Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

Policarbonatul – O solutie moderna!

01 august, 2018

Policarbonatul este un material modern, folosit in general in industria constructiilor. El este un bun inlocuitor al sticlei si are o arie foarte larga de aplicatii. Cu ajutorul placilor de policarbonat putem construi cu usurinta: sere si solarii, garduri, vitrine, acoperisuri, pereti imobili si mobili, invelitori pentru terase sau garaje, usi glisante, ochelari de soare, piscine, ferestre si multe altele. Policarbonatul este mult mai usor decat sticla si mult mai rezistent la impact, spargeri sau alte tipuri de deteriorari. Iar spre deosebire de pexiglas si acril, policarbonatul este foarte flexibil. Placile de policarbonat ofera si o buna izolare fonica si poate contribui si la controlarea infiltratiei de raze UV. Policarbonatul se livreaza sub forma unor placi de diferite marimi, grosimi…

mai mult >
on

Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate

30 martie, 2018

Pentru realizarea unor elemente de inchidere la locuintele individuale si colective, constructii clasice si modulare care au ca structura de rezistenta lemnul sau metalul, este necesara utilizarea unor panouri care sa indeplineasca o serie de cerinte tehnice, functionale, de protectie sau de montaj. Aceste placi de inchidere pot constitui suport pentru alte straturi aplicabile ulterior (de exemplu termosisteme) sau pot fi doar tratate in mod direct cu solutii decorative. De asemenea, inchiderile pot fi realizate in spatii umede interioare sau la exterior, pe suprafete orizontale, verticale (pe tavane sau pereti, pe zone care necesita sau nu rezistenta la impact etc). In acest sens, pe piata pot fi gasite produse noi, dezvoltate de companiile de profil. Unele dintre acestea sunt placile de…

mai mult >
on

"Ce material este mai bun pentru zidarie: caramida sau BCA?"

14 februarie, 2018

Recent, un utilizator ne-a adresat o intrebare scurta si concisa pe pagina de Facebook a Misiunea Casa: “Care dintre aceste materiale este mai bun pentru zidarie: BCA sau caramida?”. Desigur, la aceasta intrebare nu poate fi oferit un raspuns categoric, deoarece nu exista un criteriu de comparatie. In teorie, BCA-ul este un mai bun izolator, insa cu o rezistenta mai redusa la solicitari mecanice si la umezeala. In consecinta, alegerea materialului este una subiectiva si depinde de fiecare proiect in parte. De aceea, am ales sa discutam pe larg in acest articol despre avantajele folosirii pentru zidarie atat a BCA-ului, cat si a caramizii. CARAMIDA Caramida clasica (“plina”) a fost testata in constructii de mii de ani si s-a dovedit un material rezistent la presiune si umiditate. Realizata…

mai mult >
on

Caramida: de ce acest material ramane unul dintre cele mai recomandate in constructii

02 februarie, 2018

Asa cum se stie, de foarte multa vreme progresul tehnologic a condus la aparitia de noi si noi materiale de constuctie, diferite atat din punct de vedere al costurilor, cat si din punct de vedere al eficientei. Cu toate acestea, unul dintre materialele traditionale – caramida - si-a mentinut prezenta in topul preferintelor constructorilor, chiar daca nu este neaparat si cea mai performanta solutie disponibila pe piata. Care sunt, insa, argumentele care fac din caramida un material recomandat in continuare de catre specialisti? Primul dintre acestea este, in mod evident, pretul. Astfel, proprietarii care opteaza pentru caramida reusesc sa faca economii considerabile, care vor echivala cu o suma ce reprezinta aproximativ 5% din totalul investitiei. CITESTE SI:Vata bazaltica: avantajele care…

mai mult >
on

Pregatirea mortarului – Ingrediente si cantitati

19 iulie, 2017

Prepararea mortarului de zidarie poate parea, de cele mai multe ori, o stiinta savanta pentru un neinitiat in tainele constructiilor. Insa, in realitate, tot ceea ce conteaza in acest proces este dozarea optima a materialelor. Desigur, aceasta este unul dintre cele mai des cautate topicuri de pe Forumul Misiunea Casa. Astfel, pentru cei care doresc sa stie ce ingrediente trebuie adaugate in amestec si, mai ales, in ce cantitati, am hotarat sa prezentam o schema foarte usor de aplicat. Pentru inceput, este important de retinut ca atit mortarul, cit si betonul, se dozeaza in functie de marca, respectiv de clasa. Iata in continuare trei retete pentru M 50 Z (mortar de zidarie), M 50 T (mortar de tencuiala) si un mortar pentru beton C 16/20. Dozajele sunt pentru un metru cub de mortar sau beton.…

mai mult >