on

Lift in locuinta - extravaganta sau necesitate? Cat dureaza instalarea unui ascensor in locuinta personala

26 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru foarte multi proprietari de locuinte impozante, montarea unui ascensor in propria locuinta se transforma din moft in necesitate, mai ales daca in familiile exista copii, persoane varstnice sau cu probleme de mobilitate. Costurile de instalare si de intretinere, ca si timpul de efectuare a lucrarii sunt doar doua dintre aspectele de interes care ar trebui luate in calcul in aceasta situatie.

Ascensoare traditionale sau ascensoare pneumatice?

Caracteristicile, siguranta, capacitatea si costurile sunt principalele preocupari ale celor care isi doresc sa isi monteze un lift in propria casa, insa fara a acorda prea multa importanta timpului efectiv de finalizare a lucrarii. Cu toate acestea, atunci cand incep sa fie analizate costurile financiare aferente instalarii unui ascensor traditional, comparativ cu un ascensor cu vid pneumatic, avantajele celui de-al doilea devin evidente.

Ascensoarele traditionale, o solutie buna?

Un lift traditional are nevoie de un timp mai indelungat de instalare. Probabil, pentru aceasta operatiune va fi nevoie si de modificari semnificative ale casei, cum ar fi spargerea peretilor. Cu solutiile traditionale de montare care necesita camere mecanice separate si proceduri greoaie de montare si de renovare ale casei, intreaga procedura ar putea sa dureze saptamani bune sau chiar luni pana la finalizare. Acestea reprezinta un plus imens pentru costul total al proiectului, fara a mai pune la socoteala si perioada de solicitare si analiza a ofertelor venite din partea diferitelor firme de ascensoare.

Ascensoarele pneumatice, potrivite pentru locuinte

Lifturile pneumatice sunt o optiune buna pentru asigurarea transportului pe verticala in interiorul locuintei. Acestea nu necesita mari schimbari in structura casei si sunt suficient de inguste incat sa nu ocupe mult spatiu. Dedicate atat deplasarii persoanelor intre etajele locuintei, ascensorul care functioneaza pe baza de vid de aer este potrivit si pentru transportarea obiectelor de diferite greutati, asa cum sunt, de exemplu, cosul de rufe sau cutia cu jucarii a copiilor.

Instalarea unui ascensor pneumatic poate fi incheiata in mod obisnuit in termen de 2-3 zile de la inceperea proiectului. Asta inseamna ca deranjul din casa nu va exista decat pentru putin timp, pentru ca familia ta sa se bucure cat mai repede de confort. Un alt avantaj pe care il aduce acest tip de lift ar fi acela ca este extrem de silentios.

Asadar, un timp mai scurt de instalare, cerinte de renovare mai putine si mai reduse din punct de vedere al complexitatii, costuri mai mici de intretinere, fac dintr-un lift pneumatic cea mai buna optiune pentru locuinta.

IFMA ofera servicii de montare ascensoare in locuinte private, ideale pentru imbunatatirea accesibilitatii si pentru eliminarea barierelor arhitecturale. Diversele modele de ascensoare pentru scari sau platforme sunt concepute astfel incat sa sustina o greutate de pana la 630 de kg, functionand cu o viteza de 0,15 m/s.

Adauga un comentariu


13 Comentarii

Specialistul Misiunea Casa

29 iulie, 17:35

Buna ziua,

In momentul in care proiectul dumneavoastra este clar, suntem siguri ca se va gasi o solutie tehnica si apoi oferta potrivita. Cum spunem in titlu este oarecum extravaganta, dar nimic nu este imposibil. In momentul in care exista disponibilitate de spatiu, restul tine doar de vointa celor din domeniu. Preturile sunt un alt subiect si uneori pot fi discutabile.

vera

29 iunie, 13:37

Buna ziua,pozele astea cu lift mic hidraulic sunt frumoase DAR in Romania nu am gasit astfel de ascensoare.
Pentru spatii mici , in care ar incapea un astfel de ascensor, ofertele sunt greu de obtinut, cele mai multe firme iti spun din capul locului ca nu pot face asa ceva iar cei care "personalizeaza"ascensorul ajung la preturi foarte mari.

tiberiu dragomir

23 ianuarie, 20:48

buna seara...v-as ruga un pret estimativ pentru subsol,parter si un etaj...spatiu deschis interior exact pe casa scarilor...multumesc anticipat...

valentina

26 noiembrie, 12:10

cat costă un ascensor pentru pentru un etaj instalat în exterior?
mulțumesc

marin valerica

02 mai, 11:54

Buna ziua, ma intereseaza detalii si pret pentru un lift pneumatic, fara put, pentru (1 )persoane. dimensiuni , detalii montaj, pret, , consum energie, etc, cu 1 statie parter + 2 (etaj 1 si 2). ce inaltime libera ii trebuie sus si ce spatiu dedesubt.
Multumesc

Sorin Stoia

24 aprilie, 11:59

Buna ziua, ma intereseaza un lift pentru transport persoana varstnica, o statie, intre terasa parter si terasa etaj. Va rog sa transmiteti oferta pe e-mail. Multumesc!

Ionel Adam

11 aprilie, 21:38

Buna ziua, ma intereseaza detalii si pret pentru un lift pneumatic, fara put, pentru1/2 persoane. dimensiuni , detalii montaj, pret, , consum energie, etc, cu 1 statie. ce inaltime libera ii trebuie sus si ce spatiu dedesubt.
Multumesc

mircea pavloff

23 martie, 23:59

buna ziua, ma intereseaza detalii si pret pentru un lift pneumatic, fara put, pentru 2 persoane. dimensiuni , detalii montaj, pret, , consum energie, etc, cu 3 statii. ce inaltime libera ii trebuie sus si ce spatiu dedesubt.
multumesc

Cristina

22 februarie, 20:16

Buna ziua, doresc informatii pentru un lift hidraulic intern cu 1 statie pt. 1-2 persoane. Multumesc.

liliana

20 februarie, 12:25

Buna ziua doresc informatii pentru un lift hidraulic intern cu 3 statii. Multumesc anticipat.

Alte articole

Cu ce dotari de interior vine un apartament dintr-un bloc nou Cu ce dotari de interior vine un apartament dintr-un bloc nou
Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica
Surprinde-i pe cei dragi cu un cadou inedit de casa noua Surprinde-i pe cei dragi cu un cadou inedit de casa noua
Cum poti utiliza spatiul de sub scara Cum poti utiliza spatiul de sub scara
Amenajarea demisolului Amenajarea demisolului
Cum sa amenajezi un dormitor de mici dimensiuni Cum sa amenajezi un dormitor de mici dimensiuni

Vezi mai multe articole