Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

Pregatirea mortarului – Ingrediente si cantitati

19 iulie, 2017

Prepararea mortarului de zidarie poate parea, de cele mai multe ori, o stiinta savanta pentru un neinitiat in tainele constructiilor. Insa, in realitate, tot ceea ce conteaza in acest proces este dozarea optima a materialelor. Desigur, aceasta este unul dintre cele mai des cautate topicuri de pe Forumul Misiunea Casa. Astfel, pentru cei care doresc sa stie ce ingrediente trebuie adaugate in amestec si, mai ales, in ce cantitati, am hotarat sa prezentam o schema foarte usor de aplicat. Pentru inceput, este important de retinut ca atit mortarul, cit si betonul, se dozeaza in functie de marca, respectiv de clasa. Iata in continuare trei retete pentru M 50 Z (mortar de zidarie), M 50 T (mortar de tencuiala) si un mortar pentru beton C 16/20. Dozajele sunt pentru un metru cub de mortar sau beton.…

mai mult >
on

BCA – materialul inovativ al secolului pentru constructiile cu structura de zidarie portanta

16 februarie, 2017

(P) Constructia unei case presupune o serie lunga de decizii. Una dintre primele, cea legata de proiectarea si constructia casei, se refera la tipul de structura al acesteia. Tu ce tip de structura ai ales pentru casa ta: constructie in cadre din beton armat sau structura de zidarie portanta? Iata cateva lucruri despre diferentele dintre cele doua si despre avantajele BCA-ului in ambele tipuri de structuri. Inainte de toate, trebuie sa stii ca specialistii sustin ca BCA-ul este singurul material de constructie care reuneste beneficiile existente ale altor materiale de constructii: este usor de prelucrat asemeni lemnului, are aceleasi proprietati ecologice ca ale silicatului de calciu si este totodata rezistent la foc ca vata bazaltica. Structurile in cadre din beton armat Acest tip de structura…

mai mult >
Muncitori care toarna si niveleaza beton

Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate

22 august, 2016

Dupa ce s-a intarit, betonul trebuie sa aiba doua caracteristici: sa aiba rezistenta si durabilitate. Sa le prezentam pe rand. In ceea ce priveste rezistenta betonului, putem face urmatoarele doua mari categorii de clasificari: rezistenta mecanica si rezistenta la actiunile mediului. Rezistenta mecanica a betonului este de doua feluri: - Rezistenta la compresiune. Aceasta este considerata cea mai importanta proprietate a betonului intarit, cu ajutorul careia se defineste clasa betonului si, implicit, principala clasificare a acestuia. In general, rezistenta ofera o imagine de ansamblu asupra calitatii betonului. Rezistenta betonului constituie un element vital in proiectarea elementelor de structura, ea fiind clar specificata de catre proiectanti prin clasa betonului. - Rezistenta la intindere.…

mai mult >
ProBCA

Radioactivitatea în construcții: periculoasă sau nu?

14 iulie, 2016

Radioactivitatea reprezintă un fenomen prezent pe planeta noastră încă de la începuturi, în apă, în sol, în vegetație, în mod firesc. Este un fenomen care are loc și în organismul oamenilor și al animalelor. Aerul, apa si solul sunt alcătuite și din peste 60 radionuclizi, care sunt clasificați în radionuclizi primordiali, cosmogenici și cei care au luat naștere în urma unor activități antropogene. Atât timp cât este în limite normale, radioactivitatea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea umană. Devine periculoasă în momentul în care ionizează, adică atunci când rupe legăturile chimice, adică ionizează. Acest lucru duce la distrugerea celulelor corpului, ceea ce înseamnă apariția unor probleme de sănătate, deoarece organismul nu mai are timp…

mai mult >
Meseriasi care intind betonul cu gletiera

Clase de beton pentru constructia de case si retete de preparare

13 iulie, 2016

Mai intai de toate, pentru a cunoaste care este reteta pentru un beton de calitate, trebuie sa stim cum se clasifica betoanele si unde se folosesc aceste clase. Iti vom prezenta in continuare cateva retete care au fost extrase din indicatorul de norme de deviz NE-012-99. Beton clasa C6/7,5 = B100 Acest tip de beton este un beton simplu, folosit in general pentru umplerea golurilor pentru realizarea de egalizari si pentru alte elemente de constructie care au importanta redusa. Pentru prepararea betonului din aceasta clasa, la un sac de ciment de 40 kilograme trebuie adaugate urmatoarele elemente componente: 13,5 galeti de nisip de 0- 3 mm 5,5 galeti margaritar de 3-7 mm 2,5 galeti pietris de 7-16 mm 4 galeti pietris de 6-31 mm 4,5 galeti de apa In urma amestecarii se obtin 0,21 mc de beton…

mai mult >