Instalatii de incalzire

Panou solar nepresurizat pus pe o alee pentru a fi expus publicului.

Panouri solare nepresurizate pentru apa calda menajera

06 mai, 2016

Energia solara constituie o fantastica sursa de energie regenerabila. Cu ajutorul ei poti produce energie electrica folosind celule solare fotovoltaice sau centrale termice solare, poti sa incalzesti o locuinta folosind pompe de caldura sau poti sa produci apa calda menajera folosind panouri solare termice. Da, poti obtine apa calda menajera cu ajutorul panourilor solare montate pe acoperisul casei. Exista 3 tipuri de panouri solare pentru producerea apei calde: - Panorui solane nepresurizate; - Panouri solare presurizate - Panouri solare plane. Panourile solare nepresurizate se monteaza pe partea sudica a acoperisului casei si folosesc panta acoperisului pentru a obtine o inclinatie de 45 grade, astfel incat razele soarelui sa “cada” perpendicular pe tuburile panoului. Panourile solare…

mai mult >
on

Reglarea temperaturii aerului la interior

29 ianuarie, 2016

Am reusit sa ne deconectam de la regimul de incalzire centralizat ce nu ne-a asigurat intotdeauna confortul interior optim, costurile de incalzire nu se puteau imparti echitabil intre toti locatarii blocului, sau ne instalam o centrala termica pe gaz la casa individual. Dupa acest prim pas in asigurarea necesarului de energie termica in mod individual, se pune problema optimizarii costurilor prin controlul consumurilor dar fara a suferi la capitolul confort. O astfel de central termica este livrata in mod standard fara partea de comanda ce permite mentinerea si reglarea unei anumite temperaturi ambientale. Principiul de reglare al acestei temperaturi ambientale are la baza utilizarea unui senzor de temperatura montat intr-una din camerele constructiei ce poate controla sursa de energei termica…

mai mult >
on

Inlocuirea caloriferului in regim DIY

19 ianuarie, 2016

Chiar daca vara sau sezonul cald este mai potrivit pentru executia lucrarilor in domeniul instalatiilor de incalzire si preparare apa calda, poate ca acum, in sezonul rece, avem tot timpul pentru a pune la punct planurile pentru proiectele din urmatorul an, fie ca avem o casa in constructie, fie ca dorim sa inlocuim sau imbunatatim modul de functionare al instalatiilor termice. Exista situatii cand se impune interventia pe instalatiile de incalzire existente, cu precadere la locuintele aflate in blocuri. Mare parte din acestea sunt realizate acum multi ani, utilizand solutii şi materialele de la acea vreme, nu intotdeauna avand o calitate ridicata. Daca ne referim la instalatiile din blocuri, principalele elemente ale instalatiei sunt traseele de tur-retur, corpurile de incalzire (caloriferele),…

mai mult >
on

Izolarea tevilor aferente instalatiilor

29 octombrie, 2015

Intr-un articol anterior am abordat subiectul solutiilor pentru izolarea conductelor aferente instalatiilor sanitare si termice. Continuam cu cateva sfaturi practice. Cum realizam izolarea tevilor si ce greseli trebuie sa evitam. Instalatiile sanitare si de incalzire ale locuintei sunt realizate din diverse materiale, cu difere proprietati si caracteristici. Ele pot fi amplasate in zone interioare ale locuintei, in ghene de instalatii, pot strabate zone neincalzite ale locuintelor cum ar fi spatiile din beci, pot fi pozitionate in exterior daca trebuie sa asiguram utilitati pentru anexe sau spatii separate. In toate aceste cazuri este necesar sa luam in calcul toate elementele pentru pozitionarea si izolarea traseelor aferente diverselor instalatii, reusind astfel sa protejam atat fluidele…

mai mult >
on

Eficientizarea consumului de energie termica pe perioada iernii

21 octombrie, 2015

Pentru a nu risipi energia si banii pentru incalzirea casei, trebuie sa controlezi consumul de energie termica. Temperatura din casa trebuie mentinuta la nivelul optim, astfel incat sa nu-ti fie nici prea cald, nici prea frig. In plus, nu iti petreci tot timpul in casa, astfel ca nu este nevoie sa o incalzesti 24 de ore. Eficientizarea consumului de energie termica o realizezi cu ajutorul aparatelor de control termic. Mai precis cu ajutorul unui termostat programabil si/sau a robinetilor termici. Cu ajutorul unui termostat programabil conectat la centrala de apartament fie prin fir, fie wireless, poti seta programul de functinare al centralei sau poti seta cate o temperatura ambientala pentru fiecare interval orar. De exemplu, poti seta centrala sa functioneze de la 6 seara pana la 8 dimineata,…

mai mult >