Impozitele pe case si terenuri cresc cu 5%

06 decembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se majoreaza substantial si darile anuale pentru autoturisme.
 
Primaria Capitalei a revenit la sentimente mai bune fata de contribuabili si a decis sa majoreze impozitele pe case si terenuri doar cu 5%, cat se considera ca a fost rata inflatiei pe acest an.
 
In sedinta de joi, Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide daca aceasta majorare se va aplica pentru impozitele pe proprietati din 2007 sau nu.
 
Intr-un proiect anterior, executivul bucurestean intentiona sa creasca darile locale cu 15%. Conform noului Cod Fiscal, impozitele pentru autoturismele personale se majoreaza insa substantial, prin schimbarea modului de calcul raportat la capacitatea cilindrica.
 
Vilele, impozitate mai mult
 
In ultima sedinta de consiliu pe acest an se va decide cat vom plati anul viitor pe case si terenuri. Autoritatile insista pe ideea ca, in fapt, nu este o majorare a impozitelor, ci o actualizare a valorii acestora, cu rata inflatiei, respectiv 5% cat a fost in 2006.
 
Diferentele de impozitare se vor vedea mai mult in cazul vilelor cu suprafete mai mari de 150 de mp, pentru care guvernul a stabilit un mod de calcul diferit fata de anii trecuti.
 
Proprietarii caselor mai mari de 150 de metri patrati vor plati, asadar, impozite mai mari cu 5% pentru fiecare 50 de metri patrati care depasesc aceasta suprafata. Contribuabilii care vor plati impozitele integral pana la 31 martie vor avea o reducere de 7%.
 
Posesorii de apartamente mai vechi de 50 de ani beneficiaza de o reducere de 20% a impozitului, iar pentru casele mai vechi de 30 de ani reducerea este de 10%.
 
In continuare raman impozitele crescatoare pentru aceia care au mai multe case, daca acestea nu sunt inchiriate legal: cu 15% mai mult pentru prima cladire in afara celei de domiciliu, cu 50% mai mult pentru a doua casa, cu 75% mai mult pentru a treia casa si cu 100% mai mult pentru a patra si urmatoarele.
 
Actualizarea cu rata inflatiei nu se va aplica si impozitelor pentru autoturisme deoarece autoritatile bucurestene considera ca guvernul a majorat suficient de mult impozitul pentru aceste proprietati.
 
DACIA SA TRAIASCA
 
Taxele pe masini, de 13 ori mai mari
 
 Pana acum, capacitatea cilindrica a unei masini se impartea in fractii de 500 de cmc, iar impozitul se calcula in functie de numarul de fractii. Din 2007 se calculeaza la fractii de 200 de cmc.
 
Practic va creste numarul de fractii. In acest fel, o Dacie care are o capacitate cilindrica de 1.400 cmc va avea sapte fractii in loc de trei si va fi impozitata la anul cu 56 de lei noi fata de 21 de lei noi cat fusese anul acesta.
 
O masina de teren, cu o capacitate cilindrica de 3.000 de cmc, era impozitata cu 12 lei noi fractia de 500 de cmc, iar de la anul va fi taxata cu 60 de lei noi fractia de 200 cmc. Aceasta crestere duce la un impozit de 900 de lei noi fata de numai 72 de lei noi cat s-a platit anul acesta.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Udrea vrea 200 milioane euro de la Comisia Europeana pentru reabilitarea termica a locuintelor Udrea vrea 200 milioane euro de la Comisia Europeana pentru reabilitarea termica a locuintelor
Creditul ipotecar rapid este mai scump Creditul ipotecar rapid este mai scump
SEMNt Infrastructura proasta si preturile mari sperie clientii SEMNt Infrastructura proasta si preturile mari sperie clientii
Piata materialelor pentru confortul termic al locuintelor aduce 1,2 mld. euro pe an Piata materialelor pentru confortul termic al locuintelor aduce 1,2 mld. euro pe an
Numarul autorizatiilor de construire, in scadere cu 3% fata de primul trimestru din 2010 Numarul autorizatiilor de construire, in scadere cu 3% fata de primul trimestru din 2010
Averi topite: cel putin zece mii de bucuresteni au case cu 30% mai ieftine fata de pretul de achizitie - 03 August 2009 Averi topite: cel putin zece mii de bucuresteni au case cu 30% mai ieftine fata de pretul de achizitie - 03 August 2009

Vezi mai multe articole