Instalatii de incalzire

Sursa de incalzire prin pompa de caldura

Surse de incalzire ieftina

22 ianuarie, 2014

Cautarea celor mai ieftine surse de incalzire devine din ce in ce mai mult o pasiune a romanilor. In conditiile in care facturile la gaz si energie electrica se transforma in adevarate surse de mirare si ingrijorare, romanii se orienteaza spre surse de incalzire alternative sau cauta combinatiile cele mai avantajoase ale surselor de incalzire clasice. Inainte de a porni in cautarea surselor de incalzire cele mai avantajoase, trebuie sa te asiguri ca locuinta ta se bucura de cea mai buna izolatie. In zadar vei incerca sa instalezi cele mai rentabile surse de incalzire daca peretii nu sunt izolati corespunzator, ferestrele sunt vechi si plafonul este neizolat. Pierderile de caldura vor fi semnificative in acest caz si iti vor afecta nu numai bugetul, ci si sanatatea. Inainte de a-ti construi…

mai mult >
on

Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un calorifer electric

20 ianuarie, 2014

Caloriferele electrice sunt considerate surse aditionale de incalzire a locuintei. Caloriferele electrice pot fi folosite in cazul in care doresti o sursa suplimentara de caldura intr-o incapere, sau ai nevoie sa iti incalzesti garajul, subsolul sau alte camere unde nu petreci foarte mult timp sau care nu iti ofera posibilitatea sa le conectezi la un sistem de incalzire centrala. Nu este recomandat sa folosesti incalzirea intregii locuinte folosind acest tip de calorifere. Motivul principal pentru care nu se recomanda acest lucru este consumul mult prea mare de curent electric si implicit costurile usturatoare. Pe piata exista doua tipuri de calorifere electrice: Ÿ calorifere de tipul radiatorului electric – acest tip de calorifer se monteaza pe perete Ÿ calorifere portabile – caloriferele…

mai mult >
calorifer

Repartitoarele de caldura – pro si contra

12 decembrie, 2013

A fost o vreme cand cei care foloseau sistemul de incalzire centralizat au preferat sa-si monteze repartitoare de caldura, platind astfel doar caldura de care beneficiau. Intre timp, dupa una-trei ierni in care au platit facturile de caldura calculate de firma care montase si calcula consumul inregistrat de repartitoare, si dupa ce au comparat cu facturile prietenilor care nu au montate repartitoare, multi au ajuns la concluzia ca repartitoarele nu merita. Pe de o parte, pentru ca nu platesc mai putin decat cei care nu au repartitoare (in multe cazuri platesc chiar mai mult), pe de alta parte, pentru ca cei care au montate repartitoare beneficiaza de mai putina caldura decat cei care nu au repartitoare. Motivul pentru care, la un apartament de 2 camere si o suprafata de 60 m2, facturile calculate…

mai mult >
boiler

Cum să ai apă caldă la prețuri mici!

08 octombrie, 2013

Soluții pentru încălzirea ambientului, dar mai ales pentru încălzirea apei, sunt multe. Poți să beneficiezi de apă caldă și căldură dacă faci parte dintr-un sistem centralizat de distribuție sau poți să te încălzești în mod independent cu ajutorul unei centrale termice. Există însă și situații când nu poți să ai acces la niciuna dintre aceste doua alternative din diferite motive. Ce faci în acest caz? E simplu, îți instalezi un boiler! Acesta îți poate furniza apă caldă în funcție de nevoile locuinței tale. Înainte să-l cumperi trebuie să știi totuși câte ceva despre boilere în general. Pe piață sunt două tipuri mari de boilere, boilerele cu rezervor și boilerele fără rezervor, numite și încălzitoare instant de apă. Boilere fără rezervor…

mai mult >
Panou solar si rezervor de apa pe acoperisul unei case

Cum sa ai apa calda si caldura si sa te coste zero lei

26 august, 2013

Nu este utopie, nu este pacaleala de 1 Aprilie. Chiar poti sa-ti asiguri apa calda menajera si sa-ti incalzesti casa fara sa te coste nimic dar... nu oricine poate avea parte de asa ceva. Iata cum ai putea sa nu platesti nimic pe combustibilul cu care iti incalzesti casa. Varianta 1. Locuiesti la casa la tara si iti montezi centrala pe peleti. Da, te costa achizitionarea centralei si realizarea instalatiei, plus inca ceva: un utilaj care transforma biomasa in peleti. Daca locuiesti la tara, cresti animale in ograda si cultivi legume in gradina, balegarul si resturile de la plante vor constitui sursa de biomasa din care iti vei obtine peletii cu ajutorul carora iti vei incalzi locuinta. Poti cumpara o masina de facut peleti cu o capacitate mica, doar pentru uzul tau personal, sau poti achizitiona…

mai mult >