Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Ghid de montare a pavelelor

22 mai, 2020

Pavelele reprezinta o alegere atractiva pentru toate suprafetele circulabile. Ele pot fi folosite la pavarea curtilor, a gradinilor, a trotuarelor si inclusiv a aleilor din jurul centrelor rezidentiale. Pavelele, prin caracteristicile pe care le intrunesc, reprezinta cea mai buna solutie in ceea ce priveste comportamentul la abraziune, crapare si fisurare, flexibilitate s.a.m.d. De asemenea, ele sunt potrivite atat pentru traficul pietonal, cat si pentru cel rutier. Istoria pavelelor Pavarea strazilor, a cailor de acces, a pietelor, a gradinilor, a curtilor este una din cele mai vechi forme de amenajare a pardoselilor, chiar daca materialul folosit nu a fost a fost mereu acelasi. Civilizatiile trecute s-au remarcat prin diverse inovatii care au ramas de-a lungul timpului datorita caracteristicilor…

mai mult >
on

Kollant, specialistul italian in combaterea daunatorilor

16 mai, 2020

In lumina nefericitelor evenimente din ultima perioada, si anume pandemia de coronavirus care a afectat intreaga lume, consideram ca este foarte important sa discutam despre dezinfectie, dezinsectie si deratizare. Ce este dezinfectia? Dezinfectia este atat o actiune de prevenire, cat si o metoda de combatere a unor agenti patogeni, a microbilor si a microorganismelor care pot provoca boli si infectii grave atat oamenilor, cat si animalelor. Dezinfectia poate fi generala (spre exemplu: se dezinfecteaza intreaga casa) sau partiala (se dezinfecteaza o anumita suprafata din casa care a fost contaminata). Dezinfectia se poate realiza cu ajutorul dezinfectantilor (substante antimicrobiene care au capacitatea de a distruge microorganismele daunatoare sau le poate aduce la un nivel sigur), dar exista…

mai mult >
on

Gradina | Beneficiile ingrasamantului ecologic si a repelentului natural

04 mai, 2020

In agricultura, preocuparile privind evitarea poluarii mediului inconjurator, grija pentru sanatate, dar si obtinerea unor produse mai sanatoase au determinat in ultima vreme trecerea de la o agricultura conventionala, bazata pe folosirea ingrasamintelor chimice si a pesticidelor de sinteza, ca si a multor tehnici intensive de cultura, la o agricultura ecologica (biologica sau organica), mult mai „prietenoasa” cu mediul inconjurator si sanatatea populatiei. Aceasta evolutie se poate observa in toata lumea, iar cererea pentru alimente produse pe cale naturala, fara a se folosi ingrasaminte chimice si pesticide de sinteza, creste constant. Prin agricultura ecologica (biologica, sau organica) se intelege acel sistem de cultura care tinde sa valorifice si sa pastreze sistemele biologice productive,…

mai mult >
on

Cum poti construi un foisor de gradina

22 aprilie, 2020

In orice gradina este binevenit si un foisor, unde sa poti lua masa in aer liber alaturi de cei dragi in zilele calde de vara. Specialistul MC, ne prezinta modul de realizare a unui pavilion (foisor) de gradina, un element ce se regaseste din ce in ce mai des in gradinile noastre. Iata ce trebuie sa faci. "Pentru inceput trasam conturul exterior al terasei pe care vom construi pavilionul. Terasa are o forma hexagonala cu laturile egale de 1,6 m (R=1,6 m). Dupa trasarea hexagonului vom trasa fundatia dupa schita anexata. Sapatura pentru fundatie se face pana la o adancime de 50-60 cm. Armarea fundatiei si a placii se poate realiza cu plasa sudata de ø6. Din fundatie vom lasa mustati pentru legarea armaturii de la placa. Pentru turnarea fundatiei vom utiliza beton clasa 8/10 (B150): Dozajul…

mai mult >