Decoratiuni interioare si arhitectura interioara

Decoratiuni interioare si arhitectura interioara

28 august, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La vie en rose...

Caparol-01.jpg

Caparol-02.jpg

Ultimul scop al arhitecturii nu este neaparat acela de a crea un decor, ci, mai degraba, o stare sufleteasca, o atitudine morala.

Ordonarea spatiilor, echilibrarea maselor, stabilirea ritmurilor, armonizarea culorilor dau cladirii fizionomia cautata de fauritorul ei, pentru a trezi in cel ce o priveste anumite stari sufletesti.

Am o fire de calator. Imi place sa vad, sa cunosc si, mai ales, sa simt. In anii din urma am tot colindat si locuit, din vestul Transilvaniei pana pe malurile Dunarii. Nu nestatornicia ma impingea, ci acea curiozitate si neliniste pe care ultimii ani ai tineretii ti le picura in suflet si te chinuie si te extaziaza totodata: ca ai o singura viata si nu e timp sa o traiesti destul. Au fost vremuri cand preferam camerele de hotel. Pe atunci, nu ma gandeam sa stabilesc o relatie cu peretii care ma gazduiesc. Acum, ma intorc zilnic acasa, in acelasi loc, in acelasi oras si calatorului din mine ii este bine. Deunazi, am descoperit ca peretii mei danseaza. Si muzica dansului lor era facuta din culoare. Peretii mei au pretentii: cand si cand, fredoneaza "La vie en rose.. "

Pretul corect al calitatii amenajarilor interioare

Am stabilit, intr-una din editiile trecute ale paginii noastre ca tot ce e bun costa. Dar merita! Cel mai greu ne e sa rezistam primului impuls de a da bani putini pe ceva mai "subtirel" din punct de vedere calitativ, doar ca sa ne mai ramana ceva in buzunar. Schema pe care o aplica majoritatea ar fi urmatoarea: la pretul unui lucru bun luam doua mai proaste. Jinduim inca dupa cantitate. Si, din pacate, suntem, cei mai multi dintre noi, destul de saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine!…

Vorbim astazi despre produse de elita care dau amenajarilor noastre interioare certificat de excelenta. Vorbim, implicit despre finisaje, "amanunte" care intregesc opera, care dau substanta estetica si echilibru ambientului dumneavoastra. Facem apel la notiuni ca: textura, culoare, tehnici de aplicare, performante in exploatare. Consultam un arhitect si acesta, onest consilier al clientului sau, alege, de pe bogata piata a materialelor de constructii si amenajarilor interioare si exterioare, ce este cel mai adecvat pentru noi. Alege in numele calitatii. Alege un " elefant colorat", a carui singura grija este sa promoveze mereu tehnologii noi, sa ne uimeasca mereu si sa ne sara in ajutor, ori de cate ori e nevoie.

Estetica spatiului

Cercetarea permanenta in domeniu demonstreaza ca nu doar varietatea mare de culori este importanta, ci si structura texturii finisajelor care confera complexitate imaginii finale. Astfel, ne stau acum la dispozitie de la Caparol tencuielile decorative pe baza de piatra naturala colorata(atat pentru interior cat si pentru exterior), tencuielile structurate, tencuielile pentru decoratiuni cu aspect de imitatie de marmura, vopselele lazurate cu aplicare pe suporturi minerale, netede sau structurate (Deco-Lasur, Arte-Lasur, Sylitol Antik Lasur), tapete de fibra de sticla (Capaver, Capaquartz, Magic-Glass) cu aplicare de vopsele latex sau lazurate, intr-o diversitate de culori si modele, pentru obtinerea anumitor efecte optice.

Punctul forte al produselor Caparol il formeaza vopselele diluabile cu apa. Grija permanenta pentru protejarea mediului si a consumatorului este demonstrata de promovarea de vopsele fara solventi si substante nocive.

Amenajarile interioare prezentate in fotografiile noastre demonstreaza ca, pentru Caparol, deviza este fara indoiala "estetica spatiului"...

Pentru cei care sunt creativi - am preluat câteva informații despre efectul stucco veneziano, iar ca ilustrație, ne-am gândit să vă sugerăm imaginea acestui artist prezent și pe PIXABAY!

 

 

Descoperă Eleganța Clasică a Decorului Interior cu Vopseaua Stucco Venezian

Fie că ești pasionat de design interior sau că îți dorești să aduci un aer nou locuinței tale, efectele decorative au puterea de a transforma complet aspectul unei încăperi. Una dintre opțiunile deosebite pe care le ai la dispoziție este utilizarea vopselei Stucco Venezian. Acest tip de vopsea nu doar că adaugă frumusețe, dar și conferă un caracter distinct fiecărui spațiu.

Ce este Vopseaua Stucco Venezian?

Vopseaua Stucco Venezian este o tehnică de aplicare a vopselei care își are originile în splendoarea arhitecturală a Veneției. Acest efect decorativ este cunoscut pentru stratificarea sa rafinată și aspectul marmorat, aducând în prim plan eleganța și rafinamentul specific stilului venetian.

Cum Se Obține Efectul Stucco Venezian?

Procesul de aplicare a vopselei Stucco Venezian este o artă în sine. Iată cum poți obține acest efect deosebit:

Pregătirea Suprafeței: Asigură-te că suprafața pe care urmează să aplici vopseaua este curată, netedă și uscată. Eventualele imperfecțiuni ar trebui reparate în prealabil.

Aplicarea Stratului de Bază: Începe prin aplicarea unui strat de bază, care va fi fundația pentru efectul final. Alege o culoare neutră sau una care se potrivește cu paleta de culori a încăperii.

Aplicarea Straturilor de Vopsea Stucco: Aplică mai multe straturi subțiri de vopsea Stucco Venezian folosind o spatulă sau o trafaletă. Fiecare strat ar trebui aplicat în direcții diferite pentru a crea adâncime și textură.

Crearea Efectului Marmorat: Cu ajutorul unei mișcări ușoare și fluide a spatulei, poți crea efectul marmorat specific Stucco Venezian. Aceasta implică amestecul de nuanțe diferite de vopsea pentru a reproduce aspectul pietrei naturale.

Finisarea Cu Lac Transparent: Pentru a proteja și a evidenția efectul decorativ, aplică un strat subțire de lac transparent. Acest lucru va conferi un aspect lucios și elegant întregului design.

De Ce Să Alegi Vopseaua Stucco Venezian?

Eleganță și Rafinament: Efectul marmorat și strălucirea subtilă a vopselei Stucco Venezian adaugă un aer de eleganță și rafinament oricărui interior.

Versatilitate în Design: Vopseaua Stucco Venezian se potrivește atât în interioarele clasice, cât și în cele moderne, adaptându-se cu ușurință stilului tău preferat.

Personalizare: Prin alegerea culorilor potrivite și a intensității straturilor, poți crea un efect unic ce se potrivește perfect cu personalitatea ta.

Reîmprospătare Durabilă: Datorită texturii și straturilor multiple, vopseaua Stucco Venezian are tendința de a acoperi mici imperfecțiuni ale peretelui și de a rezista în timp.

În concluzie, vopseaua Stucco Venezian este o alegere superbă atunci când vrei să aduci un plus de rafinament și frumusețe spațiului tău interior. Cu această tehnică îndemânatică și pasiune pentru design, poți transforma orice cameră într-un sanctuar elegant și personalizat. Experimentează cu nuanțe și texturi, iar rezultatele te vor uimi cu siguranță!

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tapetul  "in practica " Tapetul "in practica "
Acvariul - mai mult decat un simplu decor Acvariul - mai mult decat un simplu decor
Fotografii si tablouri la discretie Fotografii si tablouri la discretie
Mobila pictata: scurt istoric si sfaturi de realizare a unor astfel de piese in regim DIY Mobila pictata: scurt istoric si sfaturi de realizare a unor astfel de piese in regim DIY
Alegerea lampadarului Alegerea lampadarului
Arta lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania la Galeria Galateca, intre 10 si 14 octombrie 2017 Arta lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania la Galeria Galateca, intre 10 si 14 octombrie 2017

Vezi mai multe articole