LIGHT SMART - tehnologie verde pentru viitor

27 septembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Electromagnetica dezvolta aplicatii online pentru a calcula economia de energie electrica
LED-urile au facut ca in ultimii ani spatiile in care se desfasoara activitati sa fie iluminate cu cea mai moderna, economica si ecologica sursa de iluminat pentru interior si exterior. Aceasta tehnologie de ultima generatie adoptata si in Romania de catre Societatea Electromagnetica, a schimbat viziunea constructorilor si a designerilor de interior, oferind o inepuizabila sursa de inspiratie in realizarea proiectelor noi. Becul inventat de Thomas Edison in 1879 - o mare descoperire a secolului sau, devine acum istorie. Tehnologia LED (light-emitting diode) dicteaza

Incapere iluminata cu tehnologie LED de la Electromagnetica

(click stanga pentru a mari poza)

viitorul in domeniul iluminatului artificial, cu atat mai mult cu cat specialistii au transformat-o intr-un promotor al curentului ECO si al eficientei energetice. 
Electromagnetica  tine pasul cu tehnologia viitorului si  a lansat de curand site-ul www.electromagnetica-led.ro, ca sursa online de inspiratie, dedicata tuturor celor care doresc utilizarea unor solutii moderne de iluminat, economice si durabile. „ LIGHT SMART” este numele generic folosit in promovarea tehnologiei LED prin Centrul pentru Iluminat cu Semiconductori (CIS) de la Electromagnetica, rezultatul multor ani de experienta si expertiza in domeniul tehnologiei iluminatului. Conform Energy Saving Trust (EST), lampile cu LED folosesc doar o fractiune din energia consumata de lampile traditionale. La baza tehnologiei LED (light-emitting diode) sta de fapt o dioda semiconductoare, emitatoare de lumina. Durata de viata a fluxului luminos pentru o lampa cu LED depaseste 50.000 de ore, in conditiile in care lampile cu filament functioneaza doar 500 - 1.000 de ore, iar cele fluorescente maximum 5.000 de ore. La o utilizare de 12/24 de ore, rezulta o durata de viata de peste 10 ani. Fiabilitatea nu este afectata de numarul mare de aprinderi/stingeri, spre deosebire de tuburile fluorescente care se degradeaza repede in timp. Lampile cu LED au emisii reduse de caldura si permit montarea in cele mai diverse locuri, incepand cu scafele din spatiile amenajate incastrate sau nu in tavan, pe holurile subsolurilor si terminand cu aleile din curte sau corpurile de iluminat stradal sau perimetral. “Iluminatul cu LED reprezinta o solutie sigura de eficientizare a cheltuielilor, dar si un comportament responsabil, in acord cu mediul inconjurator. Randamentul* sistemelor de iluminat cu LED-uri este de peste 92% , iar acest lucru este foarte important deoarece energia reactiva pe care o platim este foarte scumpa ” - a declarat Eugen Scheusan, Director General Electromagnetica.
http://www.electromagnetica-led.ro/
www.electromagnetica-led.ro
Site-ul www.electromagnetica-led.ro ofera vizitatorilor sai posibilitatea de a exploara efectele luminii in cele mai diverse forme si culori, in functie de stil, design sau chiar stare de spirit. A fost creat special pentru companiile care activeaza in domeniul constructiilor si amenajarilor, arhitecti, dezvoltatori sau distribuitori, venind in sprijinul acestora cu solutii tehnice si informatii specializate, astfel incat la randul lor sa dispuna de idei si solutii, pentru cele mai exigente solicitari. Cele cinci sectiuni ale site-ului, definite generic - Produse, Solutii de iluminat, Suport, Noutati si LED Info, sunt usor de accesat si prezinta un ghid util al tehnologiei LED. In plus, vizitatorii site-ului www.electromagnetica-led.ro au la dispozitie doua aplicatii gratuite, special concepute pentru a calcula, pentru fiecare proiect in parte, timpul de amortizare a investitiei, economia de energie si de mentenanta, dar si reducerea emisiilor de dioxid de carbon, protejand astfel mediul inconjurator prin utilizarea corpurilor de iluminat cu LED.
Pentru mai multe detalii, vizitati  www.electromagnetica-led.ro si www.electromagnetica.ro

Sediul Electromagnetica

(click stanga pentru a mari poza)

* Randamentul luminos este masurat in lumen/watt (lm/W) fiind determinat in mod precis de raportul dintre fluxul luminos obtinut si puterea de intrare in sistem. Cu cat randamentul este mai mare cu atat becul este mai eficient.
Despre Electromagnetica
Fondata in 1930, Electromagnetica este primul producator de aparate telefonice si centrale telefonice din Romania. In 1990, devine societate pe actiuni, iar din 1996 implementeaza Sistemul de Management al Calitatii, devenind astfel a cincea firma din Romania certificata AEROQ. Doi ani mai tarziu, compania obtine atestarea RENEL pentru furnizarea de produse si servicii catre regie. In 1999, are loc privatizarea Electromagnetica. Din 2004, societatea implementeaza Sistemul de Management de Mediu. In urmatorii doi ani obtine licenta de producator de energie electrica din surse regenerabile, iar incepand de anul trecut proiecteaza si realizeaza primele corpuri de iluminat LED, o noua tehnologie care duce la economisirea de energie electrica.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casele de clasa medie, cele mai profitabile Casele de clasa medie, cele mai profitabile
Cheltuielile pentru incalzirea spatiilor comune se repartizeaza proportional cu cota parte indiviza Cheltuielile pentru incalzirea spatiilor comune se repartizeaza proportional cu cota parte indiviza
MDL: Prima Casa nu si-a atins scopul - 06 Noiembrie 2009 MDL: Prima Casa nu si-a atins scopul - 06 Noiembrie 2009
Chiriile din Bucuresti scad cu 1% pe luna Chiriile din Bucuresti scad cu 1% pe luna
Trenduri si beneficii ale gatitului acasa: De ce este important sa invatam sa ne preparam singuri mancarea? Trenduri si beneficii ale gatitului acasa: De ce este important sa invatam sa ne preparam singuri mancarea?
GEtAN va comercializa primul sistem combinat pe piata din Romania GEtAN va comercializa primul sistem combinat pe piata din Romania

Vezi mai multe articole