Locuintele noi - mai avantajoase decat cele vechi

15 aprilie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

     Scaderea preturilor la apartamente este cauzata de scaderea cererii pentru locuinte. Aceasta la randul ei este cauzata de franarea creditelor. Vestea buna pentru cei care vor sa achizitioneze o locuinta dar nu au fondurile necesare a venit odata sedinta de politica monetara a BNR, care va pune la dispozitia bancilor circa 4 miliarde de euro.
     In scurt timp se vor ieftini creditele in euro iar romanii nu vor mai fi atat de rezervati in a face un imprumut la banca pentru a achizitiona o locuinta. Urmatoarea problema de care se loveste cel care isi doreste o casa este aceea ca nu stie ce sa aleaga: o locuinta veche sau una noua. Fiecare tip de casa/apartament are avantaje si dezavantaje. In urmatoarele randuri vom prezenta succinct cateva dintre ele:
Apartament vechi – Avantaje:
- pretul pe metru patrat este adesea mai mic
- arhitectura este deosebita
- plasarea este centrala, in zone bune
- impozitele sunt mai mici
Apartament vechi – Dezavantaje:
- slab izolat termic
- nu exista curte proprie si nici garaj
- in unele cazuri necesita lucrari de consolidare
- valoare mica de piata in caz de instrainare
- investitii mari pentru infrumusetare
Apartament nou –  Avantaje:
- suprafete generoase
- finisaje de calitate
- termoizolare si hidroizolare
- contorizare individuala
- compartimentare moderna
- existenta serviciilor de paza
- existenta locurilor de parcare
- risc minim ca valoarea sa scada
Apartament nou – Dezavantaje:
- cost mai ridicat pe metru patrat
- unele sunt amplasate in zone limitrofe
- incertitudinea asupra termenului de finalizare
     La o simpla analiza vom observa ca balanta se inclina in favoarea apartamentelor noi. Tot mai multe persoane care doresc sa achizitioneze o locuinta prefera apartamentele construite in blocuri noi si in ansambluri rezidentiale. Avantajele acestui tip de locuinta sunt mai multe si mai insemnate decat cele ale apartamentelor vechi si cum se cunoaste faptul ca romanului ii place luxul, indiferent de cat plateste pentru el, este usor de inteles acest comportament.
     Urmatoarea ocazie de a profita de aceste avantaje ale locuintelor construite in ansambluri rezidentiale va aparea la inceputul verii, in perioada 29-31 mai, cand se va organiza la Palatul Copiilor din Bucuresti targul PROJECT EXPO: Imobiliare. Vizitatorii vor avea de ales intre locuinte noi si confortabile dar simple si ieftine, sau intre locuinte luxoase la preturi mai ridicate dar totusi accesibile.
     Acest targ este sustinut de catre Imopedia si Primaria Sectorului 4, in calitate de parteneri strategici.
     Pentru mai multe detalii despre ofertele targului accesati www.projectexpo.ro!
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Electrolux participa la IFA 2017 pentru a inspira creativitatea culinara cu platforma “Make Life Delicious” Electrolux participa la IFA 2017 pentru a inspira creativitatea culinara cu platforma “Make Life Delicious”
Ariston Thermo Romania incheie un parteneriat cu Salvamont si doteaza 30 de baze de salvare cu centrale termice si boilere Ariston Thermo Romania incheie un parteneriat cu Salvamont si doteaza 30 de baze de salvare cu centrale termice si boilere
Grupul ROCKWOOL construieste o fabrica de vata minerala bazaltica in Romania Grupul ROCKWOOL construieste o fabrica de vata minerala bazaltica in Romania
Deceuninck ofera un sistem inovator pentru ferestre si usi cu o durata de viata de peste 50 de ani si 100% reciclabil Deceuninck ofera un sistem inovator pentru ferestre si usi cu o durata de viata de peste 50 de ani si 100% reciclabil
Acces la arta si spatii de creatie din toate domeniile artistice - „Ateliere de Arta Deschise in Bucuresti – Editia Enescu” Acces la arta si spatii de creatie din toate domeniile artistice - „Ateliere de Arta Deschise in Bucuresti – Editia Enescu”
Pretul cimentului creste cu 10-12% Pretul cimentului creste cu 10-12%

Vezi mai multe articole