Pat matrimonial cu saltea alba

Informatii despre materialele folosite la saltelele de pat

21 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca nu dormi confortabil din cauza unei saltele care nu este potrivita corpului tau, a doua zi te va durea spatele si nu vei fi 100% apt pentru activitatile pe care le vei avea de facut. Mai mult, in timp, dormitul pe o saltea nepotrivita iti va crea probleme la coloana vertebrala.

Salteaua cu arcuri continua sa fie printre cele mai raspandite tipuri de saltele, motivul fiind relativ simplu: pretul este mic comparativ cu alte tipuri de saltele. Greutatea corpului este sustinuta de arcuri metalice incastrate in “buzunare” individuale. Acest sistem cu arcuri individuale incastrate in “buzunare” ofera un suport mai consistent si scade sensibilitatea la miscarile corpului din timpul somnului. Acest sistem de arcuri este invelit in burete sau latex, pentru a creste confortul in timpul somnului.

Fata de saltelele cu arcuri, cele cu spuma ofera un plus de confort si suport ortopedic, dar trebuie alese corect in functie de greutatea corpului si de pozitia din timpul somnului. Duritatea saltelei este diferita in functie de densitatea si calitatea spumei poliuretanice. In functie de preferintele personale, poti alege dintr-o gama larga saltele, de la moi pana la cele rigide.

Saltelele din spuma cu memorie reprezinta cel mai avansat tip de saltele in acest moment. Materialul care intra in compozitia lor este spuma vasco elastina. Acest tip de spuma reactioneaza la temperatura si greutatea corpului, reducand punctele de presiune din corp, ajutand astfel la mentinerea unei pozitii corecte a corpului in timpul somnului.

Latexul natural este o spuma de origine vegetala, obtinuta din seva arborelui de cauciuc. Saltelele din latex natural au proprietati hipoalergenice si antimicrobiene, si sunt disponibile intr-o gama variata de densitati, ce variaza intre 65 si 85 kg/m3. In plus, saltelele din latex permit eliberarea umiditatii in timpul somnului. Evident, fiind vorba despre o saltea ce inglobeaza un produs natural, si pretul este ceva mai ridicat.

Noi ti-am prezentat tipurile de materiale, dar decizia iti apartine. Tu stii cel mai bine ce tip de saltea si ce densitate sunt mai potrivite corpului tau si, evident, tu stii care este bugetul de care dispui. Dar, inainte de toate, nu uita ca poti dormi pe orice saltea, dar asta nu inseamna ca te si poti odihni pe orice saltea.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme ce este si ce face un topper de saltea Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme ce este si ce face un topper de saltea
3 sfaturi de care sa tii cont in achizitionarea unei saltele 3 sfaturi de care sa tii cont in achizitionarea unei saltele
Cum sa alegi cel mai bun pat pentru un somn odihnitor Cum sa alegi cel mai bun pat pentru un somn odihnitor
Alegerea saltelei: recomandari pentru o investitie inteleapta Alegerea saltelei: recomandari pentru o investitie inteleapta
De ce să cumperi o saltea din spumă cu memorie? De ce să cumperi o saltea din spumă cu memorie?
Idei de reamenajare a dormitorului tau cu un buget redus Idei de reamenajare a dormitorului tau cu un buget redus

Vezi mai multe articole