on

Luna iulie in gradina si livada

06 iulie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Luna iulie, care tocmai si-a intrat in drepturi, aduce nu doar canicula si vacanta, dar si o serie de fructe delicioase in gradina si livada ta, precum si cateva lucrari specifice acestei luni. 

Zmeura incepe sa se coaca si o poti culege in iulie si in august. Este indicat sa o culegi cu o codita, astfel incat sa nu se scurga zeama din fruct. Deoarece crengutele de pe care ai cules fructele se vor usca repede, este recomandat sa le tai imediat dupa ce ai recoltat.

Murele se coc tot in iulie si, in functie de vreme, vor avea rod pana in septembrie. Sfat, atat pentru mure, cat si pentru zmeura: nu umple cosul cu aceste fructe, pentru ca nu rezista la presiune si cele de la fundul cosului vor fi strivite.

Coacazele, indiferent daca sunt albe, rosii sau negre, este recomandat sa le culegi cu tot cu codite, pentru a nu pierde zeama, si sa executi si tunderea arbustilor, pentru ca urmatorul val de fructe sa se coaca.

Caisele si piersicile vor fi tocmai bune de cules dupa jumatatea lunii iulie. Poti sa le culegi cand incep sa se inmoaie, caisele si piersicile continua sa se coaca si dupa ce au fost culese, daca le lasi la soare.

In afara de culesul roadelor, sunt si lucrari ce trebuie facute in gradina si livada. Este vorba de tunderi. Dupa ce ai terminat de cules ciresele, este momentul oportun sa tunzi ciresul. Tunderea se face in zilele uscate si fara precipitatii. Totodata, iulie este luna propice pentru a tunde nucii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Combaterea chimica a melcului cenusiu fara cochilie Combaterea chimica a melcului cenusiu fara cochilie
Ingrijirea gladiolelor – boli si daunatori Ingrijirea gladiolelor – boli si daunatori
Gazonul - cultivare rapida, intretinere simpla Gazonul - cultivare rapida, intretinere simpla
4 motive pentru care sa utilizezi folia profesionala pentru invelirea solarului 4 motive pentru care sa utilizezi folia profesionala pentru invelirea solarului
Mobilierul pentru gradina Mobilierul pentru gradina
Ghidul gradinarului incepator – 7 sfaturi pentru un debut de succes Ghidul gradinarului incepator – 7 sfaturi pentru un debut de succes

Vezi mai multe articole