Noutati

Cum au evoluat in ultimii doi ani costurile serviciilor de administrare a imobilelor

Cum au evoluat in ultimii doi ani costurile serviciilor de administrare a imobilelor

10 octombrie, 2008

Costurile serviciilor in cazul administrarii de imobile s-au dublat in ultimii doi ani, iar comisionul firmelor de administrare variaza intre 8 si 20% din totalul cheltuielilor de intretinere, sustin reprezentantii companiei de consultanta si brokeraj imobiliar Coldwell Banker Affiliates of Romania. "In ultimii doi ani s-a observat o dublare a costurilor serviciilor. In cazul administrarii de imobile, costul serviciilor de paza a crescut de la 1,5 la 3-3,5 euro pe post/ora, costul serviciilor de curatenie de la 0,6 la 1,5-2 euro pe mp, intretinerea ascensoarelor de la 80 la 100-120 euro pe luna, intretinerea spatiilor verzi de la 4-5 euro / mp la 10-12 euro / mp, etc. In aceste conditii, costul lunar al intretinerii, fara sa luam in considerare consumurile individuale de apa, gaze si electricitate,…

mai mult >
Traditionalul administrator de bloc, inlocuit de companii specializate

Traditionalul administrator de bloc, inlocuit de companii specializate

10 octombrie, 2008

Traditionalul administrator de bloc, inlocuit de companii specializate Serviciile de tip property & facility management, necesare pentru ansambluri rezidentiale Pana acum, traditionalul administrator era cel care se preocupa mai mult sau mai putin de intretinerea si administrarea imobilelor in care locuim, dar de cativa ani acesta este inlocuit de companii specializate care ofera mai multe facilitati in acest sens. O astfel de firma cunoaste importanta controlului costurilor si a optimizarii consumurilor prin programarea intretinerii echipamentelor si urmarirea permanenta a furnizorilor, iar in cazul noilor apartamente rezidentiale un astfel de administrator este absolut necesar. Un administrator bun poate aduce valoare unui imobil "S-a tot vorbit in 2008 de o piata imobiliara matura in Romania,…

mai mult >
Bancile pentru locuinte sunt ferite de criza internationala

Bancile pentru locuinte sunt ferite de criza internationala

10 octombrie, 2008

Produsele de economisire-creditare sunt preferate de romani pentru renovarea sau reabilitarea locuintei. Sistemul european al Bancilor pentru Locuinte (BpL) este stabil si ferit de criza financiara internationala, deoarece, spre deosebire de generatorul crizei – sistemul ipotecar american, prin intermediul caruia s-a practicat o creditare excesiva si necontrolata, fara nici un aport prealabil din partea populatiei –, acesta implica economisirea inaintea creditarii. "Sistemul ipotecar american nu numai ca a finantat integral achizitia de locuinte, fara vreun aport de capital din partea populatiei, dar, extinzandu-se excesiv, economiile americane au devenit insuficiente si au necesitat importul de bani din afara. De aceea, actuala criza loveste in toate economiile care au finantat sistemul…

mai mult >
Ajutoarele pentru incalzirea din timpul iernii, majorate cu 12,5%

Ajutoarele pentru incalzirea din timpul iernii, majorate cu 12,5%

09 octombrie, 2008

Ajutoarele pentru incalzirea din timpul iernii, majorate cu 12,5% Cuantumul ajutorului financiar acordat de stat persoanelor cu venituri reduse pentru incalzirea locuintei cu gaze va fi majorat, cu 12,5%, pentru sezonul rece 2008-2009, astfel incat majorarea pretului la gaze sa fie acoperita integral, a decis, miercuri, Guvernul. Pentru locuintele incalzite cu lemne, carbuni si combustibil petrolier, ajutorul va fi majorat cu 7%. Cea mai importanta parte a sumelor provenite pentru majorarea ajutoarelor de incalzire va proveni din Fondul de Solidaritate alimentat de Romgaz si Petrom, a spus ministrul Muncii, Mariana Campean. Sursa: Gardianul

mai mult >
Romania: 32 de blocuri reabilitate in sase ani

Romania: 32 de blocuri reabilitate in sase ani

09 octombrie, 2008

Romania: 32 de blocuri reabilitate in sase ani Birocratia, lipsa de consens dintre locatari si politica de cocolosire practicata de stat i-au determinat pe romani sa nu adere la ideea economisirii energiei. Locatarii blocului nr. 2 de pe Aleea Politehnicii nr. 2 din sectorul 6 n-au mai dat drumul la caldura din ianuarie. Nu s-au debransat, ci s-au reabilitat. Fatada nou-nouta a primului bloc reabilitat termic din Bucuresti le eclipseaza pe cele mohorate din jur. Factura la intretinere a scazut dramatic, iar achitarea datoriei pentru reabilitare se face esalonat, pe parcursul mai multor ani. Asta-vara, pe caldurile alea, era aproape frig in casa, explica Ana Lupsescu, o locatara de la parter. La initiativa fostei administratoare, cele 20 de familii din imobil au convenit, in 2005, sa se inscrie…

mai mult >