Noutati

Stocul de locuinte pune presiune pe preturi

Stocul de locuinte pune presiune pe preturi

27 iunie, 2011

Pretul locuintelor din zonele rezidentiale centrale a crescut usor in ultimele luni. Analistul imobiliar Liviu Ureche apreciaza ca este posibil ca in perioada urmatoare, stocul in continua scadere de locuinte noi sa creeze unele presiuni pe piata imobiliara. „Nu se mai construieste aproape nimic, iar stocul de locuinte e in scadere de la o luna la alta. Ce se va intampla in conditiile in care se va ajunge la limita de jos? Chiar daca se manifesta inca criza, cerere exista si este posibil ca acest stoc foarte redus de locuinte sa puna presiune pe preturi”, ne-a declarat Liviu Ureche. Unde nu se vand locuinte Activitatea redusa din constructii in perioada anilor 2009-2010 indica si pentru perioada 2011-2012 o scadere semnificativa a numarului de locuinte realizate. Scaderea an de an a numarului…

mai mult >
Cartierul in care casele se vand cu 3.000 de euro/mp

Cartierul in care casele se vand cu 3.000 de euro/mp

24 iunie, 2011

Conform unei analize realizate la nivelul pietei imobiliare din Capitala de Impact, Sectorul 1 ramane fruntas in topul preferintelor bucurestenilor, iar Sectorul 6 codas, cartierul Aviatorilor este cel mai valoros in momentul actual, cartierul Ferentari cel mai depreciat. Ordinea descrescatoare a pretului mediu in functie de apartenenta locatiei la sector duce la urmatoarea ierarhizare a sectoarelor Capitalei: Sectorul 1 cu 1.691 euro/mp, Sectorul2 cu 1.305 euro/mp,Sectorul 5 cu 1.290 euro/mp, Sectorul 3 cu 1.277 euro/mp, Sectorul 4 cu 1.166 euro/mp si Sectorul 6 cu 1.035 euro/ mp. Pretul mediu al locuintelor oferite la vanzarein Bucuresti dela inceputulanului panain prezent este de 1.294euro/mp. Pe baza aceluiasi pret mediu pe metru patrat util, primele 5 cele mai valoroase cartiere ale Capitalei,…

mai mult >
Cum aleg romanii bancile cand iau un credit pentru casa

Cum aleg romanii bancile cand iau un credit pentru casa

24 iunie, 2011

Cand cauta un imprumut pentru achizitia unei locuinte, romanii aleg un creditor cu costuri scazute sau care are in acel moment in derulare o oferta promotionala, potrivit unui studiu. Romanii care au nevoie de un imprumut pentru a-si cumpara o locuinta spun ca principalul criteriu in functie de care isi aleg banca finantatoare este costul, potrivit studiului "Intentiile cumparatorului de locuinta", realizat de BCR, impreuna cu agentia de consultanta imobiliara Coldwell Banker. In al doilea rand, romanii sunt atrasi de ofertele promotionale, dar si de cat de operativa este banca. In schimb, prestigiul bancii, recomandarile primite de la cunostinte sau clasificarile facute de publicatiile de specialitate sunt mult mai putin importante pentru viitorii debitori. Peste 45% dintre cei care vor sa…

mai mult >
Ce fel de locuinte vor sa cumpere romanii: construite dupa 1977, doua camere, zona semicentrala

Ce fel de locuinte vor sa cumpere romanii: construite dupa 1977, doua camere, zona semicentrala

24 iunie, 2011

Persoanele interesate de cumpararea unei locuinte cauta mai ales apartamente cu doua camere construite dupa anul 1977, in zone semicentrale, si pe care sa le achizitioneze prin programul Prima Casa, potrivit unui studiu al BCR. Persoanele interesate de cumpararea unei locuinte cauta mai ales apartamente cu doua camere construite dupa anul 1977, in zone semicentrale, si pe care sa le achizitioneze prin programul Prima Casa, potrivit unui studiu al BCR. Astfel, peste 45% din persoanele chestionate au indicat ca vor sa achizitioneze o proprietate prin programul Prima Casa, in timp ce doar 22,64% vor sa cumpere doar prin surse proprii. Restul intervievatilor doresc sa contracteze credite imobiliare. La nivel de Bucuresti, 41,51% din clienti s-au aratat interesati de Prima Casa, iar 20,76% sa cumpere…

mai mult >
BNR sugruma creditul de consum si cel imobiliar. Bancherii nu sunt de acord.

BNR sugruma creditul de consum si cel imobiliar. Bancherii nu sunt de acord.

17 iunie, 2011

Limitarea creditului in valuta nu trebuie facuta prin masuri administrative, fiind nevoie ca piata sa fie lasata sa functioneze liber, iar bancile sa-si asume deciziile pe care le iau, a declarat vineri presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea. "Parerea mea este calimitarea creditului in valuta, daca ar trebui facuta, nu trebuie sa o facem prin masuri administrative. Trebuie sa lasam piata sa functioneze corect", a spus Ghetea, intrebat cum comenteaza prevederile proiectului de regulament al BNR. Banca Nationala vrea sa schimbe din temelii conditiile "usoare" de acordare a creditelor pentru populatie, ceea ce va incetini dramatic creditarea. Conform unui proiect de regulament elaborat de BNR si citat de agentia de presa Mediafax, creditele de consum vor fi acordate doar…

mai mult >