Invelitorile din tabla

Invelitorile din tabla

26 octombrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Acoperisul e o parte foarte importanta a casei tale, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu si structura casei, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei. Testa poate fi din tigle ceramice, din beton, sindrile bituminoase sau tigle metalice.
 
Alegerea materialului pentru acoperis tine cont si de stilul pe care vrei sa il adopti: clasic sau modern, rustic sau minimalist. De asemenea, profilul ales trebuie sa se armonizeze cu restul constructiei, atat din punct de vedere al tipului de material, cat si din punct de vedere al culorii si stilului.
Unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru invelitori este tabla, datorita unor calitati ce o fac potrivita pentru acest tip de sarcina, precum: durabilitatea, flexibilitatea, greutatea redusa, montarea rapida si aspectul estetic.
Trebuie sa alegi un acoperis adecvat propriilor nevoi, pentru a evita costuri suplimentare ulterioare. Pe langa acoperisul propriu-zis, este necesar un intreg sistem auxiliar ce contribuie la protejarea casei. Astfel, sistemele de invelitori, precum Ruukki sau Gerard, includ, pe langa profilele de tabla tip tigla sau tabla prefaltuita, urmatoarele elemente: sistem de jgheaburi si burlane, disponibil in mai multe culori, in functie de culoarea profilului, folie anticondens, accesorii de inchidere si etansare, elemente de ventilatie, necesare ca intregul imobil sa poata “respira”, accesorii de fixare de aceeasi culoare cu acoperisul, elemente de siguranta de tipul podet, scari pe acoperis, paratraznete si parazapezi.
Invelitoarile din tabla sunt potrivite atat pentru acoperirea imobilelor noi, cat si pentru renovarea acoperisurilor vechi sau ale caselor ce nu permit utilizarea unor materiale foarte grele, datorita unei structuri de rezistenta mai fragile.
Starea acoperisului trebuie verificata in mod regulat, pentru a te asigura ca acesta va fi functional o perioada cat mai indelungata. Dupa instalare, toate reziduurile metalice rezultate in urma operatiunilor de perforare a tablei trebuie indepartate de pe acoperis si din sistemele de burlane. Jgheaburile si burlanele trebuie curatate in fiecare an pentru a preveni infundarea lor. La primul semn de deteriorare a vopselei de pe acoperis, zona respectiva trebuie acoperita cu un strat proaspat.
E important ca un acoperis sa fie rezistent, sa isi pastreze culoarea in timp, sa ofere hidroizolare, termoizolare si izolare fonica, sa se monteze cu usurinta, sa nu necesite o intretinere costisitoare si sa ofere o garantie indelungata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pregateste-te de iarna cu cele mai bune carlige de jgheab Pregateste-te de iarna cu cele mai bune carlige de jgheab
Intretinerea si garantia acoperisului Intretinerea si garantia acoperisului
Structura lemnoasă a acoperișului – Detalii și sfaturi practice de la Wetterbest Structura lemnoasă a acoperișului – Detalii și sfaturi practice de la Wetterbest
Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster
Cand ar trebui sa te ocupi de reparatia acoperisului si cum alegi meseriasul potrivit pentru aceasta lucrare? Cand ar trebui sa te ocupi de reparatia acoperisului si cum alegi meseriasul potrivit pentru aceasta lucrare?
Avantajele utilizării țiglei metalice ARCTICA Avantajele utilizării țiglei metalice ARCTICA

Vezi mai multe articole