Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

Un jucator puternic pe piata structurilor metalice din Romania: King Steel

31 ianuarie, 2019

In ultima vreme, dezvoltarea zonelor limitrofe a cunoscut un ritm accelerat, pe langa cartierele rezidentiale s-a remarcat o crestere a constructiilor comerciale si industriale, chiar daca sunt la o scara relativ mica spre medie. Toate aceste magazine de prezentare, unitati de service, hale de productie sau depozite logistice sunt construite, in majoritatea cazurilor, cu structuri metalice. Structurile metalice pentru aceste hale pot fi realizate cu sau fara stalpi structurali interni. Cel putin pentru hale, utilizarea structurilor metalice cu stalpi interni poate fi un dezavantaj pentru ca limiteaza zonele de acces si presupun o executie mai dificila din punct de vedere al fundatiilor si efectiv ridicarea constructiei, ingloband un cost mai mare pe manopera. O hala industriala cu structura…

mai mult >
on

Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel

16 noiembrie, 2018

Constructia simplelor cladiri cu un singur nivel, a depozitelor si halelor industriale sau constructii portante in case cu mai multe niveluri pot fi realizate in mai multe feluri, insa principala modalitate constructiva care se regaseste in toate aceste tipuri de cladiri este cea metalica. In ultima perioada, solutiile constructive metalice sunt in plina expansiune si proiectantii utilizeaza solutii avansate de structuri metalice, ce duc la optimizarea costurilor, obtinerea unor rezultate superioare gratie noilor tehnologii. Executia constructiilor metalice la fata locului, utilizand profile metalice clasice (I, H), cu toate accesoriile necesare – contravantuiri, suporti, diferite chesoane si tipuri de imbinare realizate prin sudare la fata locului - pot insemna o valoare ridicata cu manopera.…

mai mult >
on

Avantajele si dezavantajele placilor din gips-carton

13 august, 2018

Gips-cartonul este un material ce a devenit popular datorita beneficiilor pe care le aduce unei locuinte. El poate fi folosit atat pentru realizarea finisajelor interioare, cat si pentru compartimentarea unei case si realizarea peretilor interiori. Deoarece permit realizarea unor elemente decorative intr-o multitudine de forme si dimensiuni, placile din gips-carton sunt apreciate de catre multi meseriasi si beneficiari ai lucrarilor. Insa, ca orice alt material, gips-cartonul are atat avantaje, cat si dezavantaje. Avantajele gips-cartonului: Este un material ecologic ce poate fi reciclat in totalitate, iar datorita compozitiei sale nu degaja niciun fel de miros sau substante toxice. De asemenea, ii va permite peretelui sa respire, umiditatea din camera fiind mentinuta in parametri optimi;…

mai mult >
on

Policarbonatul – O solutie moderna!

01 august, 2018

Policarbonatul este un material modern, folosit in general in industria constructiilor. El este un bun inlocuitor al sticlei si are o arie foarte larga de aplicatii. Cu ajutorul placilor de policarbonat putem construi cu usurinta: sere si solarii, garduri, vitrine, acoperisuri, pereti imobili si mobili, invelitori pentru terase sau garaje, usi glisante, ochelari de soare, piscine, ferestre si multe altele. Policarbonatul este mult mai usor decat sticla si mult mai rezistent la impact, spargeri sau alte tipuri de deteriorari. Iar spre deosebire de pexiglas si acril, policarbonatul este foarte flexibil. Placile de policarbonat ofera si o buna izolare fonica si poate contribui si la controlarea infiltratiei de raze UV. Policarbonatul se livreaza sub forma unor placi de diferite marimi, grosimi…

mai mult >
on

Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate

30 martie, 2018

Pentru realizarea unor elemente de inchidere la locuintele individuale si colective, constructii clasice si modulare care au ca structura de rezistenta lemnul sau metalul, este necesara utilizarea unor panouri care sa indeplineasca o serie de cerinte tehnice, functionale, de protectie sau de montaj. Aceste placi de inchidere pot constitui suport pentru alte straturi aplicabile ulterior (de exemplu termosisteme) sau pot fi doar tratate in mod direct cu solutii decorative. De asemenea, inchiderile pot fi realizate in spatii umede interioare sau la exterior, pe suprafete orizontale, verticale (pe tavane sau pereti, pe zone care necesita sau nu rezistenta la impact etc). In acest sens, pe piata pot fi gasite produse noi, dezvoltate de companiile de profil. Unele dintre acestea sunt placile de…

mai mult >