on

Incalzitoare cu infrarosu pentru terase si zone exterioare

30 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In acest an toamna ne rasfata cu temperaturi de inceput de vara, dar cu toate acestea noptile sunt reci. Si acest lucru este resimtit mai ales de cei care prefera sa se relaxeze pe terasa.

Cum vremea este insa schimbatoare, iar un cer innorat in aceasta perioada se traduce imediat printr-o scadere considerabila a temperaturilor diurne, avem nevoie de o solutie eficienta pentru a crea o senzatie placuta de caldura celor care aleg mesele din afara localului. De aceeasi caldura placuta se vor bucura si clientii teraselor care raman pana tarziu in noptile reci la un pahar de vorba, iar confortul acestora se va traduce prin timp mai lung petrecut in local si consumatie mai consistenta.

Dar cum reusim sa cream o ambianta placuta din punct de vedere termic in exterior, acolo unde sistemele de incalzire care folosesc convectia (aeroterme) sunt ineficiente si zgomotoase? Solutia vine de la incalzitoarele cu infrarosu pentru exterior.

Avantajul aceste incalzitoare este ca emit o radiatie care se propaga indiferent de curentii de aer si incalzesc corpul uman, creand o senzatie placuta de caldura chiar daca afara temperaturile sunt scazute. De aici si eficienta pentru a fi folosite in mediul exterior pentru astfel de aplicatii.

In general, montajul se realizeaza la o inaltime de 2,7 – 3 metri si o inclinare de 45° pentru a acoperi o zona cat mai mare, insa in functie de putere si de recomandarile producatorului montajul se poate face si la inaltimi mai mici.

Aceste sisteme se pot folosi si pentru incalzire in interior, in spatii vaste unde este necesar un sistem de incalzire care sa nu necesite lucrari ample de montaj sau spatii tehnice specializate. Pentru aceste incalzitoare sunt necesare cateva gauri pentru fixarea suruburilor de montare pe suporti si o instalatie electrica pe masura puterii instalate. La montaj este important sa se tina cont de recomandarile de instalare si de distantele minime de montaj fata de obiectele din jur sau materiale combustibile. Insa, cerintele specifice nu pun mari probleme, constructia acestor incalzitoare fiind gandita sa reflecte radiatia catre zona de incalzit.

Daca montajul se va face in exterior, aparatele de incalzit cu infrarosu trebuie sa accepte acest lucru si sa aiba o solutie constructiva cu grad minim IP X5 care sa ii confere rezistenta la apa, conform cerintelor standardului. Un produs de acest tip la un pret accesibil pentru calitatea oferita il gasesti disponibil aici.

In functie de necesarul de caldura incalzitoarele pentru terase pot fi controlate prin telecomenzi care permit oprirea sau pornirea incalzirii, cat si comutarea intre treptele de putere sau chiar conexiune prin bluetooth, solutii de control necesare pentru a regla eficient sistemul fara a deranja clientii localului. Regland treptele de putere facil in functie de necesarul de caldura se pot face economii simtitoare la factura de energie electrica. Un incalzitor profesional cu posibilitate de reglare prin conexiune bluetooth gasesti aici.

Exista solutii si pentru spatiile de dimensiuni mari, incalzitoare cu puteri de pana la 3kW care fac fata spatiilor de dimensiune mare, precum showroom-uri auto, terase exterioare, localuri cu incaperi inalte si suprafete mari, verande etc. Un astfel de incalzitor este disponibil aici.

Pentru atelierele auto, vulcanizari sau locurile unde este necesara o solutie de incalzire locala, temporara, care eventual sa poata fi relocata in functie de necesitatile locului unde se desfasoara o anumita activitate, exista incalzitoare infrarosu destinate montajului pe stativ. Acestea sunt usoare si pot fi relocate cu usurinta, singura grija este sa plasam conductorul electric in asa fel incat sa nu il deterioram. Un astfel de incalzitor poate fi achizitionat de aici.

Pe final va reamintim ca solutiile de incalzit cu infrarosu profesionale sunt dotate cu lampi gandite pentru o functionare indelungata, emisie redusa de lumina si carcase construite pentru a putea fi montate in exterior fara a fi afectate de apa si praf.

Incalzitoarele cu infrarosu nu produc zgomote in functionare sau curenti sesizabili de aer, iar caldura emisa este placuta, asemanatoare cu incalzirea solara, dar fara emisie de radiatii UV periculoase.

O gama completa de incalzitoare profesionale disponibile cu livrare din stoc gasesti aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ghid pentru Montarea Balustradei din Lemn Compozit (WPC). Sfaturi utile de la BENCOMP. Ghid pentru Montarea Balustradei din Lemn Compozit (WPC). Sfaturi utile de la BENCOMP.
Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara
Infiltratiile in acoperisul terasa. Unde apar si cauze Infiltratiile in acoperisul terasa. Unde apar si cauze
Decorarea balconului Decorarea balconului
Reteta Mozaic Ciment: Cum Sa Creati o Piesa de Arta Durabila si Frumoasa Reteta Mozaic Ciment: Cum Sa Creati o Piesa de Arta Durabila si Frumoasa
Pavarea spatiilor exterioare: 5 motive pentru care sa alegi gresia de exterior Pavarea spatiilor exterioare: 5 motive pentru care sa alegi gresia de exterior

Vezi mai multe articole