Aurel Vlaicu - Director General al GEALAN Romania

Interviu cu Aurel Vlaicu - Director General al GEALAN Romania

04 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Putina ploaie nu strica niciodata atunci cand stii ca te poti oricand adaposti intr-un spatiu calduros si lipsit de umezeala.

Ce poate fi mai placut decat sa-ti bei ceaiul in liniste, protejat de vant si frig? Atunci cand privesti printr-o fereastra de calitate orice tip de vreme pare mai frumoasa.

Ai intrebari cu privire la certificatele de performanta energetica? Vrei sa stii care sunt tipurile de geam, feronerie si profil de care ai nevoie? Misiunea Casa te ajuta sa gasesti raspunsurile. Despre alegerea corecta a ferestrelor si despre tipurile de tehnologie disponibile in prezent a povestit Aurel Vlaicu, Director General al GEALAN Romania.

GEALAN Romania este lider in productia de profile din PVC si produce, de peste 16 ani, profile din PVC pentru usile si ferestrele din casele fiecaruia. Pe langa functionalitatea convingatoare, ferestrele GEALAN au marele avantaj ca permit realizarea aproape oricarei forme de fereastra.

 

MisiuneaCasa.ro: Cum pot influenta ferestrele termoizolante oferite de GEALAN certificatele de performanta energetica devenite obligatorii pentru cei care doresc sa vanda sau sa inchirieze un apartament?

Aurel Vlaicu: In cazul cladirilor de locuit, ponderea cea mai mare in consumul energetic (65%) revine cheltuielilor pentru incalzire. In cazul cladirilor cu slaba protectie termica si cu materiale termoizolante de slaba calitate, rezistenta termica a ferestrelor si usilor la blocurile vechi din Romania este de de 3 pana la 5 ori mai mica decat in tarile vestice. Iar tamplaria exterioara joaca un rol deosebit de important in reabilitarea termica a cladirilor deoarece prin suprafetele vitrate se face cel mai mare transfer termic (20-25%).

 

MisiuneaCasa.ro: Ce garantii de calitate prezinta produsele pe care le comercializati si cum poate fi clientul sigur ca alegerea facuta este cea corecta?

Aurel Vlaicu: Profilele din PVC Gealan, pentru ferestre si usi au o durata mare de viata, probata in cei peste 40 de ani de utilizare si cercetare. Gealan Romania exporta catre firma mama – Gealan Fenster Systeme GmbH – intreaga paleta de profile executate aici, certificand astfel identitatea de reteta si tehnologie. Produsele Gealan respecta toate normele de calitate si de productie reglementate de legislatia din Romania, dar si din Germania. Totodata, Gealan Romania a devenit un jucator zonal in cadrul grupului – coordonator al activitatilor din Bulgaria, Republica Moldova si Orientul Mijlociu.

 

MisiuneaCasa.ro: Care este criteriul de care trebuie sa tinem cont cand alegem: geamul, feroneria, profilul? Cum pot fi corelate toate aceste elemente astfel incat rezultatul sa fie cel dorit?

Aurel Vlaicu: Intr-adevar calitatea unei ferestre este data de patru componente: sistemul de tamplarie, geamul folosit, feronerie si montaj. Sistemul de tamplarie GEALAN garanteaza nivelul de performanta pe care il poate atinge fereastra (izolare termica si fonica, durata de viata, protectie etc.) asigurand practic suportul pentru celelalte trei componente (geam, feronerie, montaj). Cateva aspecte importante ar fi ca: profilele sa fie multicamerale (trendul este spre 6 camere), sa aiba o adancime de minimum 62 mm (evolutia este spre min. 74-83 mm), coeficientul de transfer termic Uf pentru o combinatie de toc/cercevea sa nu depaseasca, conform testelor, 1,6 W/m2K, etanseitatea la ploi torentiale trebuie sa corespunda normelor, pentru diferitele tipuri de deschidere a ferestrelor. Geamul corespunde unei mari parti din suprafata golului si trebuie luat in calcul ca atare cand se analizeaza izolatia termica si fonica. Grosimea si alcatuirea acestuia se va alege in functie de mai multe criterii: solicitarea la vant, fonoizolare, termoizolare, situatii speciale. Feroneria asigura manevrabilitatea si fiabilitatea ferestrelor, precum si securitatea partilor mobile. Aceasta trebuie sa reziste la toate solicitarile la care urmeaza a fi supusa si sa fie protejata la coroziune. Montajul asigura ca ansamblul va fi functional chiar si dupa cateva zeci de ani. Partenerii Gealan sunt instruiti si respecta indicatiile de montaj stabilite pentru sistemele noastre, de catre firma mama.

 

MisiuneaCasa.ro: In general clientii sunt interesati de raportul calitate-pret. Care ar fi criteriile pe care le recomandati acestora in alegerea ferestrelor de calitate?

 

Aurel Vlaicu: Cum iarna este din ce in ce mai geroasa si vara din ce in ce mai caniculara, vine un moment cand ferestrele casei trebuie schimbate pentru a asigura un confort sporit si pentru a economisi banii din factura la caldura sau climatizare. Indiferent care este motivul, solutia moderna se numeste astazi fereastra fono si termo-izolanta. Atunci cand alegeti un partener autorizat GEALAN, veti beneficia de serviciile de garantie si post garantie, de un sistem al calitatii, de efectuarea masuratorilor si montarea ferestrelor in cele mai bune conditii. De asemenea, nu uitati sa solicitati Certificatul de Autenticitate impreuna cu holograma si eticheta producatorului ferestrei.

MisiuneaCasa.ro: Care sunt in prezent principalele produse oferite de compania dumneavoastra?

Aurel Vlaicu: In ceea ce priveste categoria de produs, sistemul S 9000 este focusul in acest an si este utilizat in constructia de case pasive intrucat prezinta o valoare de izolare termica deosebit de ridicata, cu o adancime de constructie de 83 mm si un concept inteligent de garnituri cu trei planuri de etansare. Secretul consta si in rigidizarea din otel si cele 6 camere pentru toc si cercevea. O inaltime mai mare a peretului de acoperire a geamului asigura nu doar o izolare termica mult imbunatatita, dar reduce si predispozitia la condens.

Sistemul S 9000 se poate folosi totodata la renovarea de cladiri vechi sau la orice alta constructie noua si reprezinta o alternativa sigura pentru casele pasive, atat din punct de vedere al costurilor intrucat elimina facturile la intretinere, cat si al confortului celor care le locuiesc.

 

MisiuneaCasa.ro: Care dintre acestea este cel mai solicitatat de catre clienti?

Aurel Vlaicu: Avem solicitari de la partenerii nostri de produse tot mai performante, care sa le raspunda clientilor cu un confort sporit, iar S 9000 face diferenta chiar si pentru cei mai exigenti dintre acestia.

 

MisiuneaCasa.ro: Cum priviti importanta sistemului de termoizolare in ansamblul lui si cat de importanta este fereastra termoizolanta pentru eficienta intregului sistem?

Aurel Vlaicu: Eficientizarea energetica a cladirilor reprezinta o prioritate de prim rang, avand in vedere slaba calitate a majoritatii constructiilor existente. O casa bine izolata este confortabila, silentioasa si acumuleaza mai putin praf la interior. Orice activitate de imbunatatire mentine cladirea intr-o forma mai buna, prelungindu-i durata de viata si marindu-i valoarea. Un prim pas in asigurarea unui climat confortabil este acela de inlocuire a ferestrelor vechi cu unele performante, iar avantajele au fost enumerate si mai sus.

 

MisiuneaCasa.ro: Va rugam sa ne prezentati cateva date despre companie.

Aurel Vlaicu: GEALAN Romania este lider in productia de profile din PVC si produce, de peste 16 ani, profile din PVC pentru usile si ferestrele din casele fiecaruia. Pe langa functionalitatea convingatoare, ferestrele GEALAN au marele avantaj ca permit realizarea aproape oricarei forme de fereastra. 
Ferestrele din PVC sunt produse in toate dimensiunile, formele si culorile si se pot deschide in orice mod doriti.
Mai mult, profilele GEALAN dispun de toate caracteristicile de calitate pentru a asigura o durata de viata mare a ferestrelor pentru toate tipurile de cladiri: case, blocuri, spitale, hoteluri, spatii comerciale.
Sinteza ideala intre estetic si functional, ferestrele GEALAN sunt durabile, rezistente la intemperii, usor de intretinut, iar dupa ani de zile se mai prezinta inca drept cele mai frumoase ferestre.

 

MisiuneaCasa.ro: De la demarare si pana astazi, ce ne puteti spune despre eficienta proiectului guvernamental de reabilitare termica?

Aurel Vlaicu: Proiectul guvernamental de reabilitare termica este unul bun, insa trebuie aplicat cu mai mult simt de raspundere, asta pentru ca, pe de o parte a condus la blocarea pietei intrucat tot mai multi proprietari au amanat luarea unei decizii cu privire la modernizarea locuintei, situatie care a contribuit la scaderea cererii de tamplarie PVC, iar pe cealalta parte companiile implicate in acest proiect isi primesc banii investiti de la stat cu termene de intarziere chiar si de 1 an.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC
Plase Anti-insecte pentru Tamplarie din PVC - Aluminiu sau Lemn Stratificat Plase Anti-insecte pentru Tamplarie din PVC - Aluminiu sau Lemn Stratificat
Etansarea si izolarea ferestrelor Etansarea si izolarea ferestrelor
Noua culisanta Select 76 de la Helios - Rafinament. Silentiozitate. Adaptabilitate. Noua culisanta Select 76 de la Helios - Rafinament. Silentiozitate. Adaptabilitate.
Tine zgomotul in strada si banii in portofel cu ferestrele eficiente Tine zgomotul in strada si banii in portofel cu ferestrele eficiente
Obloane din lemn stratificat Obloane din lemn stratificat

Vezi mai multe articole