Mai multa caldura la mansarda

16 noiembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este extraordinar sa ai o casa cu mansarda si sa te bucuri de mai mult spatiu de locuit, in care sa te simti confortabil atat vara cat si iarna. Doar o buna izolatie termica poate face din mansarda locul preferat in care sa iti petreci timpul, indiferent de anotimp. Termoizolarea acoprisurilor mansardate (poduri calde) cere o rezistenta termica sporita pentru a compensa relativa lipsa de inertie termica si insorirea puternica din timpul verii.
 
Mansarda
termoizolare mansarda
In cazul in care sistemul termic este creat pe astereala, trebuie sa fie mai rezistent la incarcari si sa aiba o membrana hidroizolanta pentru protectia impotriva unor posibile infiltratii prin invelitoare.
Austrotherm EPS®  asigura o buna permeabilitate la vapori. Pentru spatiile deosebit de umede, este recomandat calculul comportarii la vapori, iar membrana care protejeaza termoizolatia trebuie sa fie permeabila la vaporii de apa. Local, la coama, se monteaza pe capriori o membrana de protectie care opreste eventualele infiltratii pe sub olanul de coama.
 
Dupa aplicarea unei termoizolatii cu Austrotherm EPS® A150 de minim 12 cm grosime, trebuie realizat un strat de aer ventilat prin tigle speiciale. Astereala poate fi finisata si ramane aparent impreuna cu capriorii.
 
Este foarte importanta continuarea termoizolatiei, de la acoperis la sistemul de fatada cu Austrotherm EPS® A150 de 12 cm, pentru evitarea puntilor termice.
In cazul unei termoizolatii asezata sub astereala, intre capriori, sunt necesare doua straturi de ventilare. In acest caz este recomandata folosirea de polistiren Austrotherm EPS® A50 de 10 cm grosime sau mai mult, in functie de inaltimea capriorului, urmata de o continuare sub capriori cu Austrotherm EPS® A50 de 5 cm grosime, pentru micsorarea puntii reci termice a capriorilor. Recomandarea specialistilor este de a imparti termoizolatia in doua straturi, astfel incat stratul inferior sa poata trece continuu pe sub capriori, micsorand puntea termica data de rezistenta termica mai mica a lemnului.
 
In aceasta situatie este necesar un finisaj al tavanului, iar daca acest finisaj este din placi de gips carton se realizeaza o mai buna protectie la foc a structurii acoperisului. O lucrare de calitate, cu materialele recomandate de specialistul din domeniu, poate garanta atat un mediu confortabil la interior, cat si o economie a energiei necesare pentru incalzire.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Polistirenul pentru acoperis Polistirenul pentru acoperis
Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile
Avantajele folosirii polistirenului extrudat in izolarea termica a acoperisului Avantajele folosirii polistirenului extrudat in izolarea termica a acoperisului
4 lucruri pe care este bine sa le cunosti inainte sa realizezi termoizolarea cladirii 4 lucruri pe care este bine sa le cunosti inainte sa realizezi termoizolarea cladirii
Beneficiile polistirenului pe perioada verii Beneficiile polistirenului pe perioada verii
“S-a inundat caminul de vizitare. Cum procedez?” “S-a inundat caminul de vizitare. Cum procedez?”

Vezi mai multe articole