Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

FOLOSIREA TUBURILOR (INVELITORILOR) DE PROTECTIE A VITEI-DE-VIE DUPA INFIINTAREA PLANTATIILOR

07 aprilie, 2020

In primii ani dupa plantarea vitei-de-vie se urmareste asigurarea unor conditii optime pentru dezvoltarea radacinilor si cresterea vitelor, fortificarea lor, formarea rapida a butucilor si pregatirea pentru intrarea mai devreme pe rod. In acest sens, in ultimii 10-20 de ani in tarile cu viticultura dezvoltata s-au facut numeroase studii si s-a introdus in practica utilizarea tuburilor de protectie imediat dupa plantarea vitelor. La plantare vitele sunt parafinate pe portiunea superioara (altoiul) care, impreuna cu punctul de altoire trebuie protejate impotriva deshidratarii, determinata de vanturile de primavara si de insolatia puternica din zilele calduroase. Avantajele protectiei cu aceste tuburi sunt multiple: - Vitele pornesc in vegetatie cu aproximativ o saptamana mai devreme datorita…

mai mult >
on

Lifestyle in aer liber by Fast: noul catalog

30 martie, 2020

Design atemporal, confort, functionalitate si personalizare: acestea sunt cuvintele cheie care disting Colectiile FAST si care sunt prezentate in cel mai recent catalog, 2020. Colectia nu prezinta doar produsele, ea ilustreaza si ideea de Outdoor Lifestyle by Fast, pe care Marco Levrangi - CEO-ul companiei, o explica: „Natura in care credem este un peisaj, un mediu pe care il imbratisam, prin privirea si perspectiva noastra. Este o natura care nu este niciodata ostila, care este traita si experimentata, amestecata cu spatii urbane si recreata in gradinile care ne inconjoara casele”. Intreaga colectie by Fast a fost stilizata si completata cu culori, tesaturi si materiale noi care extind oferta deja cuprinzatoare, acest lucru a creat o disponibilitate mai mare de produse standard din care…

mai mult >
on

Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I

13 martie, 2020

Taierea vitei de vie este una din cele mai importante activitati care trebuie inceputa primavara cat mai timpuriu. Aceasta lucrare va influenta atat calitatea, cat si cantitatea strugurilor. Iata cateva reguli si notiuni de baza pentru a executa cat mai corect aceasta lucrare. Taierea in uscat (taierea de rodire) este lucrarea de baza care determina marimea productiei de struguri si calitatea ei. De asemenea, prin aceste lucrari se urmareste mentinerea formei date butucului prin taierile din primii ani de la plantare, asigurarea elementelor de rod necesare asigurarii productiei de struguri in anul in curs, precum si a lemnului de rod pentru recolta anului urmator. Nu intamplator in perioada interbelica circula printre viticultori dictonul „secretul productiei sta in foarfecele taietorului”.…

mai mult >
on

Montare Pavele – etape si sfaturi

02 martie, 2020

Pavelele reprezinta o alegere atractiva pentru toate suprafetele circulabile. Ele pot fi montate atat in curtile cladirilor rezidentiale, cat si pe aleile din jurul centrelor comerciale. Datorita caracteristicilor pe care le intrunesc, putem spune ca ele reprezinta o buna solutie in ceea ce priveste rezistenta la abraziune, crapare si fisurare, flexibilitate s.a.m.d. De asemenea, ele sunt potrivite atat pentru traficul pietonal, cat si pentru cel rutier si nu necesita o intretinere deosebita. Inainte de montarea pavelelor iti recomandam sa citesti sfaturile si recomandarile producatorului. Dar in principiu pasii care trebuie urmati sunt urmatorii: 1. Fundatia Stabilizatoare Prima etapa in montarea pavelelor este reprezentata de realizarea fundatiei stabilizatoare din curte. Aceasta poate fi…

mai mult >
on

Pregatirea pentru iernare a vitei-de-vie

26 noiembrie, 2019

Vita-de-vie este o planta adaptata climatului temperat, caracterizat prin prezenta celor 4 anotimpuri, dintre care iarna poate sa fie, in anumite zone, foarte geroasa, cu temperaturi minime care coboara uneori sub pragul de rezistenta de -18... - 22ºC. Exista o multitudine de factori care influenteaza rezistenta la ger a vitei-de-vie: nivelul temperaturilor minime nocive, soiul, amplasarea pe teren a plantatiilor pe diferite forme de relief, perioada in care survin, forma de conducere a butucilor, gradul de maturare a lemnului etc. Vita-de-vie parcurge perioada de repaus in bune conditii atunci cand temperatura minima nu coboara sub -15ºC. Soiurile de struguri pentru masa sunt mai sensibile la ger (rezista pana la -18... - 20ºC), in timp ce soiurile pentru vin sunt mai rezistente (-20...…

mai mult >