Mozaic cu vedete pentru o baie unicat

08 octombrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Multa vreme mozaicul a fost considerat invechit si ignorat in amenajarile moderne. In ultimii ani insa, acesta a capatat o noua valoare estetica prin lansarea unor colectii spectaculoase si unice prin abordarea lor. Sunt la moda imagini pe care in mod normal le vedeam doar in postere pentru fani sau in revistele mondene. Imaginea vedetei preferate poate fi construita acum din placute de mozaic si poate fi un punct de atractie pentru baie, dar si pentru un perete al livingului. Poate ca este timpul sa renuntam la o parte din tablourile clasice si sa incercam sa le inlocuim cu un mozaic elegant. Designerii Sicis propun imaginea lui Marilyn Monroe, realizata cu o fidelitate de exceptie, imagini cu flori pentru bai pline de culoare, obiecte si forme pixelate cu reflexe si umbre.
Mozaic baie
Mozaic baie
 
Mozaicul este prin definitie o arta decorativa si inca din antichitate el a fost folosit la decorarea peretilor si pardoselilor. Exista foarte multe tipuri de mozaic, de la cel din sticla (venetian), ceramica, piatra naturala (pentru pavimente), din bucatele de oglinda, pana la piese taiate neregulat, de dimensiuni foarte mici, de cativa milimetri (pentru portrete sau modele fine). Din mozaic se mai pot realiza modele geometrice simple, modele florale, nuduri umane in marimi naturale sau reproduceri ale unor personaje indragite din muzica si cinematografie. Granita intre kitsch si lux este subiectiva si tine de imbinarea culorilor, de materiale si dimensiunile unei imagini realizate din mozaic.
 
Este recomandat sa apelati la specialisti pentru a va oferi cele mai bune sfaturi si a obtine in final o lucrare de calitate, eleganta si cu mult bun gust. Arta se manifesta sub multe forme si ipostaze, de aceea in spatele unei lucrari de acest gen trebuie sa existe oameni priceputi, artisti care petrec multe ore de munca pentru a combina culorile, dimensiunile perfecte si inspiratia. Nevoia de a crea ceva mai personal, mai exotic, mai aproape de natura i-a determinat pe designeri sa deseneze modele excentrice si pline de dinamism pentru minunatele “covoare” realizate din placi ceramice.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Desavarseste renovarea baii cu obiecte sanitare durabile si mobilier elegant si functional Desavarseste renovarea baii cu obiecte sanitare durabile si mobilier elegant si functional
Cum organizam spatiile de depozitare intr-o baie Cum organizam spatiile de depozitare intr-o baie
Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta
O baie cu aroma de fistic si portocala O baie cu aroma de fistic si portocala
Amenajarea spatiului de dus Amenajarea spatiului de dus
Sfaturi pentru decorarea baii Sfaturi pentru decorarea baii

Vezi mai multe articole