Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

WEBINAR | Totul despre ZEOLITI

19 martie, 2021

Poate suntem noi nostalgici, dar gustul alimentelor pe care le mancam la mama acasa sau gustul mancarurilor cu care ne rasfatau bunicii nostri atunci cand eram mici, parca nu il mai intalnim astazi pe nicaieri. Motivul? Poate gusturile noastre sau schimbat, poate nu, dar un lucru e cert: Atat parintii, cat si bunicii nostri cultivau plantele si cresteau animalele fara sa foloseasca solutii chimice, antibiotice sau stimulatori de crestere. Totul crestea natural, plantele erau semanate la timpul lor si nu erau fortate sa creasca, animalele nu erau ingrasate cu forta si nici indopate cu antibiotice. Prin urmare, alimentele pe care le consumam erau naturale, gustoase si, cel mai important, sanatoase. Probabil ca te intrebi daca in ziua de astazi mai putem cultiva plante roditoare si creste animale…

mai mult >
on

Lucrari de primavara in gradina

12 martie, 2021

Chiar daca in calendar este deja primavara, soarele se lasa asteptat si zapada nu pare ca vrea sa ne paraseasca inca. Cu toate acestea trebuie sa planificam deja lucrarile din gradina, precum – plantarea, ingrijirea, fertilizarea, aerarea, scarificarea, irigarea si tunderea gazonului, taierea, plivitul si legatul vitei de vie, taierea si ingrijirea pomilor fructiferi. Gazonul Ingrijirea gazonului, desi pare o operatiune destul de simpla la prima vedere, dar aceasta necesita cunoasterea unei anumite metodologii. Este foarte important ca gazonul sa aiba parte de o intretinere regulata, iar in acest mod vei reusi sa te bucuri de o curte frumoasa si mereu verde. Semintele de gazon pot fi semanate din luna martie, pana in luna octombrie. Bineinteles, este de preferat ca aceasta operatiune sa…

mai mult >
on

Zeolites Group – Oferim 100 de premii, pentru 100 de gospodarii

10 martie, 2021

Pentru a sustine comunitatea rurala si activitatiile desfasurate in gospodarie, Zeolites Group lanseaza campania Sanatate pentru sate, o actiune de informare asupra beneficiilor produselor ecologice, 100% naturale. Incepand cu data de 10.03.2021 si pana in 10.04.2021, inclusiv, aceasta se va derula online in mass-media, iar scopul sau este selectarea prin concurs a unui numar de 100 de gospodarii preocupate de cresterea animalelor si cultura plantelor. Indiferent de zona in care se afla, participantii sunt invitati sa testeze cele 7 produse selectate din gama ZECO, iar mai apoi sa observe ca se poate obtine o productie mai buna calitativ, folosind produse 100% naturale oferite cadou de catre primul producator industrial de zeolit din Romania. Fiecare premiu consta intr-un pachet format din…

mai mult >
on

Cele mai eficiente metode de combatere a soarecilor si sobolanilor

05 decembrie, 2020

Pentru proprietarii de case, indiferent ca locuiesc in mediul urban sau rural, prezenta soarecilor si a sobolanilor reprezinta o problema deloc de ignorat. Soarecii si sobolanii sunt rozatoare, mamifere de talie mica ce poseda o dentitie perfecta pentru ros. Mai precis, acestia detin 4 incisivi (2 inferiori si 2 superiori) extrem de bine dezvoltati si care cresc fara intrerupere pe tot parcursul vietii lor, acest lucru explica si nevoia de roadere continua si pasiunea pentru distrugere. Daca in timpul sezonului cald soarecii si sobolanii se hranesc cu plantele si roadele din gradina noastra, in timpul iernii acestia cauta adapost si hrana in spatiile inchise. Astfel ca ajung sa se simta confortabil chiar si in jurul locuintelor care nu au un depozit de cereale in imediata lor apropiere. Este…

mai mult >
on

De ce crapa boabele de struguri?

07 septembrie, 2020

Fainarea vitei de vie, cunoscuta si ca oidiumul vitei de vie sau Uncinula necator, este o boala originala din America de Nord, ce a fost descoperita la noi in tara in anul 1851. Astazi, fainarea este una dintre cele mai paguboase boli, depasind pierderile produse de mana. Severitatea bolii depinde de mai multe aspecte, precum: rezerva biologica din anul precedent, conditiile climatice, tratamentele aplicate de viticultor, dar si capacitatea acestuia de a controla atacul inca de la inceputul sezonului. Este important de mentionat ca fainarea vitei de vie este o boala care afecteaza toate organele vitei de vie (muguri, lastari, frunze, flori, strugurii), dar si calitatea vinului ce urmeaza a fi obtinut. Cum recunoastem semnele atacului? Semnele fainarii se pot observa inca din primavara, cand…

mai mult >