on

Izolatii premium cu spuma poliuretanica

12 noiembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Suntem la inceput de sezon rece si acest moment ar trebui sa ne gaseasca cu locuintele pregatite cat mai bine izolate, atat la interior cat si la exterior. Vremea incepe sa devina capricioasa astfel ca executia lucrarilor sensibile la conditiile meteorologice este din ce in ce mai limitata.

Daca exteriorul devine un mediu neprielnic pentru constructori, acestia se pot muta catre interior, acolo unde izolatiile termice si fonice pot fi inca realizate.

Anul acesta suntem mai preocupati si mai constienti de consumul energetic, fiindca suntem in primul an cu preturi marite cu cel putin 50%, daca ne gandim la pretul plafonat al gazelor naturale, energia electrica a cunoscut o crestere si mai mare dincolo de limita celor 255kWh stabiliti de guvern, in general inflatia nu ne-a ajutat deloc iar cresterile de pret continue se inregistreaza la materialele de contructii (si nu numai) ...

izolatii spuma poliuretanica pareri

 

De aici se naste intrebarea, cat de pregatiti suntem in acest sezon? Am realizat lucrarile necesare sau am ales solutiile cele mai potrivite pentru ca locuinta noastra sa nu aiba un consum energetic ridicat? Aceste lucrari ne permit mentinerea unui ambient optim la interior cu un consum minim de energie? Raspunsurile pot fi interesante dar mai mult decat atat este de interes analiza modului in care se comporta locuinta pentru a putea identifica punctele slabe si a incerca acum, cat se mai poate, sau in anul urmator sa alegem cele mai bune solutii pentru cresterea calitatii constructiei si obtinerea unei eficiente energetice maxima.

Pentru ca directiile de lucru catre acest deziderat sunt numeroase si privesc domenii diferite cum sunt instalatiile termice, sanitare si electrice, analiza suprafetelor vitrate si a modului de umbrire, pana la izolarea termica si fonica a locuintei dar si tratarea hidroizolatiilor, astazi ne vom opri pentru o scurta recapitulare a celor pe care le-am scris in acest an legat de solutii moderne de termoizolare, fonoizolare si hidroizolare a constructiilor. Logica acestor trei tipuri de izolatii are legatura directa cu consumul energetic, starea de „sanatate” a constructiei si calitatea microclimatului interior.

O casa bine izolata inseama in principiu tratarea corecta a tuturor suprafetelor ce despart exteriorul de interiorul locuibil, aceasta inseamna ca avem nevoie de o anumita grosime de izolatie ce depinde de calitatea materialului izolator.

 

 

Cu cat utilizam materiale cu un coeficient de transfer termic mai redus, cu atat vom reduce grosimea izolatiei aplicate, urmarind sa ne incadram cel putin in prevederile normativelor de profil ce ne recomanda anumite reistente minime pentru fiecare tip de supafata (planseu peste sol, perete exterior, planseu spre pod etc.)

Pe langa aspectul termic, o izolatie trebuie sa ofere etanseitatea casei, traim mitul caselor care „respira” insa acesta respiratie poate insemna atat disconfort cat si pierdere de energie. Exagerand, atunci cand bate vantul prin casa, sigur nu simtim o placere ci doar aer rece iar sistemul de incalzire trage din greu.

Prin urmare, alegerea unui material superior pentru izolarea casei devine o certitudine atunci cand avem la dispozitie spuma poliuretanica. Este cea mai eficienta metoda de izolare a unei case, creind etanseitatea de care am amintit anterior si de care avem nevoie.

Partenerul de Incredere Misiunea Casa, ISOTERM, este alaturi de noi si ne propune un ansamblu de solutii atat pentru constructii noi dar si pentru cele existente. Izolatiile cu spuma poliuretanica sunt impartite in doua categorii daca putem spune asa, in functie de tipul de material pe care il putem utiliza si anume: izolatii cu spuma poliuretanica cu celula inchisa si izolatii cu spuma poliuretanica cu celula deschisa.

 

 

Spuma poliuretanica cu celula deschisa are o densitate mai mica, fiind asemanatoare din acest punct de vedere cu anumte sortimente de vata minerala. Structura acesteia este mai poroasa, similar unui burete si o putem folosi pentru izolarea podului, izolarea peretilor interior, pentru hale cu regim de incalzire redus, in principiu o putem utiliza acolo unde diferentele de temperatura intre delimitate sunt relative mici.

Utilizarea singulara a acestui tip de spuma in aplicatii pentru izolarea mansardelor sau altor suprafete ce despart exteriorul de interior incalzit poate duce de cele mai multe ori la apariția condensului. Din punct de vedere al pretului, este sortimentul de spuma poliuretanica cel mai accesibil. Exista solutii in care aceasta spuma cu celula deschisa poate fi utilizata cu succes in combinatie de spuma poliuretanica cu celula inchisa, rezultand o izolare cu un raport bun calitate – pret.
 

Spuma poliuretanica cu celula deschisa este cel mai bun material de izolare termica existent, fiind cel putin de doua ori mai eficient decat materiale ca polistirenul si vata minerala. Caracteristicile sale sunt date de structura dura, cu o densitate ridicata, ceea ce il face atat un bun izolator cat si un material ce protejeaza fata de actiunea apei sau umiditatii. Are o stabilitate ridicata in timp ceea ce duce la o durata de viata extrem de ridicata, circa 80 ani.
 

Spuma poliuretanica este un material ce poate izola perfect locuinta noastra dar si alte aplicatii, sa vedem cateva din recomadarile specialistilor Isoterm despre locul unde o putem utiliza:
 

- Izolarea peretilor exteriori pentru cladirile realizate din zidarie - minim 5cm spuma cu celula inchisa;
 

- Izolarea peretilor exterior din lemn (casele din lemn) - minim 5cm spuma cu celula inchisa sau 10cm spuma cu celula deschisa;

- Izolarea mansardelor, poate zonele cele mai expuse si cele mai deficitare din punct de vedere al izolatiei termice si fonice - o grosime de minim 7cm de spuma cu celula inchisa;
 

- Izolarea podului tehnic – minim 5cm spuma cu celula inchisa sau 10cm spuma cu celula deschisa;
 

- Izolarea planseului catre pod sau a plaseelor intermediare din lemn - minim 5cm spuma cu celula inchisa sau 10cm spuma cu celula deschisa;
 

- Izolare planseu din beton – minim 5cm de spuma cu celula inchisa;
 

- Izolarea peretilor de compartimentare - minim 5cm spuma cu celula inchisa sau 10cm spuma cu celula deschisa;
 

- Izolatie subsol bloc: minim 5cm spumă cu celula inchisa.
 

- Izolatie hala neincalzita: minim 5cm spuma cu celula inchisa sau 10cm celula deschisa
 

- Izolatie hala incalzita: minim 5cm spuma cu celulă inchisa
 

- Izolatie soclu casa: minim 3cm spuma cu celula inchisa
 

- Izolatie container: minim 5cm spuma cu celulă inchisa

 

Spuma poliuretanica utilizata de Isoterm este ignifuga si se incadreaza in clasa de reactie la foc B2/d0. Eficienta sa extrema si faptul ca va protejeaza de condens și mucegai face ca acest tip de spuma sa fie folosita în orice tip de izolatie.

Fie ca vorbim de izolatie mansarda, izolație pod, izolatie planșeu, izolatie pereti sau izolație hala, spuma cu celula inchisa este cel mai bun material pe care il puteți folosi.

 

 

Sapte (7) argumente ce spun totul despre acest material:

 

1.  Izolație termica excelentă - ofera izolatie termica excelenta datorita conductivitatii λ= 0.021W/mK, izolatia cu spuma poliuretanica fiind de cel putin 2 ori mai eficienta decat izolațiile clasice.

2. Costuri mai mici de încălzire si răcire - folosind izolația cu spuma poliuretanică reduceti facturile la energie cu 40-50 % pe an;

3. Eficiență energetică crescută - izolația cu spuma izolatoare sigileaza suprafetele, fiind singurul material care poate elimina 100% punțile termice și pierderile de aer/neetanseitatile.

4. Un spațiu ambiental izolat fonic - cu o atenuare de 20dB la 7cm grosime, izolatia cu spuma poliuretanica (a)duce linistea in casa.

5. Reducerea riscului ca alergenii si substantele poluante sa intre in casa - fiind un material solid si compact, spuma poliuretanica nu lasa loc alergenilor si a altor substanțe din exterior sa patrunda in casa.

6. Bariera impotriva umezelii - spuma poliuretanica este singurul material izolator din lume care protejeaza 100% de condens si mucegai, chiar si fara folie anti-condens.

7. Rezistenta mare in timp, in medie estimata la 80 ani - spre deosebire de vata bazaltica sau celuloza, spuma poliuretanica nu se degradeaza în timp.

 

Cu fiecare aplicatie finalizata constatam ca spuma poliuretanica este un material deosebit de avantajos si versatil, rezultatele obtinute au impact semnificativ in reducerea a facturilor si asigura cele mai bune conditii de confort interior.

Stim ca orice proiect are specificul sau fiind necesare discutii detaliate despre modul de proiectare si executare a lucrarilor, suntem convinsi ca exista amanunte sau aspecte ce necesita o discutie aplicata, fie ca sunt tehnice sau de alta natura. Pentru orice intrebare sau daca doresti o oferta dedicata, te rugam sa ne contactezi pe adresa redactiei sau scrie un mesaj pe forum.
 

Alege spuma poliuretanica ISOTERM pentru izolarea casei tale!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pluta - materialul revolutionar pentru izolatii Pluta - materialul revolutionar pentru izolatii
Hidroizolatia cu poliuree Hidroizolatia cu poliuree
Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile
Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta Sfaturi pentru hidroizolarea terasei si termoizolarea spatiului interior de sub aceasta
Confortul oferit de o pardoseala izolata Confortul oferit de o pardoseala izolata
Spuma poliuretanica - solutia optima pentru izolatia termica a podului Spuma poliuretanica - solutia optima pentru izolatia termica a podului

Vezi mai multe articole