on

Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara

17 aprilie, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru a te bucura din plin de momente frumoase în această vară, ți-am pregătit câteva idei pentru amenajarea balconului sau terasei tale


În diminețile de vară, balconul sau terasa sunt oaza noastră de liniște și încântare. Ne grăbim să pregătim cafeaua și să o savurăm acolo unde soarele ne încălzește, aerul curat ne cuprinde și parfumul florilor ne încarcă de voie bună pentru o nouă zi.

 

flori pe balcon

 

Atunci când ne gândim la amenajarea unui spațiu, cu siguranță dimensiunea acestuia este un factor important. Însă fie că vorbim de un spațiu mic sau unul generos, putem obține un loc plăcut, dacă acordăm atenție câtorva aspecte.


Pentru un balcon mic alegeți mobilier în miniatură

 

Cu cât spațiul este mai mic, și mobilierul va fi pe măsură. O masă mică de cafea cu două scaune, fie în finisaje de lemn sau fier forjat, vor fi piesa centrală a acestui spațiu.

 

Accesorizați scaunele cu perne moi din materiale și culori naturale sau viu colorate, pentru un plus de confort si stil. Covoarele pot fi, de asemenea, un accesoriu valoros pentru o atmosferă caldă.
 

mobilier de terasa

 

Pentru o terasă generoasă

 

Piesele de mobilier pot fi în diverse mărimi și modele. Puteți opta pentru o masa amplă, potrivită pentru mese în familie, sau un mobilier pentru relaxare, cum sunt seturile din ratan cu fotolii încăpătoare și comode.


 

 

Adăugați flori și verdeață

 

Florile în ghivece, agățate sau pe suport, vor da spațiului personalitate și culoare.

 

Se știe că plantele sunt benefice, atât pentru sănătate cât și pentru starea noastră de spirit. Pe lângă înfrumusețarea spațiilor, plantele purifică aerul având proprietatea de a transforma dioxidul de carbon în oxigen, împrospătând aerul și reducând concentrația de impurități.


 

flori care miros frumos

 

Puneți accent pe elementele de decor

 

Adăugați accesorii precum: lumânări parfumate, felinare, ghivece cu design deosebit din lemn sau piatră, tăblii și rame cu mesaje inspiraționale, perne, elemente textile în culorile preferate, toate pentru a vă oferi starea de bine de care aveți nevoie.
 

balansoar 2 persoane

 

Instalați un balansoar

 

Pentru a completa decorul de vară, vă propunem balansoarele suspendate. Acestea pot fi instalate chiar și în balcon, iar efectul va fi unul cu totul spectaculos. Copiii le vor adora!
 

prelata pentru terasa

 

Prelatele pot fi ideale în zilele însorite

Dacă aveți un balcon luminos în care soarele pătrunde fără prea mult efort, sunteți norocoși, însă pentru confort pe toată durata zilei, prelatele pot fi de mare ajutor. În plus, acestea au un efect de „vacanță nesfârșită”.
 

decor lumini balcon

 

Decoruri de lumini

Pentru momente frumoase prelungite până seara, vă recomandăm decorarea spațiului cu accesorii luminoase cum sunt instalațiile de lumini și beculețe. Cu siguranță veți fi cuceriți și veți profita din plin de serile calde, alături de familie și prieteni.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii
Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite
Amenajarea balconului Amenajarea balconului
Pavarea spatiilor exterioare: 5 motive pentru care sa alegi gresia de exterior Pavarea spatiilor exterioare: 5 motive pentru care sa alegi gresia de exterior
Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor
Alegeti o pergola care sa va completeze perfect gradina Alegeti o pergola care sa va completeze perfect gradina

Vezi mai multe articole