Instalatii sanitare

La fel ca un organism sanatos, orice casa are nevoie de un sistem circulator bine pus la punct. Sistemul prin care apa circula si este evacuata trebuie sa fie eficient si profesionist realizat. Afla tot ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare, citind articolele de mai jos.

Garantia sigurantei si calitatii instalatiilor sanitare

Garantia sigurantei si calitatii instalatiilor sanitare

12 februarie, 2007

Pentru a avea garantia ca instalatiile dumneavoastra sanitare vor functiona fara probleme sunt cateva teste pe care ar trebui sa le faceti inainte de a pune sistemul in functiune. Proba de etanseitate la apa. Toate deschiderile vor fi obturate cu dopuri inainte de inceperea procedurii de proba. Pentru proba se va utiliza apa fara impuritati. Se evacueaza tot aerul din sistem. Se umple instalatia pana sus cu apa. Apa ramane in sistem cel putin un timp minim necesar inainte de inceperea probei: in conducte din beton 2 ore; in conducte de fonta 1 ora; in conducte din plastic sau otel jumatate de ora. Se face o inspectie pentru a vedea daca sistemul este etans la toate imbinarile. Scaderea nivelului apei, dupa ce conducta era plina, constituie o indicatie despre prezenta unor scurgeri (neetanseitati).…

mai mult >
Fose septice: principii de functionare

Fose septice: principii de functionare

06 februarie, 2007

Fose septice: principii de functionare, vidanjare. Daca nu va puteti permite sa cumparati o fosa septica “la cheie”, va puteti amenaja una chiar dumneavoastra. Trebuie insa sa tineti cont de cateva reguli, fara de care fosele septice nu vor functiona eficient. Fosele septice trebuie sa preia apa reziduala dinspre sursa; sa asigure decantarea si oxidarea ei; sa permita eliminarea apei "curate"; sa nu permita infiltratii exterioare din alte surse; sa nu permita refularea (circulatia inapoi); sa poata evacua gazele care provin din eventuala fermentatie a dejectiilor;sa permita eventuala degresare de suprafata (in cazul infiltratiilor accidentale de grasimi si uleiuri minerale). Totul se poate rezolva folosind trei parghii: un sistem de supape, principiul vaselor comunicante si la nevoie un…

mai mult >
Fosele septice

Fosele septice

17 ianuarie, 2007

Ce sunt ele, cum se monteaza si de ce sunt necesare? Fosele septice sunt rezervoare etanse subterane care colecteaza totalitatea apelor menajere produse in gospodarii,elimina in buna masura materiile poluante concentrate in apele uzate si asigura retinerea materiilor solide si a deseurilor plutitoare. Fosa septica In unele cazuri, ea poate constitui o alternativa economica de asanare a retelelor de apa dintr-o zona lipsita de un sistem central de epurare a apelor uzate menajere. Este evident ca numarul caselor din zona respectiva nu trebuie sa fie mare, deoarece aceste sisteme, mai mult individuale, de tratare a apelor uzate menajere, au capacitati limitate, in privinta volumului de epurare. Apa rezultata in urma epurarii nu este potabila. Mai exact, germenii patogeni nu sunt retinuti de fosa…

mai mult >
Sistemul de canalizare, instalatiile si obiectele sanitare

Sistemul de canalizare, instalatiile si obiectele sanitare

10 ianuarie, 2007

Toate instalatiile sanitare din locuinta dumneavoastra, pentru o functionare corecta, trebuie conectate la sistemul de canalizare. La alcatuirea instalatiei de canalizare a apelor uzate menajere se tine seama de numarul si modul de amplasare in cladire a obiectelor sanitare. In cazul nostru, instalatia de canalizare reprezinta un sistem de conducte care transporta apele uzate menajere pentru a fi deversate. Este interzisa deversarea in reteaua de canalizare a gunoiului menajer, a uleiurilor uzate si a produselor inflamabile, a grasimilor, si, in general, a oricaror corpuri solide sau cele cu un nivel biodegradabil scazut. Sistemele pot fi: unitare - cu o singura conducta in care apele uzate menajere si cele pluviale se amesteca si se varsa impreuna in colectorul stradal, si separative - cu…

mai mult >
Apa calda - un lux?

Apa calda - un lux?

15 decembrie, 2006

In functie de constructia echipamentului de incalzire, apa calda se poate prepara in boilere, in preparatoare instantanee sau in sisteme hibrid. Boilerele se utilizeaza atunci cand consumatorii solicita in unele momente cantitati mari de apa, atunci cand cantitatile de apa cerute fluctueaza sau daca exista o cantitate de energie limitata pentru incalzire. Preparatoare instantanee incalzesc apa aproape instantaneu atunci cand ea parcurge o serpentina situata deasupra arzatorului, fara a trece printr-un bazin de acumulare. Sistemele hibride se folosesc cu scopul de a acoperi pentru o scurta perioada de timp varfurile de consum (de la 20 la 60 minute). Se adauga un preparator de apa calda menajera unui sistem de incalzire a apei cu acumulare. Exploatarea unei instalatii de distributie a apei…

mai mult >