on

La fel de important ca sistemul in sine este si tubulatura de ventilatie

19 mai, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ati luat in considerare ideea de a monta acasa un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura? Ar putea fi una din cele mai bune decizii pe care o luati. Atentie insa, nu doar sistemul in sine trebuie ales corect. La fel de importanta este si tubulatura de ventilatie si toate accesoriile parte din acest proiect - inclusiv grila de ventilatie.

 

Trebuie acordata atentie deosebita tuturor acelor elemente ce fac parte din sistemul de ventilatie, intrucat o dimensiune gresita sau calitate slaba a acestor elemente duc la ineficienta sistemului. Printre cele mai comune probleme asociate cu acesta problema se numara functionarea zgomotoasa a sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura. De asemenea, aceasta se poate defecta. Scurtati durata sa de viata prin uzura timpurie.

 

Din acest articol vei afla:

 

  1. Ce trebuie sa stiu despre montarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
  2. Tubulatura de ventilatie - te lasi pe mana specialistului?
  3. Accesorii si tubulatura in oferta de la Altecovent
  4. Cine face montajul?
  5. Proiectarea este importanta

 

 

Ce trebuie sa stiu despre montarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

 

 

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt viitorul generatiilor actuale. Acestea se pare ca pot contracara efectele negative ale poluarii. Din nefericire, la ora actuala avem atat de multe surse de poluare si multe dintre acestea tin chiar de modul in care ne desfasuram viata de zi cu zi.

 

Avem nevoie de aer curat in orice moment al vietii. Nu ar trebui sa fim conditionati in acest sens de mersul la munte, mare sau undeva la margine de oras unde zona nu este atat de aglomerata si de populata. De asemenea, aparte de calitatea aerului respirat, este vorba si de cum reusim sa ventilam locuintele.

 

Sa ai mereu aer curat in casa nu trebuie sa insemne mai intai de toate un disconfort. Asta se intampla pe vremea bunicilor nostri, cand inca nu aveam la indemana solutii cum sunt acum sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Practic acestea extrag aerul din incaperi, cel viciat, cu miros greu poate, plin de umiditate, il evacueaza. Procesul continua cu a introduce in incaperi aerul curat de la exterior, insa nu inainte de a face si transferul de caldura de la aerul viciat si nu inainte de a-l filtra. In functie de performantele sistemului de acest tip sunt si cele care pot recupera o parte din umiditatea aerului. Adica in interior nu ramai cu acel aer uscat si greu de tolerat. Valorile normale ale umiditatii - asa cum este recomandat - raman in limite bune. 

 

Tubulatura de ventilatie - te lasi pe mana specialistului?

 

Tubulatura potrivita pentru sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura ales de tine nu ar trebui sa fie o simpla alegere si nicidecum ceva la intamplare. Pare tentant sa subestimezi tot ce tine de grila ventilatie. Neglijand acest aspect, faci o mare greseala. Tine cont in schimb de faptul ca tubulatura poate face diferenta intre un sistem care functioneaza ca la carte si unul deranjat sau care dupa o perioada scurta de timp incepe sa emane un miros mai putin placut - semn ca ar trebui igienizat totul.

 

Specialistii de la Altecovent mentioneaza despre tubulatura de ventilatie ca sunt cateva caracteristici importante, ce denota calitatea acestora:

 

  • Interiorul tubulaturii ar trebui sa fie neted. Aerul cand circula prin tubulatura nu trebuie sa fie zgomotos. In plus si consumul de energie va fi unul mai optim, avand in vedere ca aerul nu va fi cu greutate impins prin circuit.
  • Important sa fie antistatice. Iata ca aceasta caracteristica va face diferenta in ceea ce priveste acumularea murdariei. Pe termen lung, curatarea tubulaturii nu este o placere.
  • Sa fie tratate antibacterian, in interior. Este o masura in plus de preventie ca murdaria sa se depuna.
  • Sa fie flexibila. Un mare avantaj il va avea implicit echipa care monteaza. Asta pentru ca in momentul in care va carota, dimensiona si realiza tot traseul de tubulatura, o vor taia  si o vor monta usor.

 

Vei spune bine, bine, dar cum stiu eu, din postura de client, ca ceea ce mi se prezinta este realmente ceva de calitate? Un indiciu este implicit brandul sau pretul. Daca pare ieftin este dubios. Calitatea si rezistenta sporita a tubulaturii de ventilatie nu au cum sa fie caracteristici neinsemnate. Costurile sunt deci justificate.

 

Accesorii si tubulatura in oferta de la Altecovent

 

Altecovent dispune in pagina sa oferte diverse. Daca esti la inceput de drum si trebuie sa achizitionezi tot ce tine de componenta sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura aici vei gasi: valve, tubulatura izolata, grila de ventilatie din otel sau aluminiu, clapeta de reglaj, cot, chiar si accesorii precum atenuator de zgomot.

 

In mod special in cazul caselor mari, suprafetelor extinse cu tavan inalt sau in cazul spatiilor sau a resedintelor mai vechi, zgomotul emis de sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura poate fi cauzat si de constructia in sine. Un atenuator de zgomot ar putea face diferenta. Depinde insa si de ce anume consideri tu ca ar prea mult, care este pragul la care vei considera functionarea unui astfel de sistem ca fiind deranjanta.

 

De asemenea, garniturile si alte accesorii sunt disponibile aici. Unele nu sunt neaparat necesare doar in cazul montajului. Daca murdaria acumulata este greu de indepartat si spre exemplu grila de ventilatie nu poate fi detasata pentru a fi curatata, este mai bine sa o inlocuiti. Volumul de aer ce trece prin tubulatura este unul foarte mare si asta se intimpla zilnic; aerul ce doresti sa il respiri trebuie sa fie nepoluat, curat. Pentru asta, tot ce tine de traseul in sine al aerului, zona din care este introdus in incaperi trebuie sa fie caracterizata de igiena stricta. Practic vorbind, sistemul de ventilatie devine el insusi sursa de aer.

 

La Altecovent sunt disponibile astfel de accesorii de la branduri de renume: Aerauliqua, brand Heatpex Aria propriu ori Komfovent. Sunt unele dintre cele mai cunoscute branduri, de raport calitate-pret excelent. Ca o reconfirmare a calitatii produselor comercializate, astfel de branduri iti sunt o dovada ca alegi bine.

 

Cine face montajul?

 

In ceea ce priveste traseul de tubulatura ventilatie trebuie spus ca acestea nu trebuie sa fie prea apropiate unele de altele. Adica pe unde este evacuat aerul nu trebuie sa fie aproape de zona pe unde este introdus. Aerul ce este evacuat este mai cald si are tendinta sa se ridice.

 

Cat despre traseul aerului ce este introdus in incaperi, acesta trebuie ferit de vant direct, de surse de poluare - spre exemplu nu este indicat sa fie aproape de cosul de fum sau de evacuarea de la centrala termica.

 

Trebuie atentie si la partea de introducere a aerului, pentru ca acesta e aerul pe care locuitorii casei o sa-l respire. Ar trebui protejata de vant direct, de surse de poluare si sa nu fie aproape de cosul de fum sau evacuarea centralei termice. Desigur, suna logic, doar ca un consumator nu trebuie sa isi consume energia cu asta. Te lasi pe mana specialistului pana la urma. Asadar, aici este prima si marea grija, de a alege furnizorul si prestatorul de servicii.


Sa presupunem ca a vinde sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura poate oricine sa faca, dar si sa monteze si sa faca totul ca la carte, mai rar gasim. Cei de la Altecovent sunt specialisti in domeniu, cu ani de experienta in spate. Vorbim despre furnizor al unor mari branduri. De asemenea, echipa ofera servicii complete si astfel va puteti  baza pe aceasta echipa si in privinta proiectarii, dimensionarii, carotarii si montarii efective.

 

Proiectarea este importanta

 

Nu doar ca unele costuri pot fi scazute, numarul carotarilor sa fie unul mai mic, insa proiectare sisteme de ventilatie inseamna si o estimare mai realista a costurilor. Spre exemplu in cazul celor de la Altecovent ofertele sunt personalizate si vor cuprinde varianta de ventilatie cu recuperare de caldura de tio centralizat si descentralizat.

 

Cei interesati de acest tip de oferta vor trimite o schita sau un plan al casei catre echipa Altecovent si in scurt timp solicitarea lor va primi si un raspuns. In oferta sunt incluse de asemenea: estimare de pret inclusiv pentru instalare si punere in functiune, recomandari privind locul exact unde va fi montat sistemul si pe unde trece tubulatura, sistemul de tubulatura si accesoriile necesare.  

 

Daca te intrebi in cat timp ai putea face ca acest plan sa devina o realitate, in functie de complexitatea proiectului tau si tipul de sistem ales, perioada de finalizare este variabila. Este insa timpul optim sa investesti in asta. Pentru ca eficienta unui sistem de acest gen face ca functionarea sistemului de incalzire sa fie mai optima - parte din caldura este extrasa, preluata si transferata aerului proaspat. Asadar ca o pregatire si pentru urmatoarele sezoane reci ce vor veni, vara este timpul perfect pentru astfel de lucrari.

 

Despre oferta curenta sau posibilitatea de a solicita oferta de pret cei interesati vor gasi detalii si in pagina oficiala a acestui furnizor -  ventilatiecurecuperarecaldura.ro. De asemenea, poti lua contact direct cu un reprezentant.                                     

 

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Harghita

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Hala cu ventilatie descentralizata sau centralizata? Un ghid care va ajuta sa decideti. Hala cu ventilatie descentralizata sau centralizata? Un ghid care va ajuta sa decideti.
Ventilatia descentralizata a cladirilor, o solutie optima pentru un aer curat si confortabil Ventilatia descentralizata a cladirilor, o solutie optima pentru un aer curat si confortabil
Purificatoarele de aer: motive pentru care sa instalezi unul in casa ta Purificatoarele de aer: motive pentru care sa instalezi unul in casa ta
Protejeaza-te de caldura verii: metode ecologice inteligente care iti asigura confortul in locuinta Protejeaza-te de caldura verii: metode ecologice inteligente care iti asigura confortul in locuinta
Sfaturi pentru realizarea cosului de fum Sfaturi pentru realizarea cosului de fum
Hoval asigura temperaturi perfecte in sera - cazan in condensatie si ventilatie Hoval asigura temperaturi perfecte in sera - cazan in condensatie si ventilatie

Vezi mai multe articole