori, care sa aiba o latime a lamelor de 40 centimetri;
- Iar daca peluza ta este de peste 25 metri patrati, masina de tuns iarba, pe care iti recomandam sa o achizitionezi, este una pe combustibil, ce are latimea lamelor de peste 40 centimetri.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa iti organizezi magazia Cum sa iti organizezi magazia
Dotari necesare pentru o firma specializata in prelucrare fier beton Dotari necesare pentru o firma specializata in prelucrare fier beton
Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco
Visul oricarei gradini: motocoasa electrica Visul oricarei gradini: motocoasa electrica
Ciocanul de lipit - Cum sa il alegi Ciocanul de lipit - Cum sa il alegi
Compresoarele de aer: la ce ne ajuta? Compresoarele de aer: la ce ne ajuta?

Vezi mai multe articole