Mobexpert mobileaza casele din Bulgaria si Serbia

03 octombrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Liderul autohton de pe piata mobilei intentioneaza sa-si consolideze pozitia in afara granitelor si cu brandul de supermagazine Mobexpert. Pina in 2010 va avea trei astfel de centre.
 
La mai putin de doi ani de cind si-au pus sigla Mobexpert Office pe doua magazine din afara tarii, grupul anunta planuri de expansiune importante si pe zona de mobila „pentru casa“. Oficialii companiei ne-au declarat ca pina in 2010 intentioneaza sa detina trei supermagazine Mobexpert in afara tarii, din care doua in Sofia si unul in Belgrad. De altfel, primul pas spre extindere in afara tarii a brandului Mobexpert a fost facut de companie chiar anul acesta, cind a demarat constructia primului hipermagazin Mobexpert in afara tarii la Sofia. Investitia se ridica la aproximativ 5 milioane de euro. „Extinderea regionala este o componenta puternica a strategiei de dezvoltare a Grupului Mobexpert. Ne propunem transformarea dintr-o marca generalista in una de stil de viata. Materializarea acestui proces la nivelul pietei regionale are loc prin demararea si sustinerea procesului de expansiune, care va duce la o prezenta relevanta in afara tarii cu intreaga oferta integrata de stil de viata a Mobexpert. Dorim sa aducem si clientilor din afara tarii experienta si gindirea Mobexpert in ansamblul sau. Ne asteptam la o evolutie foarte buna pe aceasta piata“, ne-au declarat reprezentantii grupului.
 
Serbia nu e ca Romania
 
Construite dupa acelasi concept ca si cele din Romania, cele doua magazine Mobexpert Office din Sofia si Belgrad au presupus o investitie de aproximativ un milion de euro din partea grupului. In ceea ce priveste motivul pentru care au fost alese cele doua orase, oficialii companiei sustin ca este vorba in primul rind despre apropierea fata de Bucuresti, de asemanarile intre aceste doua piete si Romania si, nu in ultimul rind, de faptul ca produsele Mobexpert erau deja cunoscute acolo prin intermediul retailerilor locali. Piata bulgareasca este insa mai promitatoare. „Am ales Bulgaria si Serbia luind in considerare proximitatea geografica si potentialul pe care l-am sesizat pe aceste piete. Cea din Bulgaria este la acelasi nivel cu cea romaneasca. Gusturile sint apropiate, iar veniturile sint si ele similare. Piata sirbeasca nu este inca la acelasi nivel din punctul de vedere al climatului, dar simplul fapt ca am considerat oportuna o asemenea investitie arata ca sintem optimisti in privinta dezvoltarii acesteia intr-o directie asemanatoare Bulgariei si Romaniei“, au mai spus oficialii grupului.
 
Profit inca scazut
 
Aflati inca la inceput de drum ca retaileri in afara tarii, desi destul de cunoscuti ca furnizori, oficialii Mobexpert sustin ca, pentru moment, afacerile de afara nu le merg la fel de bine ca cele din interior. „In acest moment, nu putem compara profitabilitatea acestora cu cea a magazinelor din afara tarii, care au fost finalizate in urma cu mai putin de un an si au necesitat o investitie semnificativa. In acelasi timp, cu toate ca beneficiem deja de notorietate la Sofia si la Belgrad, din punctul de vedere al profitabilitatii nu am atins inca aceleasi cote ca in Romania, unde Mobexpert are deja o traditie, este lider de piata si una dintre cele mai puternice marci autohtone“, mai spun reprezentantii companiei.
 
Potrivit propriilor estimari, Mobexpert este lider pe piata mobilei din Romania cu o cota de 18%. Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 150 de milioane de euro.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Israelienii fac inca 4.000 de apartamente in Capitala Israelienii fac inca 4.000 de apartamente in Capitala
Vinzarile de case au crescut in 2006 si cu 60% Vinzarile de case au crescut in 2006 si cu 60%
Proprietati Proprietati
Micul Targ de Design va avea loc pe 26 si 27 mai la Nod Makerspace Micul Targ de Design va avea loc pe 26 si 27 mai la Nod Makerspace
Piata termopanelor creste anual Piata termopanelor creste anual
Cocobam | Produse ecologic pentru bucatarie Cocobam | Produse ecologic pentru bucatarie

Vezi mai multe articole