Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov

03 iunie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Henkel demareaza investitia pentru cea de-a treia fabrica de adezivi din Romania, sustinuta si prin accesarea de fonduri europene.
 
Bucuresti, 31 mai 2011. Compania Henkel Romania anunta demararea constructiei unei noi unitati de productie de adezivi in valoare totala de cca 10 milioane EUR, din care cca 3 milioane EUR (12.010.500 lei) au fost obtinuti prin accesarea de fonduri structurale, in baza Programului Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). Fondurile obtinute prin finantare europeana vor fi folosite pentru constructia spatiului de productie si achizitionarea utilajelor. 
 
Acest program reprezinta un sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, prin investitii ce vizeaza intreprinderile mari. Din totalul proiectelor eligibile depuse (154), numai 23% au primit finantare, in acest procent fiind inclus si proiectul Henkel, cu titlul «Implicarea Henkel Romania in dezvoltarea durabila a regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov» . Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala iar finantarea nerambursabila acordata constituie ajutor de stat.
 
In anul 2010, Henkel Romania a achizitionat terenul pentru cea de a treia unitate de productie pentru adezivi din tara, in localitatea Roznov, din judetul Neamt. Viitoarea
Andrei Dumitrescu - Sales & Marketing Manager Divizia Adezivi
Andrei-Dumitrescu
unitate de productie, extinsa pe o suprafata de 36.000 mp, va deservi zona de est a tarii. Termenul de finalizare a proiectului este septembrie 2012. In noua unitate se va produce intreaga gama de adezivi Ceresit, cu exceptia tencuielilor si amorselor.
 
Henkel detine in acest moment in Romania doua unitati de productie pentru adezivi de constructii, langa Bucuresti, in comuna Pantelimon si la Campia Turzii (jud. Cluj), iar valoarea totala a investitiilor in capacitati de productie locale depaseste suma de 30 milioane Euro.
 
“Decizia demararii acestui proiect a inclus, inca de la inceput, si accesarea de fonduri structurale, in baza „Programului Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE). Aceasta investitie subliniaza increderea companiei in potentialul de dezvoltare a diviziei Adezivi si in perspectivele relansarii
sectorului constructiilor din Romania”, a declarat Andrei Dumitrescu, Sales & Marketing Manager Divizia Adezivi Henkel Romania.
 
Henkel Romania pe scurt
Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Central Eastern Europe, Henkel Romania are in prezent 490 de angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii.
 
In cei 17 ani de la infiintarea sa in Romania, Henkel a lansat cu succes pe piata romaneasca un important numar de marci din portofoliul international Henkel, precum: Persil, Pur, Rex, Perwoll, Silan, Somat, Clin, Bref – dintre detergenti; Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Brillance, Syoss, Hattric, Vademecum - dintre cosmetice; Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attak, Loctite si Teroson – dintre adezivi si tehnologii.
 
Henkel Romania detine pozitii fruntase pe piata cu 8 marci: Pur (piata detergentilor de vase), Bref (odorizante de toaleta), Clin (solutii pentru geamuri), Perwoll (pe segmentul detergentilor speciali), Taft (produse styling), Ceresit (pe 2 piete: adezivi pentru placari ceramice si gleturi), Thomsit (solutii pentru pardoseli) si Loctite (adezivi si tehnologii).
Pentru mai multe detalii accesati: www.henkel.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarile cele mai profitabile nu sunt intotdeauna si cele mai costisitoare Amenajarile cele mai profitabile nu sunt intotdeauna si cele mai costisitoare
Romanii construiesc mult si peste tot Romanii construiesc mult si peste tot
Termopanele Termopanele
The Empty Shop seteaza un record national: 30 de tone de haine donate in doar doua saptamani The Empty Shop seteaza un record national: 30 de tone de haine donate in doar doua saptamani
Franke lanseaza noile game de produse la targul Eurocucina 2012 Franke lanseaza noile game de produse la targul Eurocucina 2012
Apometrele se monteaza numai de firme Apometrele se monteaza numai de firme

Vezi mai multe articole