Locuinte incalzite cu zer si cu branza

22 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuinte incalzite cu zer si cu branza

 

 
Compania americana Kraft Foods va produce biocombustibili din resturile ramase in fabricile sale 
 
Preschimband zerul in energie, Kraft va reusi sa scape si de costurile pe care trebuie sa le suporte pentru gestionarea deseurilor.
 
Kraft Foods, a doua mare companie producatoare de alimente si de bauturi din lume, va converti resturile de branza si zerul in energie, informeaza site-ul Green Biz.
 
Publicitatea pe care aceasta companie si-a facut-o anuntand ca are initiativa este uriasa, mai ales ca productia biocomustibililor din zer va incepe in curand la doua dintre fabricile sale din New York, care functioneaza pe baza de gaz natural.
 
Preschimband zerul in energie, Kraft va reusi sa scape si de costurile pe care ar fi trebuit sa le suporte, pentru a gestiona deseurile reprezentate de zer si resturile de branza. Fabricile Kraft au mai aplicat astfel de strategii legate de valorificarea deseurilor atunci cand a transformat zerul in hrana pentru animale sau in ingrasamant.
 
2.600 de locuinte incalzite!
 
„Fabricile noastre au mai aplicat strategii cum ar fi prelucrarea pentru a reduce volumul zerului ramas ori pentru a-l transforma in hrana pentru animale sau in ingrasamant", a spus vicepresedintele companiei americane Kraft, Steve Yucknut.
 
„Ambele metode necesita transportarea zerului in afara fabricilor. Acum ne ocupam de reducerea emisiilor de dioxid de carbon ce rezulta in urma transportului deseurilor si dorim sa cream o cantitate suficienta de energie alternativa pentru a incalzi peste 2.600 de locuinte care se afla in preajma fabricilor noastre", a mai spus Steve Yucknut. Zerul este un reziduu obtinut dupa fabricarea branzei si o buna parte din productia de zer si-a gasit utilizarea pe plan industrial, in industria farmaceutica sau in alimentatie.
 
Afacere cu o caruta si un cal inchiriat
 
Istoria companiei Kraft incepe in 1903, cand, cu un capital de 65 de dolari, o caruta si un cal inchiriat, J.L. Kraft a inceput sa cumpere branzeturi angro, pe care apoi le revindea negustorilor locali.
 
Kraft Foods este cel mai mare brand din industria alimentara din America de Nord si al doilea din lume. Produsele sale pot fi impartite pe cinci sectoare: dulciuri, snacksuri si cereale, bauturi, branzeturi si lactate.
In prezent, Kraft are aproximativ 94.000 de angajati si isi desfasoara activitatea in 70 de tari.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Preturile in scadere au fortat 23.500 de bucuresteni sa iasa cu apartamentele pe piata in 2010 Preturile in scadere au fortat 23.500 de bucuresteni sa iasa cu apartamentele pe piata in 2010
Modernizarea blocurilor scoate de la buget 87 milioane euro - 09 Martie 2009 Modernizarea blocurilor scoate de la buget 87 milioane euro - 09 Martie 2009
Bulina rosie nu s-a lipit de cladirile din sectorul 1 Bulina rosie nu s-a lipit de cladirile din sectorul 1
Efectul Prima Casa s-a stins. Preturile apartamentelor vechi, din nou in scadere - 30 Octombrie 2009 Efectul Prima Casa s-a stins. Preturile apartamentelor vechi, din nou in scadere - 30 Octombrie 2009
Tranzactiile cu terenuri, pas cu pas - 06 mai 2010 Tranzactiile cu terenuri, pas cu pas - 06 mai 2010
Zeci de case in pericol in Vrancea Zeci de case in pericol in Vrancea

Vezi mai multe articole